Етерично масло от Девесил - корен (Levisticum officinale) 10 мл.

Девесила (Levisticum officinale) е многогодишно растение, познато също като девесил или „маггикраут“.

 

Той принадлежи към семейство Apiaceae (въртучкови) и е популярно като подправка, като се използва често за ароматизиране на ястия и супи. Използва се както листата, така и корените му.

 

Етеричното масло от корените на Девесил има аромат и вкус, подобни на джоджен (целин), но е по-интензивен. Корените му са добре познати със своите ароматни и ароматизиращи свойства, които ги правят популярни в кулинарната област.

 

От гледна точка на медицинско приложение, Етеричното масло от корените на Девесил е известен със своите потенциални ползи за здравето. Някои от тези ползи включват:

 

Подпомагане на храносмилането: Етеричното масло от корените на Девесил може да помогне за улесняване на храносмилането и да намали газовете в стомаха и червата.

 

Подобряване на апетита: Ароматът на Етеричното масло от корените на Девесил може да стимулира апетита и да подобри храносмилането.

 

Противовъзпалителни свойства: В някои случаи Етеричното масло от корените на Девесил може да помогне при възпалителни състояния.

 

Успокояване на нервната система: Ароматерапията с девесил може да помогне при нервно напрежение и стрес.

 

 

Метод: Етеричното масло от Девесил – корен получено чрез парна дестилация на корени на растението. Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт. Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав:

Фталиди: Това са химични съединения, отговорни за характерния аромат на девесиловото масло.

Цинеол (еукаптол): Екаптолът е терпен с противовъзпалителни и експекторантни свойства.

Апиин: Компонент с антиоксидантни свойства.

Лимонен: Това е терпен, който се среща в много етерични масла и има освежаващ и подбуждащ аромат.

Линалол: Линалолът е алкохолен компонент с успокояващи свойства, който се използва често в ароматерапията.

Селин: Това е съединение с карминативни свойства, което помага за улесняване на храносмилането.

Дафнен: Дафненът е антибактериален компонент, който помага за борба с бактериални инфекции.

Селен: Селенът е минерал, който се среща в някои етерични масла и има антиоксидантни свойства.

 

 

Действие Етеричното масло от корените на Девесил:

Карминативно действие: Етеричното масло от корените на Девесил има способността да улесни храносмилането и да намали газовете в стомаха и червата. Това го прави подходящ за борба със здравословни проблеми като вятър в корема, въздух в стомаха и диспепсия.

Апетитна стимулация: Ароматът на Етеричното масло от корените на Девесил може да стимулира апетита и да подобри храносмилането.

Противовъзпалително действие: Някои изследвания показват, че Етеричното масло от корените на Девесил има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат при някои възпалителни състояния в организма.

Антимикробно действие: Екстрактите от Етеричното масло от корените на Девесил съдържат съединения с антимикробни свойства, които могат да бъдат полезни за борба с бактериални и гъбични инфекции.

Диуретично действие: Етеричното масло от корените на Девесил може да помогне за засилване на измокрянето и премахването на излишната течност от организма, което е полезно при подпомагане на функцията на бъбреците и управлението на отоци.

Релаксация и успокоение: Ароматерапията с девесил може да помогне за релаксация и успокоение на нервната система, помагайки при нервно напрежение и стрес.

 

Ароматерапия (приложение и дозировка):

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 

 

Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка, без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C.

  

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

  

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Внимание! Важна информация!

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл етерично масло към 100 мл базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

 

 

30,00 лв.
Базова цена:30,00 лв.
Подобни продукти