Етерично масло от Ким (Carum Carvi) 10 мл.

 • Колекция: Budjak
 • Кат. номер: СС-001

Етерично масло от Ким (Carum Carvi) има мощен имуностимулиращ ефект, изравнява енергийното поле на човека, предпазва от различни вредни външни въздействия.

 

Етеричното масло от Ким има противовъзпалително, антисептично, дезинфекциращо, противогъбично, имуностимулиращо, антиконвулсивно, аналгетично и седативно, диуретично и газогонно, отхрачващо, антихелминтно, спазмолитично, тонизиращо, кардиотонично и кръвопречистващо действие.

 

Етеричното масло от Ким (Cuminum cyminum) се извлича от семената на растението ким и е известно със своя характерен аромат и вкус. Този вид етерично масло е широко използвано както в готварството, така и в ароматерапията, и има няколко ползи и приложения:

 1. Готварство: Етеричното масло от ким е известно със своя богат аромат и вкус. То се използва в много кухни, особено в индийската, средиземноморската и мексиканската кухня. Кимът е ключов съставен елемент в много ястия като кари, чили, и различни супи и печива. Маслото може да се използва за подсилване на аромата и вкуса на храни.

 2. Ароматерапия: Етеричното масло от ким има топъл, подсладен аромат, който може да се използва в ароматерапията за релаксация и намаляване на стреса. То се добавя в дифузери или аромалампи, за да се създаде приятна атмосфера.

 3. Улесняване на храносмилането: Традиционно кимът се използва за улесняване на храносмилането и подпомагане на функцията на дигестивната система. Някои хора използват малко разредено етерично масло от ким като добавка към вода след хранене, но този метод следва да се използва със съобразност и след консултация с професионалист.

 4. Антисептични и противовъзпалителни свойства: Етеричното масло от ким се счита, че има антисептични и противовъзпалителни свойства и може да се използва за грижа за кожата или местно при различни инфекции.

 

Какви са ползите на Етеричното масло от Ким?

 1. Подобрява храносмилането: Кимът и етеричното масло от ким се използват традиционно за подпомагане на храносмилането. Те могат да стимулират секрецията на желудочни сокове и да улеснят процеса на разщищане на храната. Този аспект може да бъде особено полезен при диспепсия и газове.

 2. Антисептични свойства: Етеричното масло от ким се счита, че има антисептични свойства, което го прави подходящо за локално приложение в случаи на сърфейсни инфекции и рани.

 3. Противовъзпалителен ефект: Маслото може да помогне при сърфейсни възпаления и раздразнения на кожата, а също така и да облекчи болката в ставите, ако се използва за масаж.

 4. Релаксация и намаляване на стреса: Ароматът на етеричното масло от ким е топъл и уютен, което го прави подходящо за ароматерапия и за създаване на релаксираща атмосфера. Това може да помогне за намаляване на стреса и подобряване на настроението.

 5. Подпомага функцията на дихателната система: Впиването на пари с ким може да помогне при освобождаването на дихателните пътища и да облекчи симптомите на настинка и бронхит.

 6. Улеснява болката в стомаха: Етеричното масло от ким може да бъде използвано при болки в стомаха и изжаждане след ядене.

 7. Кимът е много древна подправка, чиято история датира от каменната ера. Ароматът на маслото е сладък, остър, леко пиперлив.
 8. Помага при нервно напрежение, умора и стрес, както и при общ понижен тонус и депресивно настроение.
 9. Въздействайки на ума, етеричното масло от ким събужда емоциите, помага за справяне със задачи, изискващи психическо напрежение.
 10. Подобрява настроението, дава усещане за безопасност и сигурност. Позволява ви да възстановите загубената енергия. Действа като афродизиак, помага при фригидност и импотентност.

 

 

Технология на извличане:  Етерично  масло от Ким се получава чрез парна дестилация на семена.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав на етерично масло от Ким:

 1. Кимен: Кименът е основен компонент, който допринася за характерния аромат и вкус на кима. Той също има антисептични и противовъзпалителни свойства.

 2. Карвон: Карвонът се среща в много етерични масла, включително това от ким, и има антисептични и противовъзпалителни свойства. Той също улеснява храносмилането.

 3. Лимонен: Лимоненият терпен придава на маслото свежест и може да има антисептични и успокояващи свойства.

 4. Пинен: Този терпен се среща в много етерични масла и може да подпомага функцията на дихателната система и да има противовъзпалителни свойства.

 5. Феландерен: Феландеренът съдейства за улесняване на храносмилането и може да бъде полезен при газове и диспепсия.

 6. Мирцен: Този терпен може да има антисептични и противовъзпалителни свойства.

 7. Тимол: Тимолът също е антисептик и може да бъде полезен при локална грижа за кожата.

 

 Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Ким:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 kапки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: Египет

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

8,00 лв.
Базова цена:8,00 лв.
Подобни продукти