Етерично масло от Мандарина (Citrus reticulata) 10 мл.

 • Колекция: Буджак
 • Кат. номер: CR-001

Етеричното масло от Мандарина (Citrus reticulata) се извлича от кората на мандарините и има приятен и сладък аромат, който го прави популярно в ароматерапията и за други приложения.

 

Ето някои от ползите и приложенията на етеричното масло от мандарина:

 1. Релаксация и намаляване на стреса: Ароматът на маслото от мандарина е успокояващ и може да помогне за релаксацията и намаляване на стреса. То се използва често в ароматерапията за тези цели.

 2. Подобряване на настроението: Маслото от мандарина може да помогне за повишаване на настроението и да бъде полезно при депресия и тревожност.

 3. Подпомагане на съня: Ароматерапия с масло от мандарина преди лягане може да помогне за постигане на по-добър сън.

 4. Подпомагане на пищеварителната система: Маслото може да бъде полезно при някои стомашни разстройства и да подпомага добрата функция на пищеварителната система.

 5. Подобряване на кожата: Маслото от мандарина се използва и в грижата за кожата, тъй като може да помогне за поддържане на кожата мека и здрава.

 6. Подпомагане на имунната система: Маслото може да бъде полезно за подпомагане на имунната система и увеличаване на съпротивителността на организма.

 7. Антикатарални свойства: Маслото от мандарина може да помогне при заболявания на горните дихателни пътища и катарални състояния.

 8. Антисептични свойства: Това масло има и антисептични качества, които го правят подходящо за почистване на кожа и повърхности.

 

Технология на извличане:  Етерично масло от Мандарина е получава чрез студено-пресоване на пресни кори.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Полезно действие на Етеричното масло от Мандарина:

Етеричното масло, извлечено от кората на плода на Мандарина, е едно от най-сладките по аромат и успокояващо действие.

Етеричното масло от Мандарина е много меко и има редица лечебни свойства, а имено:

1. тонизиращо,

2. ободряващо,  

3. дезодориращо,

4. противоцелулитно,

5. противогрипно,

6. дезодорира и освежава въздуха в помещенията,

7. подобрява и балансира настроението,

8. засилва апетита, подобрява храносмилането,

9. пречиства организма от токсини.

 

Маслото от кора на Мандарина е широко признато със способността си да лекува акне, да изсветлява кожата, да премахва безсънието, мазната кожа, да премахва пигментацията, свързана с възрастта и дори цвета на белега, да намалява мимическите линии и да намалява стреса.

 

Етеричното масло от Мандарина може да бъде полезно, ако трябва да премахнете стрии, видими белези или акне. Поради своята мекота, мандариновото масло по принцип не дразни кожата ви. Той също така предотвратява развитието на възпаление върху раздразнената кожа, като инхибира растежа на бактерии и гъбички.

 

Етеричното масло от мандарина е най-доброто средство за прекомерна стимулация, тревожност и гадене.

Изследванията показват, че 100% натурални етерични масла, извлечени от естествени суровини (като етерично масло от мандарина), могат да бъдат източник на молекули, използвани от фармацевтичната индустрия за създаване на нови аналгетици, които след всички тестове и сертификати ще се използват в лекарства, които помагат облекчаване на болезнена болка, както и спиране на синдромите на остра болка.

 

Етеричното масло от мандарина има антимикробни свойства.

Факти: Ефикасността на етерично масло от мандаринови кори с лимонен е тествана върху две проби от човешки ракови клетки. Както маслото, така и чистият лимонен (аромат, често срещан в кората на цитрусовите плодове и някои други растения) показват наблюдавано ниво на инхибиране на растежа на туморните клетки. Този факт може да е предпоставка за разработването на противоракови активни вещества и като цяло на противоракови лекарства от алтернативната медицина.

 

 

Химичен състав на Етеричното масло от Мандарина:

 1. Лимонен: Лимоненият състав предоставя характерния свеж цитрусов аромат на маслото.

 2. Β-Пинен: Този терпен има антисептични свойства и може да подпомага дихателната система.

 3. Β-Мирцен: Бета-мирценът има успокояващи свойства и може да помогне при стрес и напрежение.

 4. Α-Терпинен: Този състав има антисептични свойства и се използва при грижа за кожата и подпомагане на дихателната система.

 5. Лимонален: Лимоналенът може да бъде полезен за подобряване на настроението и релаксацията.

 6. Α-Пинен: Този терпен също има антисептични и антимикробни свойства.

 7. Γ-Терпинен: Гама-терпиненът има антисептични качества и може да подпомага при дихателни проблеми.

 8. Сабинен: Този състав придава допълнителен цитрусов аромат и може да има антисептични свойства.

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Мандарина:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 

Произход на културата: Испания

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

6,80 лв. 8,00 лв.
Базова цена:6,80 лв.
Подобни продукти