Етерично масло от Гераниум бурбон (Pelargonium asperum) 10 мл.

  • Колекция: Буджак

Етерично масло от Гераниум бурбон (Pelargonium asperum)

 

Етеричното масло от Гераниум бурбон (Pelargonium asperum), известно също като Бурбонски гераниум, е популярно етерично масло, което се използва в ароматерапията и козметиката поради своите множество полезни свойства и приятен аромат.

 

Основни характеристики и ползи на етеричното масло от Гераниум бурбон:

 

1. Аромат: Гераниум бурбон има сладък, цветен аромат с леко пикантни нотки. Този аромат е освежаващ и успокояващ, което го прави популярен избор за добавяне към ароматерапевтични смеси.

 

2. Антисептични свойства: Етеричното масло от Гераниум бурбон има антисептични свойства, което го прави полезно за почистване на кожата и подпомагане на борбата с проблеми като акне или пъпки.

 

3. Успокояващо действие върху кожата: Това етерично масло може да бъде успокояващо за кожата, помагайки за намаляване на възпаленията и раздразненията.

 

4. Регулиране на себум: Гераниум бурбон може да помогне за регулирането на производството на себум от кожата, което го прави полезно за хора с мазна или комбинирана кожа.

 

5. Антиоксидантни свойства: Това масло съдържа антиоксиданти, които помагат да се намали увреждането на кожата от свободните радикали и да се предпази кожата от предвременно стареене.

 

6. Антидепресантни свойства: Ароматът на Гераниум бурбон може да има антидепресивно действие, помагайки да се подобри настроението и да се намали стресът и тревожността.

 

7. Употреба в парфюмерията и козметиката: Етеричното масло от Гераниум бурбон се използва широко в парфюмерията и козметиката поради своя аромат и полезни свойства за кожата.

 

 

Метод:  Етерично  масло от Гераниум бурбон се получава чрез парна дестилация на стръковите и съцветието на билката. Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт. Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав на етеричното масло от Гераниум бурбон:

1. Цитронелол: Този компонент придава цветно и сладостно ухание на маслото. Освен това има антимикробни свойства и се използва в парфюмерията и козметиката.

 

2. Гераниол: Този алкохолен компонент допринася за характерния цветен аромат на маслото. Има антимикробни и антисептични свойства, които го правят полезен за грижа за кожата и против бактериални проблеми.

 

3. Лимонен: Лимоненът е мощен антиоксидант с антисептични и противовъзпалителни свойства. Той не само добавя аромат на маслото, но и подпомага заздравяването на кожата.

 

4. Ментон: Този ментолов компонент допринася за освежаващия и охлаждащ ефект на маслото. Има охлаждащи и противовъзпалителни свойства.

 

5. Линалоол: Този алкохолен компонент е известен с антибактериалните си и антисептични свойства. Той също така допринася за аромата на маслото и е използван в козметиката и парфюмерията.

 

 

Етеричното масло от Гераниум бурбон (Pelargonium asperum) е много разностранно и може да се използва за множество цели. 

Нначини за употреба на масло от Гераниум бурбон и неговите действия:

1. Ароматерапия:

* Действие: Гераниум бурбон е популярно за своята способност да регулира емоционалното състояние. То може да помогне за справяне със стрес, тревожност и депресия, като същевременно повишава настроението.

* Начин на употреба: Добавете няколко капки в дифузер или ароматична лампа и разпръскайте в помещението. Можете също така да направите собствена ароматерапевтична смес, смесвайки гераниум бурбон с други етерични масла като лавандула, чаено дърво или бергамот.

 

2. Козметика:

* Действие: Гераниум бурбон има антибактериални и антиинфламаторни свойства, които го правят подходящ за грижа за кожата. То може да помогне за избистряне на кожата, намаляване на възпаленията и подобряване на текстурата й.

* Начин на употреба: Добавете няколко капки гераниум бурбон към вашите козметични продукти за грижа за кожата като кремове, масла за тяло или лосиони. Също така може да се разтвори в носително масло, като жожоба или слънчогледово масло, за да се използва като масажно масло.

 

3. Ароматизиране на домашни почистващи продукти:

* Действие: Гераниум бурбон може да добави приятен аромат към домашните почистващи продукти, като същевременно предлага антисептични свойства.

* Начин на употреба: Добавете няколко капки вода и етерично масло от гераниум бурбон към разтвор за почистване на повърхности като под и мебели, за да подобрите аромата и да усилите почистващите свойства на разтвора.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка):

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 

 

Произход на продукта: Египет

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка, без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банков път, с карта.

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Внимание! Важна информация!

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл етерично масло към 100 мл базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

12,00 лв.
Базова цена:12,00 лв.
Подобни продукти