Етерично масло от Саро (Cinnamosma fragrans) 10 мл.

 • Колекция: Буджак

Етеричното маслото от Саро има чист, лечебен аромат, напомнящ на равинцара, с леки плодови и сладки нотки. Този аромат напомня на комбинация от каяпут, ниаули и чаено дърво, така че Саро може да бъде добро допълнение към всяка смес от чаено дърво или сандалово дърво. Обикновено се смята, че маслото от Саро има антивирусни и дезинфекционни свойства.

 

Исторически факти за маслото от Саро:

Мадагаскарското име на Саро е Мандравасаротра, което означава „това, което задържа злото/болестта“.

Името "Мандравасаротра" се превежда от местния език като "растение, което предпазва от всички болести, помага да се справят с всички трудности", "растение, което не позволява магьосничество, зло на човек".

Това растение е едно от най-старите на земята, расте в Мадагаскар от ерата на динозаврите. Представлява нисък храст с приятен аромат. Предпочита пясъчните почви на крайбрежието на запад и север от острова, а също така се локализира в гъсти тропически гори.
 

Етеричното масло от Саро (Cinnamosma fragrans) се получава от дестилация на листата на растението и има свой собствен уникален аромат и разнообразни ползи.

Някои от характеристиките и свойствата на етеричното масло от Саро:

 1. Аромат: Етеричното масло от Саро има свеж, цитрусов и леко пикантен аромат с нотки на евкалипт и камфор. Този аромат е освежаващ и стимулиращ, което го прави подходящо за ароматерапия.

 2. Антимикробни свойства: Маслото от Саро е известно със своите антимикробни свойства и може да се използва за борба с бактерии и гъбички. Това го прави полезно за подпомагане на имунната система и борбата с инфекции.

 3. Подобряване на дихателната система: Маслото може да помогне при дихателни проблеми като насморк, кашлица и затруднено дишане. Може да се използва в инхалатори или парни бани за облекчаване на симптомите.

 4. Антисептични свойства: Саро е известно с антисептичните си свойства и може да бъде използвано за почистване на рани и наранена кожа.

 5. Антиоксидантни свойства: Маслото съдържа антиоксиданти, които помагат в борбата със свободните радикали и поддържането на клетките здрави.

 6. Подпомагане на физическата и умствена активност: Саро може да подобри бодростта и концентрацията, като се използва в ароматерапията.

 7. Подпомагане на кожата: Маслото от Саро може да се използва за грижа за кожата и подобряване на нейния вид.

Преди да използвате етерично масло от Саро или други етерични масла, винаги прочетете инструкциите на продукта и спазвайте указанията за сигурност. Тъй като концентрираните етерични масла трябва да се използват съобразно индивидуалните нужди и внимателно, консултирайте се с професионалист, ако имате въпроси или нуждаете се от по-подробни насоки за употребата им.

 

Полезни действия, свойства и начин на употреба на етерично масло от Саро:

 
1. Масло от Саро има приятна миризма, нетипична за терапевтичните масла.
2. Масло от Саро мма антибактериални и антивирусни свойства с много широк спектър на действие.
3. Масло от Саро е един от най-мощните имуностимуланти.
4. Благодарение на състава Масло от Саро си е признато за масло с меко, неагресивно действие върху тялото.
5. Масло от Саро е имуностимулатор с отличен антибактериален ефект, но не съдържа феноли.
6. Масло от Саро се използва го като масло за инхалации и като помощно средство при всички видове инфекции, включително кожата, пикочните пътища и храносмилането.
7. Растението саро, произхождащо от Мадагаскар, традиционно се използва срещу "зли духове" и може да се използва срещу "злия дух" днес: умора и преумора.
8. Ароматът на Масло от Саро има свеж и камфорен с флорална сладост.
9. Саро е малко подобен на Ravintsara по своите антиинфекциозни свойства. Според Аюрведа пречиства "прана и удана" и можете да го използвате при проблеми с гласа заедно с тамян. 
10. Масло от Саро има ободряващи, силни антивирусни, антибактериални, противогъбични и противовъзпалителни свойства.
 
 1. Ароматерапия:

  • Добавете няколко капки от етеричното масло от Саро в арома лампа или дифузер и разпространете аромата в помещението. Този метод може да помогне за подобряване на настроението, релаксация и справяне със стреса.
 2. Инхалации:

  • Добавете няколко капки масло в кипяща вода и вдишайте парите, като покривате главата си с кърпа. Този начин може да помогне при насморк, кашлица и затруднено дишане.
 3. Масаж:

  • Разреждайте етеричното масло от Саро в носително масло като сладък бадем, кокосово или масло от жожоба. Приложете тази смес при масаж, за да подпомогнете релаксацията, освобождаването на напрежението в мускулите и подобряването на циркулацията.
 4. Ароматизиране на козметични продукти:

  • Добавете няколко капки от маслото в кремове, лосиони или шампоани, за да придадете на продуктите приятен аромат и да се възползвате от ползите на Саро за кожата и косата.
 5. Кожна грижа:

  • Разреждайте маслото с носително масло и нанасяйте го върху кожата за грижа и подобряване на нейния вид.
 6. Ароматизиране на домашни продукти:

  • Добавете няколко капки масло от Саро в сапуни, свещи, почистващи продукти и други домашни изделия.

 

Технология на извличане:  Етерично масло от Саро се получава чрез парна дестилация на листа, рядко от цветя и кора.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав на Етеричното масло от Саро (Cinnamosma fragrans):

 1. 1,8-цинеол (цинконеол): Този компонент има противовъзпалителни и антисептични свойства и помага за облекчаване на дихателни проблеми.

 2. Альфа-пинен: Алфа-пиненът съдейства за подобряване на дихателния процес и има антисептични свойства.

 3. Бета-пинен: Този компонент също подпомага дихателната система и има успокояващи свойства.

 4. Лимонен: Лимоненът има освежаващ и бодрящ аромат и може да помогне за подобряване на настроението и насърчаване на концентрацията.

 5. Мирцен: Този състав може да подпомогне при облекчаването на болките и спазмите.

 6. Гама-терпинен: Този компонент има противовъзпалителни и антисептични свойства и помага при дихателни проблеми.

 7. Альфа-терпинен: Този компонент подпомага циркулацията и има успокояващи свойства.

 8. Камфор: Камфорът има охлаждащи и болкоуспокояващи свойства.

 9. Сецинол: Този компонент допринася за уникалния аромат на маслото и може да помогне за подобряване на настроението.

 10. Цимен: Цименът има антисептични свойства и може да бъде полезен при поддържане на чистотата на въздуха.

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Саро:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: Мадагаскар

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

15,00 лв.
Базова цена:15,00 лв.
Подобни продукти