Етерично масло от Девесил - листа (Levisticum officinale) 10 мл.

Етеричното масло от Девесил-лист е известно със своите силни ароматни и лечебни свойства. Неговият аромат е подобен на копър и селери, с лека сладост и пикантност.

 

Някои от ползите и приложенията на етеричното масло от девесил включват:

Подпомагане на храносмилането: Девесилът е известен със своите карминативни свойства, които помагат за улесняване на храносмилането и намаляване на газовете и възпаленията в стомаха.

 

Подобряване на апетита: Ароматът на етеричното масло от девесил може да стимулира апетита и да подобри храносмилането.

Релаксация и смекчаване на нервното напрежение: Ароматът на девесил може да помогне за успокояване на нервната система и релаксация при стресови ситуации.

Антибактериални свойства: Етеричното масло от девесил съдържа компоненти с антибактериални свойства, които могат да помогнат за борба с бактериални инфекции.

Противовъзпалителни свойства: Маслото може да помогне за облекчаване на възпалителни състояния и болки в мускулите и ставите.

 

 

Метод: Етеричното масло от Девесил лист получено чрез парна дестилация на листата на растението. Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт. Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав:

  1. Фталиди: Това са химични съединения, отговорни за характерния аромат на девесиловото масло.
  2. Цинеол (еукаптол): Екаптолът е терпен с противовъзпалителни и експекторантни свойства.
  3. Апиин: Компонент с антиоксидантни свойства.
  4. Лимонен: Това е терпен, който се среща в много етерични масла и има освежаващ и подбуждащ аромат.
  5. Линалол: Линалолът е алкохолен компонент с успокояващи свойства, който се използва често в ароматерапията.
  6. Селин: Това е съединение с карминативни свойства, което помага за улесняване на храносмилането.
  7. Дафнен: Дафненът е антибактериален компонент, който помага за борба с бактериални инфекции.
  8. Селен: Селенът е минерал, който се среща в някои етерични масла и има антиоксидантни свойства.

 

 

Действие на Етерично масло от Девесил - листа (Levisticum officinale):

Козметичен ефект:

Има антисептични свойства, почиства и успокоява кожата, облекчава възпалението. Помага в борбата с целулита.

Благоприятен ефект при заздравяване на рани, порязвания, драскотини.

Има регенериращо действие.

Препоръчително е да втриете сместа с масло от девисил в скалпа за укрепване на косата.

 

 

Терапевтична употреба:

Действие: Противовъзпалително, фунгицидно, антисептично, спазмолитично, бактерицидно, газогонно, холеретично, заздравяващо, подобрява работата на стомаха, регулира менструалния цикъл.

Маслото от девисил е полезно при хранително отравяне, премахва токсините от тялото, стимулира черния дроб и жлъчния мехур.

Може да бъде полезно при подагра, ревматизъм и лошо кръвообращение.

Помага при главоболие.

Ефективен при псориазис.

 

Приложение в домакинството:

Използва се като аромат при производството на сапуни, тоалетни води и парфюми. Широко използван в хранително-вкусовата промишленост. Служи като овкусител при производството на ликьори. Добавя се към тютюневи смеси.

 

Подпомагане на дихателната система: Девесилът има експекторантни свойства, които могат да помогнат при кашлица и проблеми с дихателната система.

Подобряване на циркулацията: Етеричното масло от девесил може да помогне за стимулиране на кръвообращението и подпомагане на здравословната циркулация.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка):

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 

 

Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка, без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C.

  

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

  

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Внимание! Важна информация!

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл етерично масло към 100 мл базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

 

 

6,80 лв. 8,00 лв.
Базова цена:6,80 лв.
Подобни продукти