Етерично масло от Резене (Foeniculum vulgare) 10 мл.

 • Колекция: Буджак
 • Кат. номер: FV-001

Етеричното масло от резене (Foeniculum vulgare) се извлича от семената на растението и има характерен анисов и сладък аромат. Това масло има редица потенциални ползи и приложения. Ето някои от тях:

 1. Подпомагане на дигестивната система: Етеричното масло от резене се използва за улесняване на процеса на дигестия и облекчаване на газове и стомашни болки. Може да се приложи чрез масаж на корема или включване в аромадифузер по време на хапване.

 2. Подобряване на апетита: Маслото може да помогне за стимулиране на апетита и е често използвано за подобряване на апетита, особено след болести или загуба на апетит.

 3. Укрепване на имунната система: Резенето съдържа антисептични свойства и може да помогне при поддържането на силната имунна система.

 4. Подпомагане на кожата: Маслото може да се използва при проблеми с кожата, като акне и омекотяване на суха кожа.

 5. Подобряване на дихателната система: Етеричното масло от резене може да се приложи в парен инхалатор или разредено в носително масло и нанесено върху гръдния кош за облекчаване на дихателни проблеми.

 6. Подпомагане на женското здраве: Маслото се използва за облекчаване на симптомите на менопаузата и подпомагане на женско репродуктивно здраве.

 7. Релаксация и смекчаване на нервната система: Ароматът на маслото може да помогне при релаксация и смекчаване на нервната система, което го прави подходящ избор при стрес и тревожност.

 

Семената му са използвани още в Древен Египет преди около 3 хиляди години при лошо храносмилане. Етеричното масло от семената е от бледо жълто до жълто на цвят, с пикантен подправъчен вкус и свеж, билков аромат.

 

 

Технология на извличане:  Етерично масло от Резене се получава чрез парна дестилация на семена и стрък на билката.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

Етеричното масло от резене (Foeniculum vulgare) съдържа различни химични съединения, които му придават характерния анисов и сладък аромат и му предоставят потенциални ползи.

 1. Анетол (Anethole): Анетолът е основният компонент, отговорен за анисовия аромат на маслото. Този съединител има антисептични, противовъзпалителни и диуретични свойства.

 2. Фенхон (Phenone): Фенхонът също е важен компонент и допринася за антисептичните свойства на маслото.

 3. Метилхавицен (Methyl Chavicol): Този компонент може да има антисептични свойства и се среща в малки количества в маслото.

 4. Лимонен (Limonene): Лимоненът е терпен, който се среща в маслото и може да има антисептични и стимулиращи свойства.

 5. Альфа-пинен (Alpha-Pinene) и Бета-пинен (Beta-Pinene): Тези терпени се срещат в маслото и могат да имат облекчаващи и антисептични свойства.

 6. Микроелементи: Маслото съдържа различни микроелементи като желязо, калций и магнезий, които могат да бъдат полезни за организма.

 

Действие на етерично масло от Резене:

 • Антисептични свойства: Маслото може да се използва за дезинфекция на рани и участъци на кожата.
 • Детоксикация: Резенът има детоксикиращи свойства и може да помогне при изчистването на организма.
 • Противовъзпалително,
 • Успокояващо,
 • Антисептично и спазмолитично действие.
 • Благоприятства нормалните процеси на имунната система,
 • Подпомага процесите на храносмилателната система и констипацията.
 • Етеричното масло от резене намира приложение и в грижата за косата. 
 • Освен това, то има почистващо действие върху скалпа.

 

Начините на употреба на етерично масло от Резене:

 1. Ароматерапия: Използвайте арома-дифузер, за да разпространите аромата на етеричното масло във въздуха. Този метод е подходящ за релаксация, подобряване на настроението и смекчаване на нервната система. Обикновено се използва малко количество масло (2-5 капки) разредено във вода.

 2. Инхалация: Добавете няколко капки етерично масло от резене в кипяща вода и инхалирайте парите. Този метод може да помогне при дихателни проблеми и настинка.

 3. Масаж: Разредете етеричното масло в носително масло (като слънчогледово или сладко бадемово масло) и го използвайте за масаж на тяло. Този метод е полезен за релаксация и облекчаване на болки в ставите и мускулите.

 4. Локално нанасяне: Няколко капки разредено масло от резене може да бъдат нанесени върху кожата за подобряване на текстурата й и за борба с кожни състояния като акне.

 5. Вана: Добавете няколко капки етерично масло от резене във вашата вана. Този метод може да помогне за релаксация и подобряване на кожата.

 6. Усукване на устата: Маслото може да се използва за усукване на устата след хранене, което може да помогне при болки в устата и детоксикация на устната кухина.

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Резене:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: България

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Срок на годност: до 5 години

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

 

7,00 лв.
Базова цена:7,00 лв.
Подобни продукти