Етерично масло от Римска лайка (Anthemis nobilis) 10 мл.

 • Колекция: Буджак
 • Кат. номер: AN-001

Римска лайка е многогодишно тревисто растение. Считано за едно от най-древните и многофункционални етерични масла, маслото от римска лайка е било използвано за лечение на много и различни състояния. Днес то често се използва за естествено лечение на проблеми с нервната система, екземи, трески, киселини, подагра, тревожност, безсъние и много други.

 

Етеричното масло от Римска лайка (Anthemis nobilis) се извлича от цветовете на растението и има много ползи и приложения в ароматерапията и козметиката. Ето някои от характеристиките и ползите на масло от Римска лайка:

 1. Релаксация и смекчаване: Римската лайка е известна със своите успокояващи свойства. Етеричното масло от римска лайка може да се използва за намаляване на стреса, тревожността и напрежението, като се добави в арома-дифузер или се приложи вана.

 2. Подобряване на сънта: Маслото може да помогне при безсъние и нарушения на съня. Поставете няколко капки в арома-дифузер в спалнята си преди лягане.

 3. Подпомагане на кожата: Етеричното масло от римска лайка може да се използва за борба с кожни състояния като акне и екзема, както и за успокояване на раздразнена кожа. Разредете го в носително масло и нанесете локално.

 4. Подпомагане на дигестивната система: Маслото може да се използва за облекчаване на газове и стомашни болки, като се нанесе разредено масло в областта на корема.

 5. Подобряване на дихателната система: Римската лайка може да помогне при настинка и дихателни проблеми, като се използва в парен инхалатор или разредено масло, нанесено върху гръдния кош.

 6. Укрепване на имунната система: Маслото може да подпомогне имунната система в борбата с инфекции и заболявания.

 7. Подпомагане на женско здраве: Римската лайка може да бъде използвана за облекчаване на симптомите на менопаузата и менструални болки.

 

 

Технология на извличане:  Етерично масло от Римска Лайка се получава чрез парна дестилация на цвят и стрък.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

Химичен състав на Етеричното масло от Римска лайка: Isobutyl angelate, isoamyl angelate, 3-methyl pentyl angelate, Isobutyl methacrylate, Isoamyl isobutyrate, Isobutyl isovalerate, 2-Methyl butyl methacrylate, Pinocarvone, Pinene, α-Terpinene, Chamazulene.

 1. Бисаболол: Бисабололът е основен компонент в етеричното масло от римска лайка и има антисептични, противовъзпалителни и успокояващи свойства.

 2. Ангеликалкен (Angelicalken): Този компонент подпомага хидратацията на кожата и може да има благоприятно въздействие при борба със суха кожа.

 3. Пинен (Pinene): Включва както алфа-пинен, така и бета-пинен, които се срещат в маслото и могат да имат облекчаващи и антисептични свойства.

 4. Лимонен (Limonene): Лимоненът е терпен, който се среща в маслото и може да има антисептични и стимулиращи свойства.

 5. Изобутанол (Isobutanol): Този компонент може да подпомогне релаксацията и смекчаването на нервната система.

 6. Метил-антранат (Methyl anthranate): Метил-антранатът има сладък аромат и може да бъде полезен за успокояване и релаксация.

 7. Фарнезол (Pharnesol): Този компонент може да помогне при дехидратирана кожа и да подобри текстурата на кожата.

 

 

Действие на етерично масло от Римска лайка: Етеричното масло от Римска лайка влияе на децата, когато са раздразнителни, нетърпеливи, облекчава никненето на зъби и коликите при бебетата. Етеричното масло от Римска лайка може да се използва в терапия с парни бани, при нервни оплаквания, главоболие и мигрена.

Етеричното масло от Римска лайка има антистресови свойства, антидепресант е, има антидиабетични, антимикробни, антиоксидантни, противовъзпалителни, антипруритични свойства. Също така подмога при Антипаразитно (при някои чревни паразити); храносмилателен тоник - облекчава стомашни смущения (бавно храносмилане, подуване на корема, газове, гадене, подобрява апетита); Подпомага заздравяването на белези.

 1. Ароматерапия: Използвайте арома-дифузер, за да разпространите аромата на римска лайка във въздуха. Този метод е подходящ за релаксация, подобряване на настроението и смекчаване на нервната система. Обикновено се използва малко количество масло (2-5 капки) разредено във вода.

 2. Инхалация: Добавете няколко капки етерично масло от римска лайка в кипяща вода и инхалирайте парите. Този метод може да помогне при дихателни проблеми и стрес.

 3. Масаж: Разредете етеричното масло в носително масло (като слънчогледово или сладко бадемово масло) и го използвайте за масаж на тяло. Този метод е полезен за релаксация и облекчаване на болки в ставите и мускулите.

 4. Локално нанасяне: Няколко капки разредено масло от римска лайка могат да бъдат нанесени върху кожата за подобряване на текстурата й и за борба с кожни състояния като акне.

 5. Вана: Добавете няколко капки етерично масло от римска лайка във вашата вана. Този метод може да помогне за релаксация и подобряване на кожата.

 6. Компреси: При болки в ставите или синини, можете да направите компрес с разредено масло от римска лайка, което може да помогне за облекчаване на болката.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Римска лайка:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: България

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Срок на годност: до 5 години

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

 

21,25 лв. 25,00 лв.
Базова цена:21,25 лв.
Подобни продукти