Етерично масло от Сладка Бреза (Betula lenta) 10 ml.

 • Колекция: Буджак

Етеричното масло от сладка Бреза се използва в ароматерапията и козметиката поради редица свойства и ползи за здравето.

 

Някои от известните ползи на етеричното масло от сладка бреза включват:

 1. Антибактериални свойства: Маслото може да помогне за борба с бактерии и други микроорганизми.
 2. Антиинфламаторни свойства: Етеричното масло от сладка бреза може да помогне за облекчаване на възпаления и раздразнения в тялото.
 3. Облекчаване на болки и стимулиране на кръвообращението: Маслото се използва традиционно за облекчаване на мускулни болки и стимулиране на кръвообращението.
 4. Детоксикация: Етеричното масло от сладка бреза може да помогне за детоксикацията на организма.
 5. Релаксация: Ароматът на маслото може да помогне за релаксация и успокояване на ума.

 

 

Сладката бреза (Betula lenta), известна също като черна или червена бреза, е дърво, което се среща главно в Северна Америка. Тя принадлежи към семейство Betulaceae и е позната със своята характерна кора, която е тъмночерна или червенокафява и може да се излущва на тънки ленти.

 

 

Сладката бреза е ценена поради многостранната си употреба и полезни свойства:

 1. Дървесно и текстилно производство: Кората на сладката бреза се използва за производство на текстилни багрила, кожени продукти и традиционни корита.
 2. Лечебни свойства: Екстракти от сладка бреза се използват в традиционната медицина поради своите антисептични, противовъзпалителни и аналгезични свойства. Използват се за облекчаване на болки в ставите и мускулите, както и за борба със заболявания на дихателната система.
 3. Етерично масло: От сладка бреза се добива и етерично масло, което има приятен аромат и се използва в ароматерапията за своите успокояващи и релаксиращи свойства.
 4. Други приложения: Сладката бреза се използва и в козметиката, хранителната промишленост и при производството на пиво.

 

Метод: Етерично масло от Сладка Бреза се получава чрез парна дестилация на кората на брезовото дърво. Това масло има характерен аромат, който може да бъде описан като сладък, дървесен и малко балсамичен. Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

 

Химичен състав: Етеричното масло от сладка бреза (Betula lenta) съдържа различни химични съединения, които му придават характерния аромат и свойства. Съставът на етеричното масло може да варира в зависимост от множество фактори, като например месторасположението на дървото, метода на добиване на маслото и др. Някои от основните съставки, които се съобщават за етеричното масло от сладка бреза, включват:

 1. Метил салицилат (Methyl Salicylate): Това е основната съставка в етеричното масло от сладка бреза и придава на маслото характерния аромат на сладък брезов сок. Метил салицилатът е известен със своите аналгезични и противовъзпалителни свойства и се използва често във външни препарати за облекчаване на болки в ставите и мускулите.
 2. Альфа-пинен (Alpha-pinene): Това е терпен, който е също част от химичния профил на етеричното масло от сладка бреза. Той може да придаде на маслото освежаващ аромат.
 3. Лимонен (Limonene): Лимоненът също е терпен и е наличен в малки количества в етеричното масло от сладка бреза.
 4. Бета-пинен (Beta-pinene): Друг терпенов компонент, който може да се срещне в малки количества в маслото.

 

 

Действие: Етерчиното масло от сладка Бреза има следните действия насочени към мускули, кръв, стави:

* Болкоуспокояващо (облекчава болката).

* Спазмолитично.

* Антиревматичнo.

* Противовъзпалително.

* Стягащo, дразнещo за кожата.

* Тонизиращо, диуретик, пречистващо кръвта.

* Хепатостимулиращо.

* Успокояваща кашлица.

* Загряване на мускулите.

 

 

Показания:

* Ревматизъм, подагра, възпалителен артрит, полиартрит, вертебрална артроза, епикондилит (възпаление на епикондила), тендинит (възпаление на сухожилие), мускулна умора и болка, мускулни и ставни крампи.

* Чернодробна недостатъчност.

* Хипертония, мигрена.

* Целулит.

* Отлагане на соли и токсини в ставите и кожата.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка):

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 

 

Произход на продукта: Индия

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка, без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Внимание! Важна информация!

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл етерично масло към 100 мл базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

 

 

 

 

20,00 лв.
Базова цена:20,00 лв.
Подобни продукти