Етерично масло от Иланг Иланг (Cananga odorata) 10 мл., 20 мл.

 • Колекция: Буджак
 • Кат. номер: CO-001

Етерично масло от Иланг Иланг Екстра качество доста настойчив, екзотичен аромат, който някои намират за твърде обсебващ и може да предизвика главоболие и гадене, ако се използва в обилни количества.

 

Етеричното масло се дестилира от цветните венчелистчетата на дървото иланг иланг (Cananga odorata var genuina), отглеждано най-вече в Мадагаскар, остров Реюнион и Коморските острови на източния бряг на Южна Африка. Иланг илангът се счита за отлично средство, възбуждащо половото желание.

 

Качеството на маслото от иланг иланг може да бъде различно. Маслото с екстра качество се произвежда чрез дестилация на цветните венчелистчета за не повече от час, а първокачественото масло се получава от събирането на дестилатите няколко часа след първия час. По-нискокачествените масла, които понякога се дестилират в продължение на цял ден, са с подчертано различни свойства и често се използват като примеси на висококачествените масла. Маслото от иланг иланг често се примесва с масло от кананга, дестилирано от цветчетата на Cananga odorata var. macrophylla.

 

Етерично масло от иланг иланг балансира мастната секреция на кожата, така че е подходящо за всякакъв тип кожа, но трябва да се използва в минимални количества във всеки продукт. Аз съм вкючила успешно маслото в кремове и тоници за мазна кожа с белези от акне.

 

Етеричното масло от Иланг Иланг (Cananga odorata) се извлича от цветовете на този ароматен тропически цветен вид растение. То е популярно в ароматерапията и козметичната индустрия поради своята приятна и интензивна ароматна профил.

Ето някои от потенциалните ползи и приложения на етеричното масло от Иланг Иланг:

 1. Релаксация и управление на стреса: Ароматът на иланг иланг е известен със своите успокояващи свойства. Той може да помогне за релаксацията, снижаването на тревожността и управлението на стреса. Това го прави популярен избор за ароматерапия.

 2. Подобряване на настроението: Маслото може да помогне за повишаване на настроението и укрепване на позитивните емоции.

 3. Афродизиак: Ароматът на иланг иланг се смята за афродизиак и може да помогне за подобряване на интимните отношения.

 4. Балансиране на кожата: Етеричното масло от иланг иланг може да се използва за грижа за кожата. То може да помогне за балансиране на мазната и суха кожа, подпомагане на регулирането на себума и намаляване на възпаленията.

 5. Подпомагане на косата и скалпа: Маслото може да се добави към шампоани или олио за коса, за да се подпомогнат здравето на скалпа и косата, както и за да се добави аромат.

 6. Релаксиращи бани: Добавянето на няколко капки етерично масло от иланг иланг към топла вана може да помогне за релаксацията и отпускането на тялото.

 7. Антисептични свойства: Маслото може да има антисептични и антибактериални свойства, които го правят подходящо за грижа за кожата.

 

 

Метод: Етерично масло от Иланг Иланг се получава чрез парна дестилация на цветето и листа на дървото. Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

 

Химичен състав: Основните компоненти Нерол, бензилбензоат, евгенол, изоевгенол, фарнезол, неролидол, гераниол, линалоол, сафрол, илангол.

 1. Линалол: Този компонент има успокояващи свойства и може да помогне за релаксацията.
 2. Линалил ацетат: Известен със своите антистесорегулиращи и успокояващи свойства.
 3. Гераниол: Този състав има приятен цветен аромат и се среща в много етерични масла.
 4. Бензил ацетат: Има сладък, цветен аромат и може да помогне за релаксацията.
 5. Геранил ацетат: Използва се за подобряване на аромата и може да има успокояващи свойства.
 6. Фарнезен: Този компонент може да помогне за балансирането на кожата и да подобри външния вид на скалпа и косата.
 7. Бензил салицилат: Известен със своите ароматни и успокояващи свойства.

 

 

Действие: Афродизиак, антидепресивно, успокояващо, антисептично, дезинфекцираща, имуностимулиращо.

 

 1. Успокояване и релаксация: Ароматът на иланг иланг може да помогне за релаксацията и снижаване на стреса. Това го прави популярен избор за ароматерапията.
 1. Подобряване на настроението: Маслото се смята за стимулиращо за позитивните емоции и може да помогне за повишаване на настроението.
 2. Афродизиак: Ароматът на иланг иланг се свързва с афродизиакални свойства, които могат да подобрят интимния опит.
 3. Балансиране на кожата: Маслото може да се използва за грижа за кожата, като се предполага, че помага за балансиране на мазната и суха кожа, подпомага регулирането на себума и намалява възпаленията.
 4. Подобряване на видимостта на косата и скалпа: Маслото може да бъде добавено към козметични продукти за коса, за да подобри здравето на скалпа и косата и да придаде аромат.
 5. Подобряване на циркулацията: Маслото може да подпомогне за подобряване на циркулацията на кръвта.
 6. Подобряване на състоянието на ноктите: Маслото може да се нанася върху ноктите, за да се подобри тяхната състояние.
 7. Успокояване на умствена напрегнатост: Ароматът може да помогне за успокояване на умствената напрегнатост и тревожността.

 

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка):

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 

 

Произход на продукта: Суматра Индия

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка, без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Внимание! Важна информация!

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл етерично масло към 100 мл базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

 

 

 

10,20 лв. 12,00 лв.
Базова цена:10,20 лв.
Подобни продукти