Етерично масло от Дърво Уд (Aquilaria Crassnа) 5 мл.

Етеричното масло от дърво Уд, наричано още "агарово дърво" (Aquilaria crassna), е извлечено от сърцевината на това особено дърво.

Това масло е известно със своя интензивен аромат и се използва както в парфюмерията, така и в ароматерапията.

 

Етеричното масло от дърво Уд (Aquilaria crassna), известно още като агарово дърво, произлиза от сърцевината на дървото Уд. Това е специален вид дърво, което се намира в някои региони на Югоизточна Азия, включително Индонезия, Малайзия, Тайланд, Камбоджа и други страни в региона.

 

Производството на етеричното масло от дърво Уд е доста специфичен и дълъг процес. Това се дължи на факта, че агаровото дърво трябва да бъде инфицирано с определени видове гъби, които стимулират дървото да произвежда ароматната смола, която след това се използва за добиването на етеричното масло.

Инфекцията с гъбите стимулира дървото да произвежда защитна смола, която се натрупва в сърцевината. Тази смола е богата на ароматни съставки, които придават на етеричното масло характерния му интензивен аромат. За да се добие етеричното масло, смолата се извлича чрез различни методи, като парна дестилация или използване на разтворители.

Важно е да се подчертае, че дървото Уд е запазен ресурс и много от видовете са застрашени. В резултат на това, добивът на агарово дърво и производството на етерично масло се контролират и регулират, за да се гарантира опазването на природните ресурси и опазването на тези специални видове дървета.

Дървото Уд се отличава с висока стойност поради своите ароматни и ароматизиращи свойства. Етеричното масло от дърво Уд има разнообразни потенциални ползи:

Релаксация и усещане за спокойствие: Ароматът на дърво Уд е известен със своя успокояващ и релаксиращ ефект. Той може да помогне да се намали стресът, тревожността и нервното напрежение.

Спомагателно при дихателни проблеми: Ароматът на дърво Уд може да бъде благоприятен за дихателната система и да помогне при простуди и дихателни затруднения.

Афродизиаци: В някои култури се вярва, че ароматът на дърво Уд има афродизиачен дърво Уд, наричано още "агарово дърво" ефект и може да подпомогне сексуалната енергия и страст.

Поради силния си аромат и висока концентрация, етеричното масло от дърво Уд се използва обикновено в много малки количества или разредено в носително масло, преди да се приложи върху кожата. Винаги е добре да извършвате тест за чувствителност преди употреба и да се консултирате с професионален ароматерапевт, ако имате въпроси или здравословни проблеми.

 

 

Метод: Етеричното масло дърво Уд, "агарово дърво"  от  получено чрез парна дестилация на кората на дървото. Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав:

По-долу са посочени някои от химичните съединения, които могат да бъдат намерени в това етерично масло:

α-селинен: Това е съставка със своеобразен аромат и може да допринесе за характерния аромат на етеричното масло от дърво Уд.

γ-гурден: Това е важен компонент, който придава на маслото от Уд неговата характерна ароматна нотка.

Aguenon: Този компонент може да допринесе за плътността и дълготрайността на аромата на маслото.

Аромадендран: Това е съставка, която придава на маслото характерния му цветно-дървесен

Шимбрел: Този компонент допринася за сладък, ароматен профил на маслото.

 

 

Действие:

Ароматерапевтични свойства: Ароматът на етеричното масло от дърво Уд се извършва на успокояване и релаксация. Това може да помогне за намаляване на стреса и напрежението, както и за подобряване на настроението.

Медитация и духовно израстване: Този аромат се използва традиционно в практиките на медитация и духовно развитие. Смята се, че маслото може да помогне за подобряване на фокуса и вътрешното спокойствие.

Антисептични свойства: Някои изследвания предлагат, че етеричното масло от дърво Уд може да има антисептични и противовъзпалителни свойства, които да помогнат за борба с бактерии и гъбички.

Парфюмерия: Ароматът на дърво Уд е популярен в парфюмерията заради своята наситеност и дълготраен характер.

 

Ароматерапия (приложение и дозировка):

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 

 

Произход на продукта: Камбоджа

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка, без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C.

  

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

  

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Внимание! Важна информация!

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл етерично масло към 100 мл базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

 

 

100,00 лв.
Базова цена:100,00 лв.
Подобни продукти