Етерично масло от Нероли (Citrus aurantium) 10 мл.

Етеричното масло от Нероли (Citrus aurantium), също известно като портокалов цвят, е извлечено от цветовете на портокаловото дърво. Това масло има характерен сладък, цветен аромат и намаляващи свойства, което го прави популярен избор за ароматерапия и грижа за кожата.

 

Ето някои от основните ползи и начини на приложение на етеричното масло от Нероли:

 1. Успокояване и релаксация: Ароматът на нероли е известен с успокояващите си свойства. Използва се в ароматерапията за намаляване на стреса, тревожността и напрежението.

 2. Подпомагане на сънта: Етеричното масло от нероли може да се използва преди лягане, за да помогне на хората да се релаксират и подобрят качеството на съня.

 3. Балансиране на кожата: Това масло се използва в козметичните продукти за грижа за кожата, тъй като помага за балансиране на мазната кожа, подпомага хидратацията и се използва при лечение на акне.

 4. Регенерация на кожата: Нероли маслото има регенеративни свойства и се използва за намаляване на бръчки и при стареене на кожата.

 5. Подпомагане на хигиената: То може да се използва като антисептик при рани и надрасквания.

 6. Облекчаване на стресови главоболия: Маслото се използва при масаж на виски и темето, за да облекчи главоболия, свързани със стреса.

 7. Приложение при грип и студен: Нероли маслото може да се използва за облекчаване на симптоми при грип и студен, като се добави към гореща вода за инхалации.

 8. Укрепване на имунитета: Това масло има антисептични свойства и може да помогне за укрепване на имунната система.

Етеричното масло от нероли е силно концентрирано и трябва да се използва разредено с носително масло, преди да се приложи върху кожата.

 

 

Технология на извличане:  Етерично масло от Нероли се получава чрез водно-парна дестилация на цвят от нероли, рядко от листа.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

Химичен състав на Етеричното масло от Нероли:

 1. Линалоол: Този състав е отговорен за сладкия и цветен аромат на нероли маслото. Линалоолът има успокояващи свойства и помага при намаляване на стреса.

 2. Лимонен: Този състав придава свежест и киселинност на аромата на маслото. Лимоненът е често срещан в цитрусовите етерични масла и допринася за освежаващите свойства.

 3. Гераниол: Гераниолът придава цветен аромат на маслото и се използва в парфюмерията за придаване на цветист аромат.

 4. Неролол: Този състав има успокояващи и релаксиращи свойства, които го правят подходящ за ароматерапия и грижа за кожата.

 5. Цис-мяслинен: Този състав има антисептични свойства и се използва при грижата за кожата и лечение на рани.

 6. Терпеноиди: Терпеноидите са съставки, които подкрепят аромата и имат различни благоприятни свойства.

 

Етеричното масло от Нероли е известно със своите успокояващи и регенериращи свойства, както и с уникалния си аромат.

 

 1. Ароматерапия: Използвайте дифузер или аромалампа, за да разпространите аромата на нероли в стаята. Този метод е идеален за намаляване на стреса и тревожността, както и за създаване на релаксираща атмосфера.

 2. Инхалации: За намаляване на стрес и тревожност, можете да използвате инхалации с нероли. Просто добавете няколко капки масло в купа с гореща вода, накрийте главата си с кърпа и вдишайте парите внимателно.

 3. Масаж: Разредете няколко капки масло в носително масло, като жожоба или сладък бадем, и използвайте го за масаж. Този метод е полезен за релаксация и облекчаване на напрежението.

 4. Директно приложение върху кожата: Нероли маслото може да се използва за облекчаване на кожни проблеми. Разредете го в носително масло и нанесете върху засегнатата област. Внимавайте да не излагате кожата си на слънцето след нанасяне, тъй като някои етерични масла могат да направят кожата по-чувствителна към слънцето.

 5. Добавка към вана: При добавяне на няколко капки нероли масло към топла вана, можете да се насладите на релаксираща и ароматична баня.

 6. Украса на възглавницата: Нанесете няколко капки разредено масло върху възглавницата си, преди да заспите, за подпомагане на сънта и релаксация.

 7. Парфюм или ароматизатор за кожа: Разредете маслото в носително масло и използвайте го като естествен парфюм или ароматизатор за кожата.

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Нероли:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: Мароко

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

34,00 лв. 40,00 лв.
Базова цена:34,00 лв.
Подобни продукти