Етерично масло от Франджипани (Plumeria alba) 10 мл.

Етерично масло от Франджипани (Plumeria alba) е традиционно масло на Изтока, използван в мистични ритуали.

 
Хармонизиращо масло, което събужда чувствеността. Има седативен ефект, може да предизвика вдъхновение и еуфория.
 
Използва се за лечение на различни видове фобии, апатия и депресивни състояния.
 
Има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, което го прави приложим във възстановяващи кремове за всеки тип кожа.
 

Етеричното масло от Франджипани (Plumeria alba) се извлича от цветовете на този екзотичен цветян вид. Франджипани е известен със своя ароматен и сладък аромат, който го прави популярен в парфюмерията и ароматерапията. Вот някои от възможните ползи и начини на употреба на етеричното масло от франджипани:

  1. Ароматерапия: Етеричното масло от франджипани се използва за своят приятен аромат и релаксиращи свойства в ароматерапията. Може да се дифузира в ароматизатори или да се добави към ароматни лампи с цел постигане на релаксация и подобряване на настроението.

  2. Парфюмерия: Аромата на франджипани е чест компонент в парфюми и аромати за тяло, благодарение на своята сладост и екзотичност.

  3. Спа и масаж: Етеричното масло от франджипани може да бъде добавено към масажни масла или продукти за грижа за кожата в солони бани. Това може да подсили ароматерапевтичния ефект и да помогне за релаксацията на сетивата.

  4. Антистрес и анксиолитичен ефект: Ароматът на франджипани се свързва със свойства за намаляване на стреса и тревожността. Това може да бъде използвано в ароматерапията за подпомагане на релаксацията и настроението.

  5. Душ и вана: Няколко капки от етеричното масло от франджипани могат да бъдат добавени към топлата вода по време на душ или вана, за да се създаде ароматичен и релаксиращ опит.

 

Свойства на Етерично масло от Франджипани (Plumeria alba):

 
1. Антиоксидант (експериментално потвърден);
 
2. Антипролиферативно (експериментално потвърдено);
 
3. Антимикробно, противогъбично;
 
4. Антипиретик;
 
5. Хиполипидемия;
 
6. Противовъзпалително;
 
7. Лек локален анестетик;
 
8. Болкоуспокояващо;
 
9. Седативно, ако дозата е превишена - хипнотично;
 
10. Стимулиране на либидото;
 

 

Действие на Етеричното масло от Франджипани:

Умствено действие:

Според ароматерапевтите маслото на франджипани има ефект върху психиката, като повишава нивото на някои невротрансмитери енкефалини, което намалява нивото на тревожност и напрежение, премахва меланхолията и внася „глътка” екзотика в ежедневието, изпитва прилив на вдъхновение и творчество, отваря сърцето за любов и съчувствие, укрепва духовното общуване между партньорите.
 
 
Успокояващо и балансиращо, еуфорично и ободряващо. И, разбира се, франджипани е признат афродизиак и за двата пола и е идеален за будоарни спални.
 
Франджипани е съблазнителен аромат, който събужда чувствеността и помага за постигане на отговор. В същото време франжипани насърчава приповдигнати чувства в моменти на интимност, укрепвайки духовната връзка между партньорите.
 
 
Ароматът на франджипани ще ви помогне да се справите с чувството на дискомфорт в непозната среда, да установите взаимно разбирателство между партньорите; за творчески натури - да допринесат за раждането на оригинални идеи.
 
 

Козметичен ефект:

Има противовъзпалително, антиоксидантно и регенериращо действие върху кожата, така че е чудесно за използване в нощни кремове, както и в продукти за дълбоко почистване на кожата преди нанасяне на козметика (почистващи лосиони).
 

 

Технология на извличане:  Етерично масло от Франджипани се получава чрез парна дестилация на цветя и рдко стъбло със листа.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав на Етеричното масло от Франджипани:

  1. Фарнезол (Farnesol): Този състав е отговорен за характерния аромат на франджипани и се използва широко в парфюмерията. Той има сладък и цветист аромат.

  2. Β-Ионон (Beta-Ionone): Този компонент също придава на маслото своя характерен цветист аромат.

  3. Ексотични алдегиди: Маслото съдържа алдегиди, които придават сладък и цветист аромат и са чест компонент в парфюмерийната индустрия.

  4. Етерични съединения: Различни етерични съединения като линалоол, гераниол и други могат също да бъдат съставни части на етеричното масло от франджипани и да допринесат за неговия аромат.

  5. Други химични съединения: Маслото може да съдържа и други химични съединения, които придават на маслото характеристиките му.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Франджипани:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: Индия / Египет

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 
17,00 лв. 20,00 лв.
Базова цена:17,00 лв.
Подобни продукти