Етерично масло от Равинтсара (Cinnamomum camphora) 10 мл.

 • Колекция: Буджак

Какви са ползите на етеричното масло от Равинтсара?:

 1. Антисептични свойства: Етеричното масло от равинтсара има силни антисептични свойства и се използва често за поддържане на чистотата и за предпазване от инфекции.

 2. Подобряване на дихателните проблеми: Маслото може да помогне при заложен нос, настинка и други дихателни проблеми. Може да се използва в парен инхалатор или при масаж на гърлото и гръдния кош.

 3. Подобряване на имунната система: Етеричното масло от равинтсара може да подпомогне функцията на имунната система и да помогне организма да се бори с инфекции.

 4. Подпомагане на нервната система: Маслото може да помогне при релаксация и смекчаване на нервната система, което го прави подходящ избор при стрес и тревожност.

 5. Подобряване на циркулацията: Маслото може да се използва при масаж за подобряване на циркулацията и облекчаване на болки в ставите и мускулите.

 6. Антиспазмодични свойства: Равинтсара има антиспазмодични свойства и може да помогне при различни видове спазми и болки.

 7. Подобряване на кожата: Маслото може да се използва за локално прилагане в много различни кожни състояния и за подобряване на текстурата на кожата.

 8. Укрепване на духовната яснота: В ароматерапията, равинтсара се използва за укрепване на духовната яснота и увеличаване на концентрацията.

 

Исторически факт: Равинсара ароматна е дърво с височина 20-30 метра, растящо на надморска височина 700-1000 м в източната част на острова Мадагаскар, който е местният ареал на този вид.

 
Равинсара се отличава със своя размер и гъста зеленина, украсена с червени плодове. Името му идва от мадагаскарското ravina, „лист“ и tsara, „добро“. Равинцара понякога се бърка с друг тясно свързан вид, дървото - Равенсара. Това са два много различни вида, произвеждащи различни хемотипове етерични масла. Равинсара (Cinnamomum camphora) е пренесена в Мадагаскар в средата на 19 век. от Тайван.
 
Растението в новите условия на отглеждане е загубило способността си да натрупва камфор и вместо това произвежда 1,8-цинеол. Мирише на евкалипт, розмарин и други масла с високо съдържание на 1,8-цинеол.
 

 

Свойства на етерично масло от Равинсара (Cinnamomum camphora):

 
1. Антиинфекциозен: предимно антивирусен
2. Стимулиране на имунитета
3. Отхрачващи средства
4. Деконгестантен венозен и циркулаторен тоник
5. Регенератор на кожата
6. Стимулатор на нервната система
7. Възбуждащо действие

 

Области на използване на етерично масло от Равинсара:

1. Поддържане на имунитета : Умора и възстановяване, вирусна или бактериална инфекция, обща стая с болните (офис, стая и др.) за ограничаване на разпространението на вируси,
 
2. Кожни проблеми: Фурункулоза, херпес, кожни инфекции (микози, херпес зостер, варицела, морбили, псориазис и др.), проблемна отпусната кожа,
 
3. Проблеми с мускулите и ставите: мускулно напрежение, болка.
 
4. Респираторни проблеми: Продуктивен бронхит, грип, орална и респираторна инфекция с храчки, отит на средното ухо, запушен нос, назофарингит, синузит, силна кашлица.
 
5. Психоемоционална регулация: безпокойство,  астения (и интелектуална умора), намалена концентрация, липса на самочувствие, възстановяване, творчески проблеми (липса на креативност), сезонна депресия, променливо настроение, умора, безсъние, песимизъм.
 
 
 

Технология на извличане:  Етерично масло от Равинтсара се получава чрез парна дестилация на цвят, листа.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав на Етеричното масло от Равинтсара:

Равенсара / Ravensara aromatica - масло от листата на ароматна Равенсара. Състои се главно от монотерпени.

 
Сред основните компоненти: лимонен, сабинен, мирцен, алфа-пинен и редица други монотерпени, линалол, бета-кариофилен, малки количества цинеол, метилхавикол и метилевгенол също присъстват.
 
 1. Камфор (Camphor): Камфорът е основен компонент в маслото и му придава характерния ментолов и камфорен аромат. Този компонент има антисептични и стимулиращи свойства.

 2. Синеол (1,8-синеол): Синеолът е важен компонент в равинтсара и се използва за подобряване на дихателните проблеми. Той има антисептични и противовъзпалителни свойства.

 3. Альфа-терпинен (Alpha-Terpineol): Този компонент може да помогне при релаксацията и подобряването на настроението.

 4. Пинен (Pinene): Включва както алфа-пинен, така и бета-пинен, които имат облекчаващи и антисептични свойства.

 5. Лимонен (Limonene): Лимоненът има цитрусов аромат и може да има антисептични и стимулиращи свойства.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Равинтсара:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: Мадагаскар 

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

8,00 лв.
Базова цена:8,00 лв.
Подобни продукти