Етерично масло от Смирна (Commiphora Myrrha) 10 мл.

 • Колекция: Буджак

Етеричното масло от Смирна (Commiphora myrrha) се получава от дестилация на смолите на смирната и се използва в ароматерапия и козметика поради своите уникални свойства и аромат. Ето някои от характеристиките и свойствата на етеричното масло от смирна:

 1. Аромат: Маслото от смирна има топъл, дървесен и балсамичен аромат със сладки и пикантни нотки. Този аромат е познат със своите успокояващи и релаксиращи свойства и се използва в ароматерапията за подобряване на настроението и облекчаване на стреса.

 2. Антисептични свойства: Маслото от смирна е известно със своите антисептични свойства и може да бъде използвано за почистване на рани и за борба с бактерии и инфекции.

 3. Подобряване на кожата: Маслото се използва в козметични продукти, тъй като помага за поддържането на кожата здрава и подпомага заздравяването на рани.

 4. Антинфламаторни свойства: Маслото може да помогне при възпалението на кожата и при други видове възпаления.

 5. Подпомагане на дихателната система: Маслото може да помогне при дихателни проблеми като кашлица и затруднено дишане.

 6. Успокояване на стомаха: Смята се, че маслото от смирна може да помогне при стомашни проблеми и разстройства.

 7. Антиоксидантни свойства: Маслото съдържа антиоксиданти, които помагат в борбата със свободните радикали и поддържат клетките здрави.

 8. Афродизиакални свойства: Някои хора използват маслото от смирна като афродизиак за подпомагане на сексуалното желание и удовлетворение.

Етеричното масло от смирна се използва в различни форми, включително в ароматерапията, кремове, масажни масла, козметични продукти и дори в устни води за устна хигиена.

 
 

Технология на извличане:  Етерично масло от Смирна се получава чрез парна дестилация на смолите, които се събират от смолодървето.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Исторически факти за Смирната:

Смирната (Commiphora myrrha) е храст или малко дърво, което расте в региони на Африка, предимно на Сомалия, и в планините на Аравия, включително Йемен и Оман. Тя е известна със своите смоли, които се събират от кората и стъблата на растението. Смирната има дълга история на употреба в аюрведа, традиционната китайска медицина и арабската медицина заради своите лечебни свойства и аромат.

Произвеждането на смолите от смирната обикновено се извършва през сухите месеци, когато растението освобождава най-много смоли. Събирателите правят надрези в кората на растението, откъдето излизат смоли, които след това се събират и подлагат на процес на обработка.

Смолите на смирната се използват за различни цели, включително в медицината, ароматерапията и козметиката. Освен това, смирната се използва и за ароматизиране на свещи, ароматични масла и парфюми, благодарение на своя характерен аромат.

Смолите на смирната съдържат множество химични съединения, включително етерични масла, които придават на растението своя характерен аромат и ценни свойства. Този природен ресурс има дълга история на употреба и продажба в региона и по света.

 

 

Действия и употреба на етерично масло от Смирна.

 

Терапевтично действие на етерично масло от Смирна: Антимикробно, антисептично, дезинфектантно; балсамово; дезодориращо; карминативно; повишава функционалната активност на стомаха; изцеление; стимулира функцията на матката и нормализира менструацията; диуретик; общо стимулиращо; отхрачващо; потогонно; противовъзпалително; противогъбично; затягане; тоник.

 

Психоемоционално действие на етерично масло от Смирна:

 
Маслото от смирна има ободряващ ефект при загуба на сила, апатия. Твърди се също, че помага за потушаване на прекомерната възбуда.
Възстановява обективността на психиката, помага за придобиване на самодостатъчност и адекватност.
Миризмата на смирна премахва нервност, раздразнителност, безсъние. Прекрасен аромат за размисъл и медитация.
 
Тайнственият, омагьосващ аромат на смирна отдавна се използва в различни религиозни практики, включително в православието, за създаване на специална тържествена атмосфера в църквите. 
Защитава и справедливо реконструира аурата. Издига ви над суетата, не ви позволява да навлезете дълбоко в дребното, да придадете универсално значение на незначителните събития. Затопля, премахва объркването на мислите и объркването на чувствата. Прави съня бърз, лек и лесен, а будността осмислена и одухотворена, без депресия и нервни сривове. Аромат на медитация и любов. Елиминира егоцентризма. Ароматът на смирна е ароматът на благородното достойнство. Смирната  отнема страданието от тъмнината, има лечебно и светло опияняващо действие.

 

 

Козметичен ефект на етерично масло от Смирна:

 
Мощен защитен агент, който предотвратява дегенерацията на тъканите, особено при гангрена. Охлаждащият ефект облекчава състоянието на страдащите от абсцеси, язви, различни кожни прояви, особено от рани от залежаване, подпомага заздравяването на мокнущи рани, напукана кожа. Изсушава влажната кожа. Ефективно средство за лечение на мокнаща екзема и гъбички по краката.
 
За възпалена, увредена, напукана кожа. Точково за възпаление. В смеси при мокнащи екземи, акне, върху кожа, засегната от гъбички, при суха напукана кожа, рани, изгаряния, лишеи и абсцеси. Има стягащо действие, стяга порите.
Едно от най-тънките и дълбоко подмладяващи вещества. Освежава, ревитализира, стяга кожата, заличава бръчките. Оформя красив цвят в зряла кожа, придава й матовост и кадифеност. Елиминира алергичен, неврохуморален, хранителен дерматит. Има противовъзпалителен и регенериращ ефект при инфилтрати и застойни обриви. Подпомага резорбцията на пресни белези и стрии. Има мощно регенериращо действие при трудно зарастващи рани и язви. Има положителен ефект при чуплива коса, укрепва фоликулите, предотвратява косопад и изтъняване.
Подпомага резорбцията на белези, има лечебен ефект при екземи, дерматози, гнойни кожни лезии, незаздравяващи язви, рани.
 

 

Лечебно действие на етерично масло от Смирна:

Има антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства, подобрява храносмилането, регулира киселинността на стомашния сок, премахва лошия дъх, укрепва имунната система.
Има противовъзпалително и антисептично действие при хронични, бавно протичащи процеси с бактериална и вирусна етиология. Възстановяващо действие. Смирната се използва в стоматологията при възпаления, стоматити и кървене на венците. Ефективно средство за пародонтоза. Стимулира лимфния дренаж на тялото, премахва лимфостазата и подутите лимфни възли. Спазмолитично, антиконвулсивно. Оптимизира периферния кръвен поток, насърчава бързата тъканна регенерация (възстановяване на кожата) при трофични язви, фистули и отпуснати рани. Елиминира различни видове кожни възпаления, включително нервен, алергичен и хранителен произход.
Антихемороидно средство. Едно от най-добрите рехабилитационни средства, които ускоряват възстановяването и осигуряват бърза рехабилитация след наранявания, заболявания и операции. За жени: премахва болезнената менструация, фригидността. Помага за придобиване на способността за зачеване на дете.
 

 

Еротичено действие на етерично масло от Смирна:

Стимулира сексуалното желание, чувствеността. Премахва половата импотентност и студенината. Идеалният аромат за зачеването на талантливи и красиви деца.
 
 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Смирна:

Арома лампа: 3-5 к.на 15 м2.
Студени инхалации: продължителност 5-7 минути.
Бани: 5-7 к.Масаж: 5-7 к.на 15 г транспортно масло.
Обогатяване на кремове, тоници, шампоани, балсами: 7 к.на 10 г основа.
Компреси: 5-7 к.
Приложения върху венците: Нанесете върху венците 5 капки смирна + 10 капки масло от пшеничен зародиш.
Приложения върху белези и стрии: нанесете чисто масло върху гребена за белези (най-плътните зони).
Вода за измиване на трудно заздравяващи кожни дефекти: 7 капки смирна на 30 г преварена или дестилирана вода.
Ароматни медальони: 2-3 к.
Рефлекторен масаж: смес от етерични и транспортни масла в съотношение 1:1.
 
 

 

Химичен състав на Етеричното масло от Смирна:

 1. Смоли и гуми: Основните съставки на смирната са смоли и гуми, които съдържат разнообразни химични съединения. Тези съставки придават на маслото неговия характерен аромат и множество от ползите му.

 2. Синетин: Синетинът е антисептичен и антимикробен компонент, който придава на маслото свойствата му за борба с бактерии и инфекции.

 3. Лимонен: Лимоненът е химичен състав, който има освежаващ аромат и се използва в ароматерапията.

 4. Фурфурал: Този компонент може да помогне при облекчаване на възпалителни състояния и раздразнения на кожата.

 5. Цурмен: Цурменът има антисептични свойства и помага за поддържането на кожата здрава.

 6. Ацетати: Ацетатите се намират в маслото и могат да помогнат при хидратацията на кожата.

 7. Селенезол: Този компонент се свързва с антимикробните и противовъзпалителни свойства на маслото.

 8. Альфа-пинен и бета-пинен: Тези съставки също се срещат в маслото и имат антисептични и успокояващи свойства.

 9. Сескуитерпени: Този клас съставки включва бисаболен и други, които подпомагат кожната грижа и облекчават възпалителни процеси.

 10. Феноли: Някои феноли в маслото могат да имат антисептични и антиоксидантни свойства.

 

 

Произход на продукта: Оман

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Срок на годност: до 5 години

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

23,00 лв.
Базова цена:23,00 лв.
Подобни продукти