Флорална вода от Бяла ела (Abies alba) 200 мл.

 • Колекция: Буджак
 • Кат. номер: AA-010

Флорална вода от Бяла ела (Abies alba) 200 мл.

Флоралната вода от бяла ела (Abies alba) се произвежда чрез парна дестилация на иглите и клоните на бялата ела. Този процес извлича етеричните масла от растението и създава ароматна вода с уникален аромат и ползотворни свойства.

Флоралната вода (хидролат, хидрозол) от Бяла ела облекчава дразнене и възпаление на кожата; елиминира акне и черни точки по кожата и/или лицето; укрепва косата и ускорява растежа.

 
Флоралната вода от Бяла ела ефективно се справя с акне и мазна кожа. Нормализира работата на мастните жлези, има противовъзпалително и антибактериално действие. Помага при лечението на пърхот и мазна коса, укрепва и стимулира растежа.
 
Използва се при заболявания на дихателната система - повишава устойчивостта на организма към неблагоприятни влияния на околната среда.
 

Флоралната вода от Бяла ела (Abies alba) обикновено има редица свойства, които я правят полезна за кожата, сетивата и общото благополучие. Ето някои от тези свойства:

 1. Антисептични и противовъзпалителни свойства: Бялата ела има антисептични и противовъзпалителни свойства, които я правят полезна при грижата за кожата. Флоралната вода може да се използва за успокояване на раздразнена или възпалена кожа.

 2. Освежаващо и тонизиращо действие: Флоралната вода от бяла ела може да бъде използвана като тоник за лице, което помага за освежаване на кожата и стягане на порите.

 3. Дихателна подкрепа: Аромата на бялата ела може да бъде благоприятен за дихателната система. Използвайте я в ароматерапията или напръскайте леко във въздуха около вас.

 4. Стимулиране на циркулацията: Масажът с флоралната вода от бяла ела може да помогне за подобряване на циркулацията, като стимулира кръвообращението.

 5. Успокояване на сетивата: Аромата на бялата ела може да има успокояващ ефект върху сетивата. Използвайте я за създаване на релаксираща обстановка в дома си.

 6. Антисептично действие при дихателни проблеми: Пръскането на флорална вода от бяла ела върху въздуха около вас може да помогне при дихателни проблеми, като например застудяване или насморк.

 7. Поддържане на хидратацията на кожата: Флоралната вода може да бъде използвана за поддържане на хидратацията на кожата, особено при суха или дехидратирана кожа.

 8. Антисептично действие при масажи: При масаж на тялото, флоралната вода от бяла ела може да се използва заедно с носително масло, за да се подобри аромата и да се предостави антисептичен ефект

 

СВОЙСТВА КОЗМЕТИЧНИ ЗА КОСАТА на Флорална вода от Бяла ела (Abies alba):

1. Укрепва и насърчава растежа на косата

2. Препоръчва се при пърхот (себорея)

3. Намалява съдържанието на мазнина

4. Намалява косопада и стимулира растежа

 

КОЗМЕТИЧНИ СВОЙСТВА ЗА КОЖАТА на Флорална вода от Бяла ела (Abies alba):

1. Подходящ за мазна, проблемна и комбинирана кожа;

2. Осигурява антиоксидантни и анти-ейдж ефекти;

3. Тонизира и овлажнява;

4. Облекчава раздразнението и изравнява тена на кожата;

5. Премахва акне, черни точки и свива порите;

6. Почиства, дезодорира;

7. Има антисептично действие;

8. Намалява изпотяването.

9. Облекчава умората на очите, бори се с конюнктивита

 

Приложение на Флорална вода от Бяла ела (Abies alba)

 1. Освежаващо и дълбоко почистващо действие: Флоралната вода от бяла ела има освежаващ и дълбоко почистващ ефект върху кожата. Може да се използва като тоник след почистване на лицето.

 2. Дихателна подкрепа: Аромата на бялата ела може да бъде благоприятна за дихателната система. Използвайте флоралната вода в дифузер или напръскайте няколко пъти във въздуха около вас.

 3. Масаж за стимулиране на циркулацията: Добавете флоралната вода към масажни масла и масажирайте кожата си. Това може да стимулира циркулацията и да допринесе за общото усещане за благополучие.

 4. Ароматерапия: Използвайте флоралната вода от бяла ела в ароматерапията за създаване на успокояваща обстановка. Тя може да помогне за намаляване на стреса и напрежението.

 5. Поддържане на косата и скалпа: Можете да използвате флоралната вода като лек спрей за поддържане на здравето на косата и скалпа. Напръскайте леко върху влажна коса след измиване.

 6. Освежаващ спрей за тяло: Напръскайте флоралната вода върху тялото си след душ или през деня, за да се почувствате освежени и оживени.

 

Начин на употреба на Флорална вода от Бяла ела (Abies alba):

1. В чист вид като тоник за кожата на лицето

2. За приготвяне на различни домашни козметични продукти, разреждане на сухи маски и ексфолианти.

3. Под формата на компреси при лечение на акне

4. Под формата на компреси при болки в ставите и мускулите

5. За лечение на дерматологични заболявания, с тампонче да се мажи проблемните зони.

6. Като вода за уста

7. Напръскайте върху скалпа и косата, за да придадете блясък и да лекувате пърхота

8. За профилактика на настинки се препоръчва напръскване на стаята и спалното бельо

9. Под формата на вода за уста

10. Като репелент за защита срещу ухапвания от насекоми

 

Преди употреба направете тест за чувствителност на малка площ на кожата или китката на ръката.

 

 

Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 15 °C.

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на Флорална вода за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на Флорална вода за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на Флорална вода за животни.

* Само за външна употреба.

 

8,00 лв.
Базова цена:8,00 лв.
Сертификати и анализи
Сертификати и анализи
Приложение:
анти ейдж, мазна кожа, чуствителна кожа, акне, комбинирана (смесена) кожа, мазен скалп, против пърхот, пигментация
Подобни продукти