Етерично масло от Лимон (Citrus lemon) 10 мл.

 • Колекция: Буджак
 • Кат. номер: CL-001

Какви са ползите на Етеричното масло от Лимон?

Този тип етерично масло има множество ползи и приложения, както в ароматерапията, така и в други сфери. Ето някои от основните ползи и приложения на етеричното масло от лимон:

 1. Ароматерапия: Маслото от лимон се използва широко в ароматерапията поради своя свеж и бодър аромат. Този аромат може да помогне за повишаване на настроението, намаляване на стреса и стимулиране на ума.

 2. Подобряване на фокуса и концентрацията: Лимоновото масло може да помогне на хората да се съсредоточат и подобрят своята концентрация. Това го прави подходящо за работа, учене или други ситуации, където е необходима яснота на ума.

 3. Антисептични свойства: Маслото от лимон има силни антисептични свойства и може да се използва за дезинфекция на повърхности, както и за почистване на въздуха в помещения.

 4. Подпомагане на дихателната система: Лимоновото масло може да помогне при заболявания на дихателната система. Изпарява се често в парите или се използва в инхалатори, за да се подпомогне отпушването на носните пътища и улесни дишането.

 5. Подпомагане на дигестията: Лимоновото масло може да бъде полезно за подпомагане на дигестията и намаляване на газовете и стомашни разстройства. Обаче трябва да се използва с оглед на разреждане и внимание към дозирането.

 6. Подкрепа за кожата: Маслото може да се използва в козметични продукти и средства за грижа за кожата, тъй като има свойствата да осветява и освежава кожата, както и да подпомага лечението на акне и пигментационни петна.

 7. Подпомагане на циркулацията: Лимоновото масло може да се използва при масажи за подпомагане на циркулацията и облекчаване на отока.

 

 

Технология на извличане:  Етеричното масло от лимон (Citrus lemon) се извлича от кората на лимоновите плодове и е известно със своя свеж и цитрусов аромат.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав на Етеричното масло от Лимон:

 1. Δ-Лимонен: Лимоненият терпен е основният компонент в маслото от лимон и му придава характерния цитрусов аромат. Δ-Лимоненът също има антисептични свойства.

 2. Β-Пинен: Този терпен се среща често в цитрусовите масла и може да подпомага дихателната система.

 3. Α-Пинен: Освен че има антисептични свойства, α-пиненът може да подпомага дихателната система.

 4. Лимоненал: Този състав има антисептични и противовъзпалителни свойства и придава на маслото свежест.

 5. Α-Терпинен: Този терпен има антисептични и антимикробни свойства и може да се използва за почистване.

 6. Линалол: Линалолът има успокояващи свойства и се използва често в ароматерапията.

 7. Карвон: Този състав може да има антисептични и антибактериални свойства.

 8. Бисаболол: Бисабололът има успокояващи и противовъзпалителни свойства.

 9. Лимонено-линалол: Този състав има антисептични и успокояващи свойства.

 10. Терпинен-4-ол: Този състав може да подпомага дихателната система и да има антисептични свойства.

 

Лечебни свойства на Етерично масло от Лимон:

1. Етеричното масло от лимон има следните лечебни свойства: дезинфекцира, подобрява микроциркулацията на кръвта, стимулира имунитета (увеличава броя на белите кръвни клетки), укрепва паметта и има релаксиращ ефект. Според някои източници маслото е в състояние да се бори с развитието на тумори поради високото си съдържание на лимонен.

2. По своите терапевтични свойства етеричното масло от лимон не отстъпва много на лавандуловото масло и по -скоро дори е едно от най -полезните и ефективни етерични масла в домакинството. Обхватът на приложение на това масло е доста обширен: от всякакви ароматерапевтични процедури, вани, приготвяне на напитки и ястия с аромат на лимон до почистване на стаи и миене на подове. Наред с това, маслото служи като надежден агент за грижа за кожата, почиства го и леко го избелва.


3. Етеричното масло от лимон насърчава яснотата на мисълта, спомага за фокусирането, както и насища тялото с енергия и го поддържа в добра форма. Има приятен, ярък аромат, който придава сила. Той е антисептичен и съдържа компоненти, за които е доказано, че влияят върху имунната функция.

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Лимон:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: Италия

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

5,95 лв. 7,00 лв.
Базова цена:5,95 лв.
Подобни продукти