Флорална вода от Бял пелин (Artemisia Absinthium) 200 мл.

 • Колекция: Буджак
 • Кат. номер: WW-001

Floral Water from White Wormwood (Artemisia Absinthium) 200 ml.

 

Флоралната вода от бял пелин (Artemisia absinthium) се получава чрез парна дестилация на растението. Бялият пелин е многогодишно тревисто растение, известно със своя горчив вкус и аромат. Това растение съдържа различни активни съставки, включително етерични масла, които придават на флоралната вода характерния му аромат и свойства.

Ето някои от възможните свойства и начини за приложение на флоралната вода от Бял пелин:

 1. Антисептични и противовъзпалителни свойства: Бял пелин е известен със своите антисептични и противовъзпалителни свойства. Флоралната вода от него може да бъде използвана за поддържане на чистотата на кожата и успокояване на възпалени участъци.

 2. Тонизиращ ефект: Флоралната вода от бял пелин може да бъде използвана като тоник за лице, който стяга порите и придава усещане за свежест.

 3. Дъх на лицето: Поради своите антисептични свойства, флоралната вода от бял пелин може да се използва като освежител за дъха. Можете да напръскате леко вода в устата си или да използвате като устен спрей.

 4. Ароматерапия: Ароматът на бял пелин може да бъде освежаващ и стимулиращ. Използвайте флоралната вода в дифузер или я разпръскайте във въздуха за подобряване на обстановката и повишаване на бодростта.

 5. Облекчаване на дразнене след бръснене: Антисептичните свойства на бял пелин правят флоралната вода подходяща за употреба след бръснене. Нанесете я върху кожата, за да успокоите и охладите кожата след бръснене.

 6. Поддържане на здравето на скалпа: Флоралната вода може да се използва в комбинация с носително масло като лек спрей или масаж за поддържане на здравето на скалпа и косата.

Свойства на Флорална вода от Бял пелин (Artemisia Absinthium) 

1. Флорална вода от Бял Пелин е един от най-мощните антиоксиданти, който може да се използва за всички типове кожа, но е най-ефективен за проблемна мазна кожа.

2. Подходящ и за грижа за зряла кожа, тъй като стимулира синтеза на колаген.

3. Препоръчва се при заболявания, причинени от патогенни гъбички, псориазис, лишеи, екземи.

4. Облекчава сърбежа, лекува акне и гнойни кожни заболявания.

5. Хидролата от Пелин има бактерициден ефект, насърчава заздравяването на изгаряния и възстановяването на кожните тъкани.

6. Флоралната вода от Пелин се използва за изплакване на косата с мазен скалп, докато регулира секрецията на мастните жлези, придава блясък на косата и стимулира растежа на косата.

7. Пелиновия хидролат се използва за укрепване и растеж на ноктите.

8. Хидролата от Пелин има специфична миризма на пелин, тръпчив и горчив.

9. В ароматерапията се използва за тонизиране на тялото и съживяване на жизнеността.

10. Ароматът на пелиновия хидролат помага за успокояване на нервната система, фокусиране и фокусиране.

 

Действие Флорална вода от Бял пелин (Artemisia Absinthium):

1. Свива порите, лекува акне и черни точки.

2. Подмладява и забавя стареенето на кожата.

3. Засилва косата и ускорява растежа й.

4. Действие при угризения от насекоми: Бял пелин се счита за растение, което може да има отблъсващ ефект върху насекомите. Флоралната вода може да се използва като лек спрей за кожата, за да предпазите себе си от ухапванията на насекомите.

5. Освежаващ спрей: Можете да използвате флоралната вода като освежаващ спрей през деня. Това е особено полезно през горещите летни месеци.

 

Как да използвате флоралната вода от Бял Пелин?

1. Като почистващ препарат, нанесете хидролат върху памучен тампон и избършете лицето си;
2. Като тоник за лицето - напръскайте върху кожата след етапа на почистване;
3. За овлажняване през целия ден, напръскайте върху кожата, колкото е необходимо, за да поддържате баланса на влагата;
4. За разреждане на маски и обогатяване на козметика (сухи маски, глина, убитани, разредени до консистенция на заквасена сметана и нанесени върху кожата);
5. За грижа за косата и скалпа, напръскайте малко количество хидролат върху корените и по цялата дължина;
6. Като апликатори върху памучни тампони за заздравяване на изгаряния и малки рани;

 

Предложения за употреба:

 1. Тоник за лице Нанесете няколко капки от флоралната вода върху памучен тампон. Почистете лицето си с тампона след почистване на кожата с почистващ гел или мляко.Този процес може да помогне за стягане на порите и подготвя кожата за следващите стъпки от рутината за грижа за кожата.

 2. Освежаващ спрей за лице: Напълнете бутилка с пръскалка с флорална вода от бял пелин. Пръскайте леко по лицето през деня за освежаване и охлаждане на кожата. Този спрей може да бъде полезен и в горещите летни месеци.

 3. Ароматерапия: Добавете няколко капки от флоралната вода в дифузер, за да създадете освежаващ аромат в стаята. Инхалирайте аромата, за да постигнете успокояващ ефект.

 4. Успокояващ спрей за тяло: Смесете флоралната вода с малко носително масло (като носител може да се използва някое базово масло като жожоба или слънчоглед). Напъскайте леко сместа по тялото след душ или когато се нуждаете от охлаждащ ефект.

 5. Успокояване на кожа след бръснене: Нанесете няколко капки от флоралната вода след бръснене, за да успокоите и хидратирате кожата. Това може да помогне и при предотвратяване на дразнене след бръснене.

 6. Масаж на скалпа: Добавете флоралната вода към носително масло и използвайте като масажен спрей за скалпа. Този процес може да подпомогне здравето на скалпа и косата.

Преди употреба направете тест за чувствителност на малка площ на кожата или китката на ръката.

 

 

Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 15 °C.

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на Флорална вода за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на Флорална вода за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на Флорална вода за животни.

* Само за външна употреба.

 

 

8,00 лв.
Базова цена:8,00 лв.
Сертификати и анализи
Сертификати и анализи
Приложение:
анти ейдж, мазна кожа, акне, всички типове кожа, екзема, псориаз, мазен скалп
Подобни продукти