Етерично масло от Пало Санто плод (Bursera graveolens fruit) 10 мл.

  • Колекция: Budjak

Етерично масло от Пало Санто - плод (Bursera graveolens fruit) 

Етеричното масло от Palo Santo, получено от плодовете на дървото Bursera graveolens, известно още като "горещо дърво", е уникално и популярно масло в ароматерапията. Ето някои от основните му характеристики и потенциални приложения:

 
     Ароматни свойства: Етеричното масло Пало Санто има богат, дървесен аромат със сладки и пикантни нотки. Смята се, че този аромат произхожда от духовни и медитативни практики и може да създаде спокойна и приземена атмосфера. Също така често се използва за пречистващи ритуали и облекчаване на стреса.
 
     Антистрес ефект: Ароматът на Пало Санто е известен със своите успокояващи и релаксиращи свойства. Може да помогне за облекчаване на стреса, безпокойството и напрежението и да подобри настроението ви.
 
     Духовна практика: Пало Санто отдавна се използва в ритуали и духовни практики, включително медитация и молитва. Ароматът на това масло може да помогне за фокусиране и постигане на дълбоко състояние на съзерцание.
 
     Антисептични и противовъзпалителни ефекти: Етеричното масло от Пало Санто има антисептични и противовъзпалителни свойства, което го прави полезно за грижа за кожата при раздразнения и възпаления.
 
     Афродизиак: Ароматът на Пало санто се счита за афродизиак, помагайки за създаване на романтична и секси атмосфера.
 
     Помощ при медитация и молитва: Маслото от Пало Санто  може да се използва при медитация, молитва и други духовни практики за насърчаване на вътрешния мир и духовния фокус.
 
     Помощ за сън: Етеричното масло от Пало Санто може да помогне за подобряване на качеството на съня и облекчаване на безсънието поради своите релаксиращи свойства.
 
Както при другите етерични масла, имайте предвид, че маслото от пало санто е много концентрирано и трябва да се използва с повишено внимание. Можете да го разредите с носител като кокосово или бадемово масло, преди да нанесете върху кожата. Преди да използвате това масло в ароматерапията или върху кожата, уверете се, че не сте алергични към него и се консултирайте с професионалист, ако имате някакви медицински състояния или ограничения.
 
 

Технология на извличане:  Етерично масло от Пало санто плод се получава чрез парна дестилация на плодове от дървото.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

Химичен състав на Етеричното масло от Пало санто плод:

Маслото съдържа разнообразни химични съставки, включително монотерпени, сескуитерпени, алдегиди и други активни съединения

 

Потенциални ползи на етеричното масло от плодове на Пало Санто:

Етеричните масла от плодовете на Palo Santo (Bursera graveolens) могат да бъдат свързани с някои потенциални ползи за здравето и добробитието, но стойте наясно, че научните изследвания и доказателства в тази област може да са ограничени.

  1. Релаксация и намаляване на стреса: Ароматът на Palo Santo се свързва с усещането за спокойствие и мир, което може да помогне при релаксацията и намаляване на стреса. Това го прави популярен избор за ароматерапия и медитация.

  2. Антисептични свойства: Етеричните масла от много дървета, включително Palo Santo, съдържат съединения, които имат антисептични свойства. Те могат да помогнат за борба с бактерии и микроби.

  3. Подкрепа за дихателната система: Някои хора използват етеричното масло от Palo Santo за подкрепа на дихателната система, например при зимни заболявания или за почистване на въздуха.

  4. Духовно и енергийно използване: Palo Santo се използва в религиозни и духовни практики като средство за пречистване, отваряне на съзнанието и поддържане на духовния фокус.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Пало Санто плод:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: Перу

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

21,00 лв.
Базова цена:21,00 лв.
Подобни продукти