Етерично масло от Салвия (Salvia Officinalis) 10 мл.

 • Колекция: Буджак
 • Кат. номер: SO-001

Салвията градински чай е многогодишен, вечнозелен храст със сивкаво-зелени листа и дървесен ствол. В края на пролетта или началото на лятото билката се насища с цветя, които варират в цветовата гама - от тъмно лилаво до розово бяло.

Салвията (Salvia  officinalis) е член на семейството на ментата и се смята, че е произхожда от топлите райони на Средиземно море. Сега тази популярна билка може да се намери в много региони и е любимо допълнение към подправките в различни култури пот цял ​​свят.

 

Свойствата на етеричното масло от Салвия включват:

 • Антисептични и антимикробни свойства: Този вид масло може да бъде използвано за дезинфекция на рани и наранена кожа.

 • Антиспазмодични свойства: Маслото може да помогне при мускулни спазми и болки.

 • Подпомагане на дихателната система: Салвията се използва в ароматерапия и инхалации при дихателни проблеми.

 • Поддържане на умствена яснота и концентрация: Ароматът на салвия може да подобри концентрацията и фокуса на ума.

 • Антиоксидантни свойства: Етеричното масло от салвия съдържа антиоксиданти, които помагат в борбата със свободните радикали.

 

 

Технология на извличане:  Етерично масло от Салвия официналис се получава чрез парна дестилация на свеж стрък.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав на Салвията: Етеричното масло от Салвия има основни съставки

 1. Тимол: Тимолът е основен компонент в етеричното масло от салвия и е отговорен за антисептичните и антимикробни свойства на маслото. Той може да помогне при борба с бактерии и гъбички.

 2. Карнозолова киселина: Този компонент допринася за антисептичните и антивирусни свойства на етеричното масло от салвия.

 3. Камфор: Камфорът придава на маслото своя характерен аромат и може да помогне при облекчаването на болка и възпаление.

 4. Пинен: Пиненът е компонент, който може да подпомогне дихателната система и да облекчи дихателни проблеми.

 5. Цинеол (1,8-цинеол): Този състав може да помогне при сърбеж и възпаление в устата и гърлото, както и при сърбеж и раздразнение в кожата.

 

 

Действие на етерично масло от Салвия - Градинския чай:

1. Противокашлично;

2. Дезинфекционно;

3. Противовъзпалително.

4. Антидиарично;

5. Антисептично;

6. Спазмолитично;

7. Стимулиращо апетита;

8. Адстрингентно (запичащо);

9. Газогонно;

10. Жлъчегонно;

11. Стимулиращо;

12. Тонизиращо;

13. Вазодилататорно (съдоразширяващо) действие.

14. Кулинарна употреба

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Салвия - градински чай:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 

Салвията (Salvia officinalis), известна още като градинска салвия, е билка, която се използва традиционно за кулинарни, лечебни и ароматерапевтични цели. Ето някои от основните характеристики и ползи на салвията:

 1. Кулинарни приложения: Салвията е известна със своята ароматна и леко горчива вкусова нотка. Тя се използва като подправка в кулинарията, често при приготвянето на паста, пиле и свинско месо. Също така се добавя в различни сосове и супи.

 2. Лечебни свойства: Салвията има доказани лечебни свойства. Тя се използва в традиционната медицина за лекуване на различни здравословни проблеми, включително грип, простуда, гърлови болести и упражнения. Някои хора считат, че салвията може да помогне при проблеми с диарията и диспепсията.

 3. Антисептични свойства: Етеричното масло от салвия съдържа компоненти като тимол, които обладават антисептични и антимикробни свойства. Това го прави полезно за локално прилагане върху рани и наранена кожа.

 4. Антиневралгични свойства: Салвията може да помогне при болки в стомаха и болки, свързани с газове и надутия. Тя има антиневралгични свойства, които могат да облекчат тези състояния.

 5. Антиоксидантни свойства: Растението салвия съдържа антиоксиданти, които помагат в борбата със свободните радикали и предпазват клетките от оксидативни увреждания.

 6. Ароматерапия: Етеричното масло от салвия се използва в ароматерапията поради своя успокояващ и стимулиращ аромат. То може да помогне за подобряване на концентрацията, отпускането на напрежение и поддържането на ясен ум.

 7. Украсително растение: Освен своите полезни свойства, салвията също се отглежда като украсително растение в градините и на прозорци. Листата й са зелени и атрактивни, което я прави популярен избор сред градинарите.

 


Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

 

10,00 лв.
Базова цена:10,00 лв.
Подобни продукти