Етерично масло от Гераниум (Pelargonium graveolens) 10 мл.

 • Колекция: Буджак
 • Кат. номер: PG-001

Етерично масло от Гераниум (Pelargonium graveolens)

Етерично масло от Гераниум действа като антидепресивно, подобряващо настроението, противовъзпалително, антисептично, заздравяващо, дезодориращо, тонизиращо, подобрява общото състояние на кожата, повишава умствената и физическата активност, стимулиращо кръво- и лимфо-обръщение, нормализиращо менструалния цикъл.

Билката Гераниум, научно известна като Pelargonium, е род растения от семейство Geraniaceae. Това е голям род с множество видове, но често срещаният и популярен сред градинарите и в ароматерапията е Pelargonium graveolens, известен също като мирта гераниум или ароматен гераниум.

 

Ето някои основни характеристики на гераниума (Pelargonium graveolens):

 • Визуални характеристики: Гераниумът е зелено растение с декоративни и ароматни цветове, които могат да бъдат различни нюанси на розово, лилаво или червено.
 • Аромат: Гераниумът има сладък, цветен аромат, който е популярен в парфюмерийната индустрия и ароматерапията.
 • Използване: Листата и цветовете на гераниума се използват за производството на етерично масло, което се използва в ароматерапията за намаляване на стреса, подобряване на настроението и успокояване на нервната система. Гераниумът се използва и в козметиката за своите благоприятни свойства за кожата.
 • Условия за отглеждане: Гераниумът предпочита топли, слънчеви места и добре дренирана почва. Може да се отглежда както в градината, така и в саксии или съдове.
 • Важно е да се отбележи, че съществуват много видове гераниуми и различни разновидности, всеки със свои уникални свойства и аромати. Тези характеристики могат да варират в зависимост от конкретния вид или сорт на гераниума.

 

 

Метод:  Етерично  масло от Гераниум  се получава чрез парна дестилация на стръковите и съцветието на билката. Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт. Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав:

 1. Citronellol (Цитронелол): Това е основен компонент на етеричното масло от гераниум и има приятен цветен аромат. Той има репутацията да бъде отблъскващ за насекоми.
 1. Geraniol (Гераниол): Друг важен компонент, който придава характерния аромат на маслото. Гераниолът се използва в парфюмерийната индустрия и може да има релаксиращо действие в ароматерапията.
 2. Linalool (Линалол): Този компонент се среща също и в други етерични масла, като лавандула и чаено дърво, и може да помогне за релаксация и успокоение.
 3. Geranyl acetate (Геранил ацетат): Това е ароматно съединение, което допълва сладък аромат на маслото.

 

 

Действие: Етеричното масло от гераниум се използва в ароматерапията за намаляване на стреса, подобряване на настроението, релаксация и успокоение. То също така има свойства, които се отнасят за кожата, включително помагане за балансиране на мастната кожа, увреждана от слънце или суха кожа.

 

Етеричното масло от Гераниум помага при почистване и тонизиране на нормална и към мазна кожа. За релаксиране и тонизиране. За ароматерапия. Полезно за изчистване от токсини, премахване на целулит. Ценно за кожата, забавя появата на бръчки.

 

 1. Релаксация и успокояване: Ароматът на етеричното масло от гераниум е приятен и успокояващ, което го прави подходящ избор за ароматерапия. Изпаряването на маслото в ароматичен дифузер или вана може да помогне за релаксация и намаление на стреса.
 2. Подобряване на настроението: Ароматът на гераниум може да има позитивно въздействие върху настроението и да помогне за повишаване на усещането за благополучие и удовлетворение.
 3. Балансиране на хормоните: Етеричното масло от гераниум се използва в ароматерапията за подпомагане на баланса на хормоните, което е особено полезно по време на промени в менопаузата или предместруалния синдром.
 4. Успокояване на кожата: Гераниумът има свойства, които могат да помогнат за успокояване на раздразненията на кожата и подпомагане на заздравяването на уврежданията.
 5. Оптимизиране на циркулацията: Маслото може да помогне за стимулиране на кръвообращението и подобряване на микроциркулацията.
 6. Отблъскване на насекоми: Ароматът на гераниум се счита за отблъскващ за насекомите, като например кърлежи и комари.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка):

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 

 

Произход на продукта: България

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка, без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C.

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Внимание! Важна информация!

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл етерично масло към 100 мл базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

12,00 лв.
Базова цена:12,00 лв.
Подобни продукти