Етерично масло от Липа (Tilia cordata) 10 мл.

 • Колекция: Budjak
 • Кат. номер: TC-001

Етерично масло от Липа (Tilia cordata) има приятен плодов аромат и нотки на мед. Тези качества го правят идеален за използване в ароматерапията и парфюмерията.

 

Всъщност обаче много по-интересни са лечебните качества на липовото масло.

Намалява тревожността. Изпаренията от липовото масло се препоръчват да се вдишват всеки път, когато почувствате чувство на тревожност. Ароматът на липа може да подобри настроението и да подобри общото благосъстояние.
 
Срещу стрес. Благодарение на успокояващия си ефект върху нервната система, варовият етер може да се използва като ефективно средство срещу стрес и дори депресия. Препоръчително е да вдишвате аромата на този концентрат при затруднения в работата или обучението, както и при повишен стрес.
 
Премахва токсините от тялото. Веществата, съдържащи се във варовия етер, са в състояние да стимулират производството на пот и урина, което естествено влияе върху отстраняването на вредните вещества от тялото. Както знаете, токсините често са причина за развитието на опасни заболявания, така че отстраняването им от тялото има лечебен ефект върху всички органи и системи.
 
Изсветлява кожата. Активните вещества, съдържащи се в липовото масло, са в състояние да изравнят цвета на кожата и леко да я изсветлят. Тази функция позволява използването на концентрата като ефективно средство срещу неравномерна пигментация на кожата.
 
 

 

Технология на извличане:  Етерично масло от Липа се получава чрез парна дестилация на цвят и листа.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав на Етеричното масло от Липа:

 1. Нерил ацетат: Този състав има успокояващи и релаксиращи свойства, което го прави подходящо за ароматерапия и за подпомагане на съня.

 2. Линалол: Линалолът е състав с успокояващи свойства и се използва в ароматерапията.

 3. Цитрал: Този състав придава на маслото характерния лимонов аромат и може да има антисептични свойства.

 4. Гераниол: Гераниолът има успокояващи и противовъзпалителни свойства.

 5. Лимонено-линалол: Този състав може да подпомага релаксацията и да помага при стрес.

 6. Миристин: Миристинът има антисептични и успокояващи свойства.

 7. Терпинен-4-ол: Този състав може да има антисептични свойства и да помага при дихателни проблеми.

 8. Β-Кариофилен: Бета-кариофиленът е състав с противовъзпалителни свойства.

 

 

Кратки насоки и действие на Етеричното масло от Липа:

 1. Релаксация и намаляване на стреса: Ароматът на етеричното масло от липа има успокояващ ефект и може да помогне за намаляване на стреса и напрежението. То се използва често в ароматерапията за постигане на релаксация.

 2. Подпомагане на съня: Маслото от липа може да бъде полезно за хора, които имат затруднения със съня. Ароматерапевтичното използване на маслото преди лягане може да помогне за постигане на по-добър сън.

 3. Подпомагане на дихателната система: Липовото масло може да се използва за облекчаване на дихателните проблеми, като например при студени и грип. Изпарява се или се добавя в инхалатори.

 4. Промоция на здравословния кожен вид: Етеричното масло от липа може да бъде включено в козметични продукти и средства за грижа за кожата, тъй като може да има успокояващи свойства и да подпомага здравето на кожата.

 5. Подобряване на циркулацията: Маслото може да се използва при масажи за подпомагане на циркулацията и облекчаване на отока.

 6. Подпомагане на стомашната система: Липовото масло може да се използва за подпомагане на стомашната система и намаляване на газовете и стомашни разстройства.

 7. Укрепване на имунната система: Маслото може да бъде полезно за подпомагане на имунната система и увеличаване на съпротивителността на организма.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Липа:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Срок на годност: до 5 години

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

Linden-Blossom_Essential_Oil_Allergens.pdf
17,00 лв. 20,00 лв.
Базова цена:17,00 лв.
Подобни продукти