Етерично масло от Салвия Скларея (Salvia Sclarea) 10 мл.

 • Колекция: Буджак
 • Кат. номер: SS-001

Салвия скларея (Salvia sclarea), известна още като клари сейдж или мускателска салвия, е растение, от което се получава етерично масло чрез парна дестилация на цветовете и листата му. Това масло е известно със своя характерен аромат и множество ползи и приложения.

 

Ето някои от характеристиките и свойствата на етеричното масло от Салвия скларея:

 1. Аромат и ароматерапия: Етеричното масло от салвия скларея има приятен, сладък, цветен и леко мускателен аромат. Този аромат се използва в ароматерапията за подобряване на настроението, релаксация и смекчаване на стреса.

 2. Релаксиращо действие: Маслото от салвия скларея се използва за намаляване на стреса и тревожността, като създава усещане за успокоение и благоприятстване на релаксация.

 3. Регулиране на хормоналния баланс: Салвия скларея е известна със своето потенциално влияние върху хормоналния баланс при жени. Маслото се използва за облекчаване на проблеми, свързани с менопаузата и менструалния цикъл.

 4. Антиспазмодично действие: Маслото от склареята може да помогне при спазми и болки в мускулите и стомаха.

 5. Подпомагане на съня: Салвия скларея може да се използва за подпомагане на съня и намаляване на безсъние.

 6. Антисептични свойства: Маслото от склареята е известно с антисептичните си свойства и може да се използва за почистване на кожа и рани.

 7. Подобряване на кожата и косата: Етеричното масло от салвия скларея се използва в козметични продукти поради своите свойства за поддържане на здравословен вид на кожата и косата.

Преди да използвате етерично масло от салвия скларея, е важно да се консултирате с професионалист и да се запознаете със съответните упътвания за сигурност и дозировка. Тъй като това масло може да оказва влияние върху хормоналния баланс, трябва да бъде използвано с предпазливост и според индивидуалните нужди и реакции на организма. Съществува 3 вида от салвия скларея.

 

Етерично масло получава се от вида Салвия Скларея, Salvia sclarea L., отглеждан в средиземноморските страни и на юг към Азия. С водна пара се дестилират свежите съцветия, откъснати след първата фаза на узряване на семената. Дестилирането необходимо да се осъществи много бързо тъй като етеричното масло бързо се изпарява след окосяването на суровината. Съставът на маслото е принципно различен от този на маслото от градинския чай, терапевтичните качества са значително по-богати.

 

 

Технология на извличане:  Етерично масло от Салвия Скларея се получава чрез парна дестилация на натрошен свеж стрък.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Действие на етерично масло от Салвия Скларея:

1. Антисептично,

2. Противовъзпалително,

3. Противооточно,

4. Антиинфекциозно,

5. Антибактериално,

6. Антимикотично,

7. Антивирусно,

8. Влияе на гениталната хормонална дейност,

9. Предизвиква и регулира менструация,

10. Облекчава проявите на менопауза,

11. Лекува вагинални течения,

12. Стопява кожните мазнини,

13. Регулира изблиците на прекомерна емоционалност.

 

 

Химичен състав на Етеричното масло от Салвия Скларея:

 1. Линалол: Линалолът е основен компонент в маслото от салвия скларея и придава на маслото своя характерен аромат. Този състав обикновено допринася за успокояващите и антистресови свойства на маслото.

 2. Гераниол: Гераниолът придава на маслото сладък и цветист аромат и е известен със своите успокояващи и релаксиращи свойства.

 3. Цариценон: Цариценонът също допринася за антисептичните свойства на маслото.

 4. Ацетати: Маслото съдържа различни ацетати, като ацетат линалол и ацетат гераниол, които имат успокояващи и антисептични свойства.

 5. Цинеол (1,8-цинеол): Този компонент може да подпомогне при дихателни проблеми и да осигури чистота на въздуха.

 6. Сескуитерпени: Тези съставки могат да помогнат за регулирането на хормоналния баланс, което прави маслото полезно при менопауза и менструални проблеми.

 7. Лимонен: Лимоненът придава свежест и може да бъде полезен за подобряване на настроението и насърчаване на концентрацията.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Салвия Скларея:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 

 


Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

12,00 лв.
Базова цена:12,00 лв.
Подобни продукти