Етерично масло от Канела (Cinnamomum zeylanicum) 10 мл., 20 мл.

 • Колекция: Буджак
 • Кат. номер: CZ-001

Канелата (Cinnamomum zeylanicum), известна още като касия, е подправка, която се извлича от кората на канеленото дърво.

Този подправъчен материал се използва както в кулинарията, така и в традиционната медицина и други области.

Етеричното масло от Канела има характерен топъл, сладък и подправъчен аромат, който го прави популярен както в ароматерапията, така и в козметичната индустрия. Също така, канелата има историческа употреба в традиционната медицина поради своите потенциални благоприятни ефекти върху здравето.

Етеричното масло от Канела се цени не само за вкусовите си качества, но и за потенциалните си благоприятни влияния върху здравето. Някои от тези възможни ползи включват подпомагане на циркулацията, стимулиране на имунната система и регулиране на нивата на захар в кръвта.

 

Общи ползи на Етеричното масло от Канела

 • Ароматерапия: Ароматът на етеричното масло от канела е топъл, успокояващ и плодово-подправъчен. То може да се използва в ароматерапията за създаване на уютна обстановка и за подобряване на настроението.
 • Стимулиращ ефект: Ароматът на канела може да помогне за повишаване на бодростта, концентрацията и енергията. Това може да бъде полезно при учене, работа или когато се изисква поголяма мислителна яснота.
 • Антисептични свойства: Етеричното масло от канела се смята за да разполага с антисептични и антибактериални свойства. То може да се добавя в домашни почистващи препарати или козметични продукти, за да помогне за борба с бактерии и микроби.
 • Подкрепа на циркулацията: Ароматът на канела може да помогне за стимулиране на циркулацията и подобряване на кръвообращението.
 • Масаж: Разреждането на етеричното масло от канела в носително масло и неговото използване при масаж може да помогне за релаксацията на мускулите и облекчаване на напрежението.

 

 

Метод: Етерично масло от Канела се получава чрез парна дестилация на кората или  зелена маса на храста или дървото. Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав:

 • Цимен: Това е ключова съставка, която придава на етеричното масло от канела характерния подправъчен и сладък аромат. Цименът представлява значителна част от химичния профил на маслото.
 • Цименов алдехид: Това е важен съставен компонент, който придава на канелата подправъчния и топъл аромат.
 • Евгенол: Този състав също допринася за аромата на етеричното масло от канела и може да има потенциални антисептични свойства.
 • Бензалдехид: Този компонент също е отговорен за аромата на маслото и може да допринася за неговите потенциални ползи.
 • Лимонен: Този терпен е обичайно присъствен в много етерични масла и може да бъде открит и в етеричното масло от канела.
 • Альфа-пинен и бета-пинен: Тези съставки са сред най-често срещаните терпени в етеричните масла и могат да се срещнат и в маслото от канела.

 

Действие:  Тонизиращо, улеснява храносмилането, спазмолитично, антисептично, дезинфектиращо, глистогонно,  подобряващо кръвообръщението, афродизиак, дезодориращо, противогнилостно.

Ползите от етеричното масло от Канела се дължат на неговия състав:

1. Подобряване на циркулацията: Канелата се счита за стимулираща на циркулацията, като помага за повишаване на кръвообращението. Този ефект може да бъде полезен за поддържане на здравословни сърдечно-съдови функции.

 

2. Подкрепа на имунната система: Някои изследвания показват, че етеричното масло от канела може да има антибактериални и антимикробни свойства, които подпомагат имунната система в борбата с инфекции.

 

3. Регулиране на нивата на захар в кръвта: Има някои предположения, че канелата може да подпомогне стабилизирането на нивата на захар в кръвта и да подобри инсулиновата чувствителност. Това може да бъде полезно за хора с диабет.

 

4. Подобряване на настроението: Ароматът на канелата се свързва с повишаване на настроението, редукция на стреса и подобряване на психическото благополучие.

 

5. Антисептични и антиинфламаторни свойства: Компонентите в етеричното масло от канела могат да имат потенциални антисептични и антиинфламаторни свойства, които подпомагат в борбата с бактериални или възпалителни състояния.

 

6. Стимулиране на умствената яснота: Ароматът на канелата може да помогне за повишаване на фокуса, концентрацията и когнитивната функция.

 

7. Цинамалдехидът има антибактериални и антимикробни свойства. Етеричното масло от Канела, получено от кората, съдържа около 70% цинамалдехид.

 

8. Евгенолът има изразен антисептичен и аналгетичен ефект. Не е изненадващо, че се включва в повечето дентални гелове и мехлеми за лечение на пародонтоза, възпаление на лигавиците на венците и езика. Маслото от Канела което направено и от листата, съдържа над 80% евгенол.

9. Танините имат противовъзпалителен, антибактериален ефект, спират кървенето, премахват възпалението на лигавиците в устата.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка):

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 

 

Произход на продукта: Индия

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка, без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C.

  

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

  

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Внимание! Важна информация!

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл етерично масло към 100 мл базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

 

 

7,00 лв.
Базова цена:7,00 лв.
Подобни продукти