Етерично масло от Сандалово дърво (Santalum album) 10мл.

Етеричното масло от сандалово дърво (Santalum album) е ценено и известно със своя характерен аромат и разнообразни ползи. Сандаловото дърво се използва от дълги години за производство на етерично масло, като след парна дестилация се получава маслото с неговия характерен аромат. 

Етеричното масло от сандалово дърво има много невероятни свойства и широк спектър от приложения.

 

Ето някои от основните му характеристики и приложения:

 
     Ароматерапия: Етеричното масло от сандалово дърво има топъл, дървесен аромат с леки флорални нотки. Често се използва в ароматерапията за създаване на спокойна и релаксираща атмосфера. Ароматът на сандалово дърво може да помогне за облекчаване на стреса, безпокойството и да помогне за подобряване на настроението ви.
 
     Грижа за кожата: Маслото от сандалово дърво има овлажняващи и антисептични свойства и често се използва в грижата за кожата. Може да помогне за облекчаване на сухата кожа, да омекоти и овлажни и да се бори с раздразненията.
 
     Противовъзпалително: Етеричното масло от сандалово дърво може да помогне за облекчаване на възпалението и раздразнението на кожата. Подходящо е за проблемна кожа и може да помогне при лечение на акне и обриви.
 
     Антистрес ефект: Ароматът на сандалово дърво е известен със способността си да намалява нивата на стрес и да подобрява психо-емоционалното състояние. Може да ви помогне да се отпуснете и да облекчите нервното напрежение.
 
     Афродизиак: Етеричното масло от сандалово дърво често се използва като афродизиак, тъй като ароматът му се счита за сексуално привлекателен. Може да помогне за създаването на романтична атмосфера.
 
     Антисептично: Това масло може да помогне в борбата с бактериите и инфекциите, което го прави полезно за грижа за кожата и дихателните пътища.
 
     Подобрена концентрация: Ароматът на сандалово дърво също може да помогне за подобряване на концентрацията и фокуса, което е полезно при учене и работа.
 
     Укрепване на косата: Маслото от сандалово дърво може да се добави към базово масло и да се използва за масаж на скалпа за укрепване на косата и облекчаване на сухотата.
 
Важно е да запомните, че етеричните масла трябва да се използват внимателно  и  да се разреждат с базови масла, тъй като те са много концентрирани. Преди да използвате етерично масло от сандалово дърво върху кожата си или в ароматерапията, уверете се, че не сте алергични към него и се консултирайте с професионалист, ако имате някакви медицински състояния или ограничения.
 
 

 

Технология на извличане:  Етерично масло от Сандалово дърво се получава чрез парна дестилация на цветя, листа, рядко клони и кора.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

Химичен състав на Етеричното масло от Сандаловото дърво:

 1. Санталол: Това е основният съставен компонент в маслото от сандалово дърво и придава на маслото характерния му дървесен и сладък аромат. Санталолът има успокояващи и релаксиращи свойства, които го правят подходящ за ароматерапия и борба с тревожността.

 2. Сескуитерпени: Тези съставки имат антисептични и противовъзпалителни свойства, които го правят полезен за грижа за кожата и облекчаване на възпаления.

 3. Ацетати: Ацетатите в маслото също имат успокояващи и антисептични свойства.

 4. Сескуитерпеноли: Този клас съставки включва фитосантал и други, които също се свързват с успокояващи и релаксиращи ефекти.

 5. Альфа-бисаболол: Този състав може да помогне при подпомагането на здравето на кожата, подобряването на външния вид на кожата и облекчаването на дразненето.

Сандаловото дърво е известно със своя успокояващ аромат и полезни свойства за кожата и също е използвано в ароматерапията поради своите релаксиращи ефекти.

 

 

Етеричното масло от сандалово дърво (Santalum album) може да бъде използвано на няколко различни начина.

Ето някои от тях:

 1. Ароматерапия: Едно от най-популярните приложения на етеричното масло от сандалово дърво е в ароматерапията. Добавете няколко капки в арома лампа или дифузер, за да създадете успокояващ и релаксиращ аромат в помещението. Този аромат може да помогне при управлението на стреса и тревожността.

 2. Масаж: Разреждайте етеричното масло от сандалово дърво в носително масло като сладък бадем, кокосово или масло от жожоба. Приложете този смес върху кожата при масаж, за да помогнете за релаксацията и освобождаването на напрежението в мускулите.

 3. Инхалации: Добавете няколко капки от маслото в кипяща вода и вдишайте парите, като покривате главата си с кърпа. Този метод може да помогне при дихателни проблеми и улеснява дишането.

 4. Кожна грижа: Маслото може да се използва за подхранване на кожата и подобряване на външния й вид. Разреждайте го с носително масло и нанасяйте върху кожата, за да подпомогнете хидратацията и да се справите с раздразненията.

 5. Ароматизирани продукти: Добавете няколко капки от маслото в козметични продукти като кремове, лосиони или шампоани, за да придадете на кожата и косата си приятен аромат и да се възползвате от ползите на сандаловото дърво.

 6. Ароматизиране на домашни продукти: Маслото може да се използва за ароматизиране на сапуни, свещи и други домашни продукти.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Сандалово дърво:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: Индия, Мароко

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

38,25 лв. 45,00 лв.
Базова цена:38,25 лв.
Подобни продукти