Флорална вода от Хвойна (Juniperus communis) 200 мл.

  • Колекция: Буджак

Флорална вода от Хвойна (Juniperus communis) 200 мл.

Препоръчва се за мазна и комбинирана кожа.

 

Флоралната вода от хвойна има редица свойства, които могат да бъдат благоприятни за кожата и ума. Тези свойства се дължат на химичния състав на етеричното масло от хвойна, което се използва за производството на флоралната вода. Вотът е поголямо количество от този на етеричното масло, но съдържа множество от същите полезни съставки. Вотът съдържа терпенови съединения като α-пинен, бета-пинен, мирцен, лимонен и други, които допринасят за характерните свойства на хвойната флорална вода.

 

Основните свойства на флоралната вода от хвойна:

1. Антисептични и противовъзпалителни свойства: Хвойната флорална вода има антисептични и противовъзпалителни свойства, които могат да бъдат полезни при грижа за кожата. Те могат помагат за предпазване и смекчаване на различни кожни проблеми.

2. Тонизиращ ефект: Флоралната вода може да има тонизиращ ефект върху кожата, помагайки за балансиране на нейната текстура и стимулиране на циркулацията.

3. Ароматерапевтични свойства: Ароматът на хвойната флорална вода може да има успокояващ и релаксиращ ефект. Това я прави подходяща за използване в ароматерапията, където може да помогне при справяне със стрес и напрежение.

4. Освежаващ и стимулиращ аромат: Характерният дървесен аромат на хвойната флорална вода я прави подходяща за освежаващи спрееве за лице и тяло. Този аромат може да повиши енергията и да подобри настроението.

5. Антисептични свойства: Живите вещества в хвойната флорална вода могат да имат антисептичен ефект, който може да помага в борбата с бактерии и микроби.

 

Действие Флоралната вода от хвойна: Има антисептично и противовъзпалително действие. Овлажнява кожата и подобрява тена, облекчава отоците и фините бръчки.

1. Освежаващ и ароматен спрей: Флоралната вода може да се използва като освежаващ спрей за лице и тяло, предоставяйки лек дървесен аромат. Това може да бъде особено приятно през топлите месеци.

2. Тонизиране на кожата: Флоралната вода може да бъде използвана като тоник за лице, помагайки за балансиране на кожата след почистване. Тя може да помогне и за стягане на порите.

3. Ароматерапия: Ароматът на хвойна може да има успокояващ и релаксиращ ефект. Използването на флорална вода в ароматерапия може да помогне при намаляване на стреса и напрежението.

4. Антисептични свойства: Можовецът, от който се получава флоралната вода, има известни антисептични свойства. Това може да бъде полезно при грижа за кожата и предпазване от различни кожни проблеми.

5. Подпомагане на циркулацията: Някои хора считат, че хвойната флорална вода може да подпомогне циркулацията на кръвта, което може да бъде полезно за здравето на кожата.

 

Козметични свойства за кожата на Флоралната вода от хвойна:

- прочистване,
- тонизиране,
- стесняване на порите
- изравняване на тена на кожата
- подобрен тен и цялостно подмладяване на кожата,
- премахване на акне,
- помага при дерматити, екземи, псориазис,
- бактерицидни свойства,
- антицелулитно действие,
 
 

Козметични свойства за косата на Флоралната вода от хвойна:

- подходящ за мазна коса
- насърчава растежа на косата
- укрепва косата
- предотвратява появата на пърхот
 
 
 
Важно! Хидролатът е естествено средство, така че действа много нежно и не дава незабавен ефект. За видим резултат не е достатъчно да си купите хидролат, трябва да го използвате ежедневно.
 
 

 

Начин на употреба на Флоралната вода от хвойна:

- като тоник: напръскайте върху кожата след измиване, избършете с памучен тампон, за да отстраните остатъците от почистващия препарат и чешмяна вода, нанесете отново, ако желаете и оставете върху кожата;
- за облекчаване на сърбежа от ухапвания от насекоми: избършете кожата в областта на възпалението с памучен тампон, потопен в хидролат;
- за разреждане на маски, убтани: разредете маската /убтан/ глина с чист хидрозол до консистенцията на заквасена сметана;
- за обогатяване на козметиката: добавете необходимото количество хидрозол към шампоан, балсам, скраб и др.;
- за предпазване от целулит: масаж с хидролат;
- за приготвяне на антицелулитни продукти: разредете глина (по-добре е да вземете черна или синя), нанесете върху проблемните зони, увийте с фолио, увийте в топлина и задръжте за 30-40 минути, след това изплакнете;
- като козметичен лед: замразете хидролата в специална форма за лед, избършете кожата, за да стегнете порите;
- употреба за коса: напръскайте върху скалпа, масажирайте 10-15 минути;
- за релаксация и ароматерапия: добавете хидролат към водата при вана.
 

 

Преди употреба направете тест за чувствителност на малка площ на кожата или китката на ръката.

 

Произход на продукта: България

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 15 °C.

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на Флорална вода за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на Флорална вода за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на Флорална вода за животни.

* Само за външна употреба.

8,00 лв.
Базова цена:8,00 лв.
Сертификати и анализи
Сертификати и анализи
Приложение:
мазна кожа, анти ейдж, акне, против пърхот, комбинирана (смесена) кожа
Подобни продукти