Етерично масло от Дафинов лист (Laurus nobilis) 10 мл.

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: LN-001

Етеричното масло от Дафинов лист използва се при възпаление на кожата, акне, повишава кръвоснабдяването на кожата, стимулира клетъчното обновяване.

 

Не напразно лавърът получи статута си на благородно растение: той е едно от най-древните пикантни и лечебни дървесни растения, познати на човека.

Активните противогъбични, антибактериални, стимулиращи и тонизиращи свойства, така ценени в дафиновите листа, са напълно присъщи на етеричното масло от лавров.

Рядък и много ценен, той никога не е бил много популярен, тъй като е ограничен до статуса на мощно средство за защита, използвано в специални случаи.

 

Етеричното масло от дафинов лист се използва и в хранителната и козметична промишленост, а и също така в медицина и ароматерапия.

 

 

Метод: Етеричното масло от Дафинов лист получено чрез парна дестилация на листата на растението. Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт. Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав: alpha-pinene, beta-pinene, sabinene, 1,8-cineole, beta-phellandrene, linalool, terpinene-4-ol, alpha-terpineol, terpenyl acetate, borneol.

 

Действие на Етеричното масло от Дафинов лист:

  • Елиминира гнойни и гъбични кожни лезии.
  • Нормализира обмяната на веществата.
  • Има хипогликемичен ефект.
  • Добър за мазна кожа.

По своите антибактериални и антисептични свойства маслото е сравнимо с чаено дърво и лавандула. Но той е лишен от тяхната мекота и гъвкавост на употреба, поради което се използва само при лечението на сериозни заболявания. Антисептичните свойства на този етер са най-силно изразени при възпалителни и инфекциозни кожни лезии, по-специално при абсцеси, язви и циреи. Laurel е не по-малко ефективен като антисептик за дихателната система, като същевременно стимулира отхрачването и свързването на храчките (включително при лечението на бронхит).

Освен за преодоляване на настинките и последствията от тях, помага и за предотвратяването им, може да се използва и за укрепване на общия имунитет.

Маслото от лавров лист може да понижи кръвното налягане и да намали сърдечната честота. Има тонизиращо действие върху сърдечно-съдовата система, използва се при разширени вени на различни етапи.

Способен да стимулира бъбреците, има благоприятен ефект върху пикочно-половата система.

 

Ароматерапия: Маслото има свеж, благороден аромат, който помага за релаксация и създаване на усещане за комфорт. Можете да го използвате в дифузер или да го добавите към масажни масла.

 

Разреждащо и стимулиращо действие: Маслото може да се използва за масаж на уморени и напрегнати мускули. То съдържа евгенол и други съставки, които помагат за разхлабване на мускулите и облекчаване на болката.

 

Подобряване на циркулацията: Дафиновото масло се използва и за стимулиране на кръвообращението и подпомагане на здравословния кръвоносен систем.

 

Укрепване на имунната система: Това масло може да помогне за подобряване на имунната функция, благодарение на своите антибактериални и антивирусни свойства.

 

Други ползи: Дафиновото масло се използва и за улесняване на дихането при застинати носни пътища, като се добавя към парни инхалации. Също така, то може да помогне при проблеми с диарията и нередовното храносмилане.

 

Ароматерапия (приложение и дозировка):

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 

 

Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка, без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C.

  

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

  

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Внимание! Важна информация!

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл етерично масло към 100 мл базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

 

 

7,00 лв.
Базова цена:7,00 лв.
Подобни продукти