Етерично масло от Клементина (Citrus сlementina) 10 мл.

 • Колекция: Буджак

Етерично масло от Клементина (Citrus сlementina) е хибрид от мандарина и горчив севилски портокал.

 
Маслото от Клементина е изключително рядко и ценно. Свойствата му са същите като тези на маслото от мандарина, но няма абсолютно никакъв фоточувствителен ефект.
 
 
 

Свойства на Етерично масло от Клементина (Citrus сlementina): спазмолитично, аналгетично успокояващо, релаксиращо насърчава съня антисептично подобрява храносмилането, леко слабително, карминативно стимулира стомаха и черния дроб.

 
 
 

Приложение на Етерично масло от Клементина (Citrus сlementina)

 
1. Овкусяване на десерти, сосове, напитки (1-2 капки етерично масло от клементина са достатъчни, за да овкусите храната си)
 
2. Заболявания на нервната система: безсъние, безпокойство, нервно напрежение, стрес, нервност, депресия.
 
3. Релаксация: разпръснете в атмосферата на помещението по удобен за вас начин, смесено с други масла.
 
4. Грижа за кожата: помага срещу акне, себорея, отоци, целулит, суха кожа, стрии, брадавици.
 
 
 

Какви са потенциалните ползите в ароматерапията и грижата за кожата на Етеричното масло от Клементина?

Етеричното масло от клементина (Citrus clementina) се извлича от кората на плодовете на клементиновото дърво и има свеж и сладък аромат, типичен за цитрусовите масла.

 1. Ароматерапия: Етеричното масло от клементина се използва в ароматерапията за създаване на свеж, сладък и приятен аромат. Този аромат може да помогне за повишаване на настроението и намаляване на стреса. Добавя се към дифузери, аромалампи или бани с ароматерапевтични цели.

 2. Условия на кожата: Етеричното масло от клементина съдържа антисептични и антимикробни свойства, които го правят подходящо за грижа за кожата. Може да се използва при почистване на кожата или при грижа за сърфейсни рани и ужилвания.

 3. Детоксикация: Някои хора използват маслото за подпомагане на детоксикацията и елиминацията на токсини от организма.

 4. Улесняване на дишането: Клементиновото масло може да се използва при простуди и настинка за улесняване на дишането и отпушване на носа. Впива се в парата или се използва в инхалатори.

 5. Козметика: Поради своята приятна арома и свойствата срещу акне и раздразнения, маслото от клементина се използва и в продукти за грижа за кожата, като кремове и лосиони.

 

 

Технология на извличане:  Етерично  масло от Клементина се получава чрез водно-парна, рядко парна дестилация на кори от Клементина.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

Химичен състав на Етеричното масло от Клементина:

Важно е да отбележим, че химичният състав на етерични масла може да варира в зависимост от произхода и метода на извличане. Все пак, в следния списък са представени някои от основните компоненти, които се срещат обикновено в етеричното масло от клементина:

 1. Лимонен: Лимоненият терпен е основен компонент в етеричното масло от клементина и придава на маслото свежест и характерния цитрусов аромат.

 2. Β-Пинен: Този терпен се среща често в цитрусовите масла и може да подпомага дихателната система.

 3. Α-Пинен: Освен че има антисептични свойства, α-пиненът може да подпомага и дихателната система.

 4. Μирцен: Този терпен има успокояващи свойства и може да помогне за релаксацията.

 5. Α-Терпинен: Терпиненът има антисептични свойства и може да се използва за почистване на околната среда.

 6. Α-Терпинол: Този компонент може да има успокояващи и антисептични свойства.

 7. Линалол: Линалолът е често срещан в цитрусовите масла и може да има успокояващи и противовъзпалителни свойства.

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Клементина:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: Италия

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Срок на годност: до 3 години

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 
6,80 лв. 8,00 лв.
Базова цена:6,80 лв.
Подобни продукти