Етерично масло от Майорана (Origanum Majorana) 10 мл.

Етеричното масло от майорана (Origanum majorana) е известно с множество ползи и свойства, които го правят ценен ресурс в ароматерапията и други приложения.

 

Ето някои от основните ползи на Етерично масло от Майорана:

 1. Релаксация и стресоразрешаване: Ароматът на маслото от майорана е успокояващ и може да помогне за намаляване на стреса, напрежението и тревожността. Това го прави подходящо за ароматерапия.

 2. Подобряване на съня: Маслото от майорана може да бъде използвано преди сън, за да се подпомогне релаксацията и качеството на съня.

 3. Подпомагане на дихателната система: Маслото може да бъде полезно при заболявания на дихателната система, като например студени и грип. Изпарява се или се добавя в инхалатори, за да се улесни дишането.

 4. Антисептични и антимикробни свойства: Маслото от майорана може да се използва за почистване на кожа и повърхности, тъй като има силни антисептични и антимикробни свойства.

 5. Подпомагане на пищеварителната система: Маслото може да помага при стомашни разстройства и да подпомага добрата функция на пищеварителната система.

 6. Подпомагане на циркулацията: Маслото може да се използва при масажи за подпомагане на циркулацията и облекчаване на отока.

 7. Укрепване на имунната система: Маслото може да бъде полезно за укрепване на имунната система и повишаване на съпротивителността на организма.

 8. Облекчаване на ревматични болки: Маслото се използва и за облекчаване на ревматични болки и мускулни напрежения.

 

Технология на извличане:  Етерично  масло от Майорана се получава чрез парна дестилация на цветя и листа от растението.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

Химичен състав на Етеричното масло от Майорана:

 1. Царванол: Този състав има антисептични свойства и се използва за подпомагане на облекчаване на инфекции и укрепване на имунната система.

 2. Тимол: Тимолът е мощен антисептик и антимикробен агент. Той може да помогне при борба с бактерии и гъбички и да се използва за облекчаване на респираторни проблеми.

 3. Карвакрол: Този състав има антисептични и антимикробни свойства и може да подпомага подобряването на здравето на дихателната система.

 4. Линалол: Линалолът е състав с успокояващи свойства и се използва в ароматерапията за релаксация.

 5. Β-Кариофилен: Бета-кариофиленът е състав с противовъзпалителни свойства и може да помага при ревматични болки.

 6. Α-Терпинен: Този състав има антисептични свойства и се използва за подпомагане на дихателната система.

 7. Β-Пинен: Този терпен може да подпомага дихателната система и да има антисептични свойства.

 8. Α-Пинен: Освен че има антисептични свойства, α-пиненът може да помогне за подобряване на дихателната система.

 

 

Действие на Етеричното масло от Майорана:

Майораната (Origanum majorana), известна още като сладък майоран, е билкова растител от семейство Lamiaceae. Етеричното масло от майоран се извлича от нейните листа и цветове и се използва в ароматерапията и за различни медицински и кулинарни цели. Ето някои от основните ползи и приложения на етеричното масло от майоран:

 1. Ароматерапия: Маслото от майоран има топъл, билков аромат, който може да подпомага релаксацията, облекчаване на стреса и подобряване на настроението.

 2. Подпомагане на дихателната система: Маслото може да се използва при заболявания на дихателната система, като например при студени и грип. Изпарява се в парите или се добавя в инхалатори.

 3. Антисептични свойства: Маслото от майоран има антисептични и антимикробни свойства и може да се използва за почистване на кожа и повърхности.

 4. Подпомагане на циркулацията: Маслото може да бъде включено в масажни масла и да се използва при масажи за подпомагане на циркулацията и облекчаване на отока.

 5. Подпомагане на пищеварителната система: Маслото може да бъде полезно при някои стомашни разстройства и да подпомага добрата функция на пищеварителната система.

 6. Укрепване на имунната система: Маслото може да бъде полезно за укрепване на имунната система и подобряване на съпротивителността на организма.

 7. Антиревматични свойства: Маслото се използва и за подпомагане на облекчаването на ревматични болки.

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Майорана:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: Испания

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Срок на годност: до 5 години

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

 

9,00 лв.
Базова цена:9,00 лв.
Подобни продукти