Етерично масло от Витекс (Vitex agnus castus) 10 мл.

  • Колекция: Буджак

Етерично масло от Витекс (Vitex agnus castus) Аврамово дърво 10 мл.

 

Етеричното масло от Витекс (Аврамово дърво), се прави от цветовете на растението Vitex agnus-castus. Това растение се използва широко в традиционната медицина. Ето няколко начина да го използвате:

  1. Регулиране на Хормоналния Баланс: Етеричното масло от Витекс е познато със своето способност за балансиране на женските хормони, като регулира нивата на пролактин и прогестерон в организма. Това го прави полезно за жени с проблеми като предменструален синдром (ПМС), нередни цикли и други хормонални дисбаланси.

  2. Подпомагане на Женското Здраве: Витексът се използва традиционно за подпомагане на женското здраве, включително облекчаване на симптоми на менопауза и намаляване на болките по време на масталгия.

  3. Противовъзпалителни Свойства: Етеричното масло от Витекс има противовъзпалителни свойства и може да бъде използвано за облекчаване на болки и възпаления, особено във връзка със женските репродуктивни проблеми.

  4. Антиоксидантни Свойства: Растението Витекс съдържа антиоксиданти, които помагат да се намали увреждането на клетките от свободните радикали. Това може да помогне за защита на кожата и забавянето на процесите на стареене.

  5. Употреба в Козметиката: Етеричното масло от Витекс се използва в козметичната индустрия за създаване на продукти за кожа и коса, които подпомагат баланса на хормоните и поддържат здравето на кожата.

  6. Употреба в Ароматерапията: Аромата на етеричното масло от Витекс може да бъде успокояващ и релаксиращ, затова се използва в ароматерапията за подпомагане на емоционалното благополучие и облекчаване на стреса и тревожността.

Начинът на употреба на етеричното масло от Витекс може да варира в зависимост от конкретните нужди и приложения. Обикновено се разрежда с носително масло (например жожоба масло) и се масажира в областта на кръста или внесено на кожата в областта на петата. Винаги е добре да се консултирате с квалифициран ароматерапевт или специалист по растителна медицина, преди да използвате етерично масло от Витекс, особено ако сте бременни или имате медицински проблеми.

 
 
60,00 лв.
Базова цена:60,00 лв.
Подобни продукти