Флорална вода от Девесил - корени (Heracleum Sibiricum) 200 мл.

Флорална вода от Девесил - корени (Heracleum Sibiricum) 200 мл.

Хидролатът от девесил (Heracleum Sibiricum), известен още като флорална вода или хидрозол, се получава чрез парна дестилация на корените от растението. Този процес извлича активни съставки и аромати от девесила и ги предоставя във формата на хидролат.

Възможни приложения и ползи от хидролата от девесил включват:

 1. Хидратация: Спрейчете хидролата върху кожата, за да я хидратирате, особено през сухите или студени периоди, когато кожата може да изсъхне.

 2. Ароматерапия: Ароматът на девесил може да бъде освежаващ и успокояващ. Използвайте хидролата в ароматерапията за създаване на приятна атмосфера.

 3. Подхранване на косата и скалпа: Хидролатът може да се използва за подхранване на косата и скалпа. Пръскайте леко по косата след измиване или върху суха коса.

 4. Допълнително употреби в козметичните процедури: Хидролатът може да се добави към различни козметични продукти, като кремове или маски за лице, за да усилите техните ползи.

 5. Успокояващо и заздравяващо кожата: Флорална вода от Девесил има противовъзпалителни свойства и може да помогне за успокояване на раздразнена или възпалена кожа. Може също така да насърчи естествения процес на оздравяване на кожата и да ускори заздравяването на рани, изгаряния и ожулвания.

 6. Овлажняване и подхранване на кожата: Флорална вода от Девесил има овлажняващи свойства и може да помогне за омекотяване и подхранване на суха или дехидратирана кожа. Може да се използва и като съставка в козметични продукти за подобряване на текстурата и еластичността на кожата.

 7. Подкрепа за здравето на ставите и костите: Девесилът съдържа съединения, които могат да бъдат полезни в поддържането на здравето на ставите и костите. Флорална вода от Девесил може да се използва локално за облекчаване на болезнени симптоми на артрит, навяхвания, натъртвания и други увреждания на ставите и тъканите.

 
 
Важно е да се отбележи, че Флорална вода от Девесил трябва да се използва само за външна употреба. 
 
 
 

Начин на употреба на Флорална вода от Девесил - корени (Heracleum Sibiricum) 200 мл.

Флоралната вода от Девесил (Heracleum Sibiricum) може да се използва по няколко начина в грижата за кожата и козметичните процедури.

 1. Тоник за лице: Нанесете няколко капки флорална вода от девесил върху памучен тампон или директно върху кожата след почистване на лицето. Този процес може да помогне за стягане на порите и подготвя кожата за следващите стъпки в грижата за кожата.

 2. Освежаващ спрей за лице: Напълнете бутилка с пръскалка с флорална вода от девесил. Пръскайте леко по лицето през деня, за да освежите кожата и да поддържате хидратацията.

 3. Хидратация на кожата: Пръскайте флоралната вода върху кожата след почистване, за да осигурите допълнителна хидратация. Може да се използва и като подготовка за нанасяне на крем за лице или други продукти за грижа за кожата.

 4. Ароматерапия: Използвайте флоралната вода в ароматерапията, като я добавите в дифузер или пръскате леко във въздуха за създаване на приятен аромат.

 5. Хидратация на косата: Пръскайте флоралната вода по косата за лека хидратация или я добавете към вашата обичайна грижа за косата.

 6. Добавка към маски или кремове: Добавете няколко капки от флоралната вода към вашите любими козметични продукти, като маски за лице или кремове.

 7. Лечение на слънчеви изгаряния: Флоралната вода може да се използва при лечението на слънчеви изгаряния, като се прилага върху почервенялата кожа за успокояване и хидратация.

Преди употреба направете тест за чувствителност на малка площ на кожата или китката на ръката.

 

 

Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 15 °C.

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на Флорална вода за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на Флорална вода за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на Флорална вода за животни.

* Само за външна употреба.

 

6,80 лв. 8,00 лв.
Базова цена:6,80 лв.
Подобни продукти