Етерично масло от Тамян (Boswellia sacra) 10 мл.

  • Колекция: Буджак

Етерично масло от Тамян (Boswellia sacra)

 

Етеричното масло от тамян, известно също като масло от босвелия (Boswellia sacra), се произвежда чрез дестилация на смолата на дървото. Тамянът е съществено растение, използвано в ароматерапията и медицината от хилядолетия. Етеричното масло от тамян се счита за облекчаващо и успокояващо, а също така и за стимулиращо на имунната система.

 

Това масло се използва в ароматерапията за неговите антистресови и антидепресантни свойства. Смята се, че той помага срещу анксиозността и депресията, като същевременно подпомага със съсредоточеността и медитацията. В медицината, тамянът и неговото етерично масло се използват за намаляване на възпаленията, като се вярва, че те могат да помогнат при заболявания като артрит и астма.

 

 

Технология на извличане:  Етерично масло от Тамян се получава чрез парна дестилация на смолата от самото дърво.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

Етеричното масло от тамян (Boswellia sacra) се използва в широк спектър от приложения поради своите благоприятни свойства.

1. Антиинфламаторно действие: Един от основните ползи от етеричното масло от тамян е неговото силно антиинфламаторно действие. То може да помогне за намаляване на възпалителните процеси в тялото, като например при заболявания като артрит и ревматизъм.

 

2. Облекчаване на болката: Заедно с антиинфламаторните си свойства, етеричното масло от тамян се използва за облекчаване на болката, особено при мускулни и артритни болки.

 

3. Подпомагане на дихателната система: Маслото може да се използва в инхалации или масажи, за да се помогне на хората с дихателни проблеми като астма, бронхит и синусит.

 

4. Успокояващ ефект: Етеричното масло от тамян се използва в ароматерапията за своите успокояващи свойства, които могат да помогнат при стрес, тревожност и депресия.

 

5. Подпомагане на здравето на кожата: Маслото се използва в козметиката за своите антисептични и регенеративни свойства. То може да бъде добавено към кремове, лосиони или маски за лице за хидратация и подпомагане на здравето на кожата.

 

6. Подобряване на имунната функция: Счита се, че етеричното масло от тамян може да подпомогне имунната система чрез стимулиране на производството на бели кръвни клетки.

 

 

Химичен състав на Етеричното масло от Тамян:

Етеричното масло от тамян, произведено от Boswellia sacra, съдържа комплекс от активни съставки, които могат да варират в зависимост от метода на екстракция и конкретния тип на растението.

1. Монотерпени: Като α-пинен, β-пинен, мирцен и лимонен. Тези съставки придават на маслото антисептични и противовъзпалителни свойства.

2. Сесквитерпени: Като β-кариофилен, апарен, сабинен и др. Те също имат противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които могат да бъдат полезни за здравето.

3. Монотерпен-алкохоли: Като α-терпинеол и линалол. Тези съставки могат да допринесат за антисептичните и успокояващи свойства на маслото.

4. Феноли: Като ацизоловият киселин. Те имат антисептични и антиоксидантни свойства.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Тамян:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 


Произход на продукта: Индия

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

Срок на годност: до 5 години

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

9,00 лв.
Базова цена:9,00 лв.
Подобни продукти