Етерично масло от Лимонена трева (Cymbopogon flexuosus) 10 мл.

 • Колекция: Буджак
 • Кат. номер: СС-001

Етерично масло от Лимонена трева има освежаващи, ревитализиращи, стимулиращи и балансиращи свойства, които дават възможност за креативност и подобряват умствената яснота. Освен това лимоновата трева има положителен ефект върху кръвоносната система.

 

История: Лемонграсса  била използвана като подправка в азиатската храна от стотици години, а листата й, натрошени и смесени с вода, са били използвани за изплакване на косата в Индия.

Лимоновата трева е многогодишно тропическо тревисто растение, което се среща в Азия и се използва от години в кулинарията за приготвяне на множествно популярни екзотични ястия, но ползите му надхвърлят далеч употребата като подправка.

Лимонената трева (Cymbopogon flexuosus) има лек свеж цитрусов аромат със земни нюанси.

 

Етеричното масло от лимонена трева (Cymbopogon flexuosus) се отличава с множество ползи и свойства, които могат да бъдат полезни за здравето и благосъстоянието. Ето някои от основните ползи и приложения на това масло:

 1. Антисептични свойства: Маслото от лимонена трева е известно със своите антисептични и антимикробни свойства. Това го прави подходящо за почистване на кожа и повърхности, както и за подпомагане на борбата с инфекции и бактерии.

 2. Антиинфламаторни свойства: Маслото може да помага при умерени възпалителни състояния и да облекчава възпалението на кожата.

 3. Репелент на насекоми: Съдържанието на цитронелал в маслото го прави ефективно при отблъскване на насекоми, особено комари.

 4. Подпомагане на дихателната система: Маслото може да бъде полезно при заболявания на дихателната система, като студени и грип. Изпарява се в парите или се използва в инхалатори, за да се подпомогне отпушването на носните пътища.

 5. Подобряване на кожата: Маслото от лимонена трева се използва в грижата за кожата, тъй като може да помогне при акне, пигментационни петна и омекотяване на кожата.

 6. Релаксация и намаляване на стреса: Ароматът на маслото от лимонена трева може да помогне при релаксация и намаляване на стреса. То се използва често в ароматерапията за тези цели.

 7. Подпомагане на циркулацията: Маслото може да се използва при масажи за подпомагане на циркулацията и облекчаване на отока.

 8. Подобряване на настроението: Ароматът на лимонена трева може да помогне за повишаване на настроението и стимулиране на ума.

 

 

Технология на извличане:  Етерично масло от Лимонена трева се получава чрез парна дестилация на зелена маса.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост

 

 

Химичен състав на Етеричното масло от Лимонена трева:

 1. Цитронелал: Цитронелалът е основен компонент в маслото от лимонена трева и придава на маслото характерния цитрусов аромат. Той има и репелентни свойства, което го прави подходящо за отблъскване на насекоми, като комари.

 2. Гераниол: Гераниолът е антисептичен състав и се използва за подпомагане на дихателната система.

 3. Β-Мирцен: Този състав има успокояващи и антисептични свойства и може да помага при релаксация и облекчаване на стреса.

 4. Β-Кариофилен: Бета-кариофиленът има антисептични и противовъзпалителни свойства.

 5. Α-Пинен: Освен че има антисептични свойства, α-пиненът може да помага за подобряване на дихателната система.

 6. Α-Терпинен: Терпиненът има антисептични и антимикробни свойства и се използва за почистване.

 7. Μирцен: Този терпен има успокояващи и релаксиращи свойства.

 8. Лимонено-линалол: Този състав се използва за подобряване на дихателната система и успокояване.

 

 

Кратки насоки и действие на Етеричното масло от Лимонена трева:

Психоемоционално влияние: маслото е оптимист, стимулира активността, подобрява настроението, коригира концентрацията и способността за вземане на решения.

Лечебни свойства: помага в борбата с инфекциите, облекчава главоболието.

Козметология: ефективно се бори с черните точки, премахва токсините.

Домашна употреба: дезинфекцира въздуха в помещенията, отблъсква хлебарки.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Лимонена трева:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 

 


Произход на продукта: Индонезия.

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

 

7,00 лв.
Базова цена:7,00 лв.
Подобни продукти