Етерично масло от Хвойна - плод (Juniperus communis) 10 мл., 20 мл.

 • Колекция: Буджак
 • Кат. номер: JC-001

Етеричното масло от Хвойна, произведено от плодовете на растението Juniperus communis, е популярно масло в ароматерапията и има разнообразни ползи и начини на употреба. Това масло има характерен дървесен и свеж аромат и се използва за множество цели.

Най-важните ползи и начини на употреба на етеричното масло от Хвойна:

 1. Детоксикация и пречистване: Етеричното масло от хвойна се използва често за подпомагане на детоксикацията и пречистването на организма. То може да стимулира бъбреците и помага за отстраняване на токсини и излишен урин.

 2. Антисептични свойства: Маслото съдържа антисептични свойства и може да се използва за почистване на рани и поредици, както и за превенция на инфекции.

 3. Подпомагане на дихателната система: Хвойното масло може да се използва за подпомагане на дихателната система чрез вдишване на пари с добавено масло или чрез масаж на гръдния кош.

 4. Релаксация и справяне със стрес: Ароматът на хвойна има успокояващ ефект и се използва в ароматерапията за релаксация и справяне със стрес.

 5. Подпомагане на циркулацията и облекчаване на болки: Хвойното масло може да се използва за подпомагане на циркулацията и облекчаване на болки в ставите и мускулите.

 6. Масаж и лечение на целулит: Маслото може да бъде добавено към масажни масла за подпомагане на лечението на целулит и подобряване на вида на кожата.

Когато използвате етерично масло от хвойна, винаги го разреждайте с носително масло, особено при нанасяне върху кожата, за да се избегнат раздразнения.

 

 

Технология на извличане:  Етерично масло от Хвойна плод се получава чрез парна дестилация на плодове от самия храст. Дестилирането се варира от 4 до 6 часа.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

Действие на Етеричното масло от Хвойна плод:

Етерично масло от Хвойна (Juniperus) са род иглолистни дървета и храсти от семейство Кипарисови. На български, дребнораслата планинска хвойна с полегнало стъбло и възтъпи листа (J. communis depressa) понякога се нарича и „смрина“.

Хвойните съдържат в тъканите си (особено в шишарките) етерични ароматни масла, които се използват в медицината и парфюмерията. Шишарките на обикновената хвойна например се използват за ароматизиране на напитката джин.

Цвят на маслото: бледо-жълт, светло-зелено, бледо-кафяво.

1. Антимикробно,

2. Фунгицидно,

3. Противовъзпалително,

4. Антисептично,

5. Антиоксидант,

6. Пазмолитично,

7. Диуретик,

8. Стимулиране на лимфния дренаж,

9. Венотонично,

10. Подобряване на микроциркулацията,

11. Природен дезинфектант.

 

Химичен състав на Етеричното масло от Хвона плод:

 1. Α-Пинен (Alpha-Pinene): Този терпен е чест компонент в етеричните масла, включително маслото от хвойна. Той има свеж и соснов аромат и може да има различни ползи, включително при подпомагане на дихателната система.

 2. Β-Пинен (Beta-Pinene): Този терпен също има свеж аромат и може да бъде антибактериален и антисептичен.

 3. Β-Мирцен (Beta-Myrcene): Този терпен има антиинфламаторни и релаксиращи свойства.

 4. Ρ-Кимен (Gamma-Terpinene): Този компонент има антисептични и антимикробни свойства.

 5. Σ-Феландрен (S-Phellandrene): Този терпен може да помогне за облекчаване на болки и дискомфорт.

 6. Други терпени и съединения: Етеричното масло от хвойна може съдържа и други терпени, кетони и алкохоли, които също могат да имат важни ползи за здравето и уелнеса.

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Хвойна плод:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: България

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Срок на годност: до 5 години

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

21,00 лв.
Базова цена:21,00 лв.
Подобни продукти