Етерично масло от Ниаули (Melaleuca quinquenervia) 10 мл.

 • Колекция: Буджак

Етерично масло от Ниаули (Melaleuca quinquenervia) 

Етеричното масло от ниаули (Melaleuca quinquenervia), се получава от листата и клоните на дървото ниаули, което е местно за Австралия и други региони.
 

Това масло има редица полезни свойства и приложения. Ето някои от тях:

 1. Антисептични свойства: Маслото от ниаули е известно със своите антисептични и противовъзпалителни свойства. То се използва често за лечение на различни кожни инфекции, рани и язви.

 2. Подпомагане на дихателната система: Ниаули маслото може да се използва при простуди, грип и дихателни инфекции. То помага при разреждане на секретите и облекчаване на белодробния кашел.

 3. Ароматерапия: Свежият и пикантен аромат на ниаули маслото го прави подходящ избор за ароматерапия, която помага при релаксация и подобряване на настроението.

 4. Антисептичен устен спрей: Маслото от ниаули може да бъде разредено във вода и използвано като устен спрей за подпомагане на устната хигиена и противодействие на бактериални инфекции.

 5. Лечение на пъпки и акне: Заради своите антисептични свойства, маслото се използва за лечение на пъпки и акне. То помага при почистване на порите и борба с бактериалните инфекции на кожата.

 6. Укрепване на имунитета: Маслото от ниаули може да подпомогне укрепването на имунната система и повишаване на съпротивителността на организма.

 7. Лечение на въшки: Този вид масло се използва за лечение на въшки и вшивки, тъй като помага да се убият и предотвратяват тези паразити.

 8. Масаж при болки в мускулите и ставите: Разредете маслото в носително масло и го използвайте за масаж, който помага при облекчаване на болки и напрежение в мускулите и ставите.

 
Трябва да се внимава, когато се използва етерично масло от Ниаули, тъй като може да предизвика дразнене на кожата, особено когато е неразредено. Препоръчва се да се разрежда с носител като кокосово масло преди нанасяне върху кожата. Преди да използвате масло от Ниаули върху кожата си или в ароматерапията, направете тест за алергия и се консултирайте с професионалист, ако имате някакви медицински състояния или ограничения.
 
 
 

Какви са ползите на Етеричното масло от Ниаули?

 1. Ароматерапия: Използвайте дифузер или аромалампа, за да разпространите аромата на ниаули в стаята. Този метод е идеален за релаксация и подобряване на настроението.

 2. Инхалации: За подпомагане на дихателната система при студени и грип, добавете няколко капки ниаули масло в купа с гореща вода и вдишайте парите внимателно. Този метод може да помогне при засегнати дихателни пътища.

 3. Масаж: Разредете няколко капки масло в носително масло (например, сладък бадем или жожоба) и използвайте го за масаж. Този метод помага при облекчаване на болки в мускулите и ставите.

 4. Лечение на кожни проблеми: Ниаули маслото се използва при лечение на различни кожни проблеми, включително акне, пъпки и кожни инфекции. Разредете го в носително масло и нанасете върху засегнатата област.

 5. Антисептичен устен спрей: Разредете няколко капки ниаули масло във вода и използвайте този разтвор като устен спрей за подпомагане на устната хигиена.

 6. Облекчаване на пикника от насекоми: Ниаули маслото може да бъде разредено във вода и нанесено върху кожата, за да се отблъскат насекомите.

 

Технология на извличане:  Етерично масло от Ниаули се получава чрез парна дестилация на цвят, листа, клонки.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

Химичен състав на Етеричното масло от Ниаули:

 1. Цис-пинен: Това е една от основните съставки в ниаули маслото и допринася за неговия свеж аромат. Цис-пиненът се счита за антисептичен и има противовъзпалителни свойства.

 2. Лимонен: Този състав придава на маслото свеж и цитрусов аромат. Лимоненът също има антисептични и антиоксидантни свойства.

 3. 1,8-цинеол (еукаптол): Този състав е често срещан в различни етерични масла и има противовъзпалителни и антисептични свойства.

 4. Аплинен: Този състав има успокояващи и противовъзпалителни свойства и се счита за полезен при грижата за кожата.

 5. Алфа-терпинен: Алфа-терпиненът е друга съставка, която допринася за антисептичните и противовъзпалителни свойства на маслото.

 6. Пара-цимен: Този състав също има антисептични свойства и се използва в медицината и козметиката.

 

 
 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Ниаули:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: Австралия

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

9,35 лв. 11,00 лв.
Базова цена:9,35 лв.
Подобни продукти