Етерично масло от Джинджифил (Zingiber Officinale Root) 10 мл.

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: ZO-001

Джинджифилът е една от най-здавословните храни в света.

Етерично масло от Джинджифил богат източник на минирали и витами, аминокиселини които влияят положително върху растежа на косата, като го стимулират. Антисептичните свойства на джинджифила също подпомагат борбата с пърхота. За да се преборите с него, капнете няколко капки масло от джинджифил в шампоана си.

 

Етеричното масло от джинджифил, поради своите храносмилателни и аналгетични свойства, е особено показано при храносмилателни разстройства, както и при мускулни и ставни проблеми. Твърди се, че има релаксиращ и афродизиак ефект в продължение на хилядолетия. Много ароматно, това масло се среща и в много парфюми.

 

Етеричното масло от джинджифил има редица потенциални ползи, включително:

Подпомагане на храносмилането: Джинджифилът е известен със своите способности да подобрява храносмилането и да облекчава дискомфорта в стомаха. Етеричното масло може да се използва за масаж на корема, за да се успокоят газовете и да се облекчи неразположението след хранене.

Антимикробни свойства: Някои съставки в етеричното масло от джинджифил, като например зингиберен и цинебрен, имат антимикробни свойства и могат да помогнат при борба с инфекции и бактерии.

Противовъзпалителни свойства: Зингиберенът и други съставки в маслото имат противовъзпалителни свойства, които могат да бъдат полезни при болки и възпаления.

Облекчаване на главоболие: Етеричното масло от джинджифил може да се използва за масаж на виски и чело, за да се облекчи напрежението и главоболието.

Стимулиране на имунната система: Зингиберенът и други съставки могат да подпомогнат имунната система и да помогнат организма да се бори със зарази.

Разгряване на мускулите: Етеричното масло от джинджифил може да се използва при масаж за разгряване на уморени и напрегнати мускули.

Подобряване на циркулацията: Маслото може да помогне за подобряване на кръвообращението и циркулацията на кръвта.

 

 

Метод: Етеричното масло от Джинджифил получено чрез парна дестилация на корени на растението. Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав:

  1. Зингиберен: Това е химично съединение, което придава характерния остър вкус и аромат на джинджифил. Има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.
  2. Цинебрен: Друга ключова съставка, която съдейства за аромата и вкуса на джинджифила. Също така има противовъзпалителни и антимикробни свойства.
  3. Феландерен: Това е съставка с антисептични свойства и може да има положителен ефект върху дихателната система.
  4. Зингиберен: Това е основна съставка в етеричното масло от джинджифил. Зингиберенът има анти-еметични (противорвотни) и противовъзпалителни свойства. Той също така придава характерния остър вкус и аромат на джинджифил.
  5. Ар-кариофилен: Този състав представлява малка част от етеричното масло от джинджифил и има антимикробни и противовъзпалителни свойства.
  6. Лимонен: Този терпен е често срещан в етерични масла и може да има успокояващ ефект.
  7. Алфа-пинен: Друг терпен, който може да помогне за облекчаване на стреса и напрежението.
  8. Бета-пинен: Също като алфа-пиненът, този терпен може да помогне за релаксацията и насърчаване на усещане за спокойствие.

 

 

Действие: Помага при разстроен стомах и подпомага храносмилането - Етеричното масло от джинджифил е едно от най-добрите природни средства срещу колики, лошо храносмилане, диария, спазми, стомашни болки и дори повръщане.

 

Лекува инфекции - Маслото действа като антисептично средство, което убива инфекциите, причинени от микроорганизми и бактерии.

 

Укрепва здравето на сърцето - Етеричното масло от джинджифил има силата да понижава нивата на холестерола и съсирването на кръвта. 

 

Използването на етерично масло от джинджифил в козметологията.
- В козметологията маслото от джинджифил се използва при отпусната, подута кожа, за предотвратяване на възрастови промени, за мазна, проблемна кожа, както и в смеси за целулит.
- Стимулира растежа на косата, използва се при алопеция.
- Емоционално джинджифилът нежно стимулира, стабилизира, подобрява настроението, помага при стрес, чувство на самота, умора, депресия (включително през зимата), дава самочувствие.
- Етеричното масло от джинджифил има репутацията на афродизиак, може да се използва за масаж и ароматни смеси от съответната посока.
- Въвежда се в естествената парфюмерия, особено в ориенталските парфюми, често в следи поради интензивността на аромата.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка):

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 

 

Произход на продукта: Индия

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка, без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C.

  

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

  

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Внимание! Важна информация!

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл етерично масло към 100 мл базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

 

 

9,00 лв.
Базова цена:9,00 лв.
Подобни продукти