Етерично масло от Манука (Leptospermum scoparium) 10 мл.

 • Колекция: Буджак

Етерично масло от Манука (Leptospermum scoparium) има приятен аромат и може да помогне при респираторни проблеми, антисептични нужди и релаксация. Това масло се отличава със своя уникален аромат и има редица потенциални ползи и приложения в ароматерапията и грижата за кожата.

 
 
Маслото от манука, със своя интересен аромат, се съчетава перфектно с почти всички масла, което го прави лесно да се добави към всяка композиция.

Ето някои от основните характеристики и ползи на етеричното масло от Манука:

 1. Антисептични свойства: Маслото от манука е известно със своите антисептични и антимикробни свойства. Това го прави подходящо за лечение на рани, ожулвания и инфекции на кожата.

 2. Антиинфламаторни свойства: Маслото може да помогне при състояния, свързани с възпаление, като например акне и екзема.

 3. Ароматерапия: Етеричното масло от манука се използва в ароматерапията, където има приятен, свеж и билков аромат. То може да помогне за релаксация, намаляване на стреса и подобряване на настроението.

 4. Подпомагане на дихателната система: Маслото от манука може да се използва при заболявания на дихателната система, като например настинка, гърло и бронхит. То има експекторантни свойства, които помагат при проблеми с изкашляне.

 5. Подпомагане на циркулацията: Маслото може да се използва при масажи, за да подпомогне циркулацията и да подобри общото здраве на кожата.

 6. Укрепване на имунната система: Маслото от манука може да бъде полезно за укрепване на имунната система и повишаване на съпротивителността на организма.

 
 

Технология на извличане:  Етерично  масло от Манука се получава чрез парна дестилация на листата и клонки на дървото.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав на Етеричното масло от Манука:

 1. Β-Кариофилен: Този терпен има противовъзпалителни и антиниечни свойства и може да бъде полезен при рани и възпалителни кожни състояния.

 2. Α-Пинен: Този терпен се среща в маслото от манука и има антисептични и антимикробни свойства. Той може да бъде полезен за подпомагане на дихателната система и лечение на инфекции.

 3. Β-Пинен: Друг терпен, който може да подпомага дихателната система и да има антисептични свойства.

 4. Α-Феландрен: Този състав също има антисептични качества и може да се използва за грижа за кожата и лечение на рани.

 5. Α-Терпинен: Този терпен се използва при ароматерапия и има успокояващи свойства.

 6. Α-Феландрен: Друг състав, който може да бъде полезен при ароматерапия и грижа за кожата.

 7. Царванол: Този състав предоставя маслото силен антисептичен потенциал.

 8. Лимонен: Лимоненият състав допринася за аромата на маслото и може да бъде полезен за релаксация.

 

 

Действие на Етеричното масло от Манука:

- Маслото от манука има пикантен, ярък, тревисто-сладък аромат (малко меден), което позволява да се използва по време на медитация за емоционален баланс, облекчава раздразнението и облекчава главоболието.
 
- Благоприятен ефект върху нервната система.
 
- Маслото от манука е мощен антисептик и може да се бори с много гъбични кожни инфекции, включително херпес, трихофития и бяло течение.
 
- Използва се в борбата с кашлицата, тъй като има отхрачващо действие, помага в борбата с настинки и грип. Известно е и с бактерицидните си качества, изследванията на учени показват, че маслото от манука е 20 пъти по-силно от маслото от чаено дърво, използвайки ги заедно, те се допълват взаимно и засилват действието на всяко едно от маслата.
 
- Не забравяйте за аналгетичните свойства на маслото от манука, което ви позволява да го използвате за масажни смеси за болки в мускулите и ставите.
 
- В козметиката маслото от манука се използва за всички типове кожа, тъй като притежава свойствата на много масла, което го прави незаменимо при суха кожа. Маслото от манука овлажнява и омекотява кожата, правейки я гладка и копринена.
 
- За притежателките на смесена и мазна кожа помага за стесняване и почистване на порите, бори се с възпалението и облекчава дразненето, зачервяването и сърбежа при чувствителната кожа. И след тежък работен ден ще помогне да се отпуснете и да облекчите напрежението, когато се къпете.

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Манука:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: Нова Зеландия

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Срок на годност: до 5 години

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

12,75 лв. 15,00 лв.
Базова цена:12,75 лв.
Подобни продукти