Етерично масло от Кипарис (Cupressus sempervirens) 10 мл.

 • Колекция: Буджак
 • Кат. номер: CS-001

Етерично  масло от Кипарис (Cupressus sempervirens) - полезни свойства и действия:

* Етеричното масло от Кипарис е с характерен горски и освежаващ аромат. Тъй като е стягащо и укрепващо, маслото от Кипарис се използва в тоници за мазна кожа с разширени пори.

* За кипарисовото масло се знае още, че е много полезно при намаляването на целулита.

* Поради вазоконстрикторното си действие етеричното масло от Кипарис помага на страдащите от разширени вени и хемороиди. Има тонизиращ ефект върху кръвоносната система.

* Етеричното масло от Кипарис помага за поддържане на баланса на течностите в тялото.

* Предотвратява прекомерното отстраняване на влагата, в резултат на което подобрява състоянието на зрялата и застаряваща кожа. Използва се за изпотяване, намалява омазняването на кожата. Белези качества на маслото насърчават по-бързото зарастване на рани.

* Контролира баланса в тялото, особено течностите. Използването на етерично масло от кипарис е показано при кръвоизливи, отоци, обилна менструация, прекомерно изпотяване, по-специално на краката, както и при уринарна инконтиненция. Може да бъде полезен при целулит.

* Кипарисът като билка е силен природен тоник за черния дроб, който помага за поддържане на оптимален състав на кръвта.

* Етерично масло от Кипарис особено полезно е при менструални нарушения: облекчава предменструалното напрежение и премахва страничните ефекти от менопаузата, например облекчава състоянието при горещи вълни, възстановява хормоналния дисбаланс, облекчава раздразнителността. Кипарисовото масло е ефективно при дисфункция на яйчниците, болезнена и обилна менструация. Облекчава кашлицата при пациенти с грип, бронхит, магарешка кашлица и астма. Той е в състояние да успокои ядосаните, във всеки случай маслото изяснява ума, помага да се отклони от натрапчивите мисли.

 

Какви са ползите на Етеричното масло от Кипарис?

 1. Дихателна система: Етеричното масло от кипарис се използва за улесняване на дихателните проблеми. То може да помогне при настинка, кашлица и бронхит, като се впива в парата или се използва в дифузер. Антисептичните свойства на маслото могат също да подпомогнат почистването на въздуха.

 2. Циркулация: Маслото се използва при масажи за подпомагане на циркулацията и облекчаване на отока. То може да се разрежда с базово масло и прилага локално в засегнатите области.

 3. Подпомага кожата: Етеричното масло от кипарис може да се използва за подпомагане на здравето на кожата. То се смята, че има антисептични и противовъзпалителни свойства и може да бъде полезно при различни кожни проблеми, като акне, урези и сърфейсни инфекции.

 4. Стрес и умора: Ароматът на етеричното масло от кипарис се свързва с успокоение и релаксация. То може да се използва в ароматерапията за намаляване на стреса и подобряване на настроението.

 5. Ликвидация на токсини: Някои хора използват етеричното масло от кипарис за подпомагане на елиминацията на токсини от организма.

 

 

Технология на извличане:  Етерично масло от Кипарис се получава чрез парна дестилация на листата, клончетата, кората и шишарките на кипарисовото дърво (Cupressus sempervirens).

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав на Етерично масло от Кипарис:

 1. Α-Пинен: Този терпен се среща в много етерични масла и има антисептични и противовъзпалителни свойства.

 2. Β-Пинен: Освен че има антисептични свойства, β-пиненът може да подпомага и дихателната система.

 3. Δ-3-Карено: Този състав е свързан с подпомагането на циркулацията и облекчаване на отока.

 4. Α-Терпинолен: Този терпен има антисептични и антимикробни свойства и може да се използва за почистване на въздуха.

 5. Сабинен: Сабиненът има антисептични и антимикробни свойства и може да помогне за почистването на околната среда.

 6. Мирцен: Този терпен има успокояващи свойства и може да помогне за релаксация.

 7. Пиненкарвон: Този компонент може да има антисептични свойства и да помага при дихателни проблеми.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Кипарис:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: България

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Срок на годност: до 5 години

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

7,00 лв.
Базова цена:7,00 лв.
Подобни продукти