Флорална вода от корени на Здравец (Geranium Macrorrhizum) 200 мл.

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: GM-001

Флорална вода от корени на Здравец (Geranium Macrorrhizum) 200 мл.

Флоралната вода от здравец (Geranium macrorrhizum) е продукт, който се получава чрез парна дестилация на корени, листа от растението. Здравецът, чиито цветове и листа се използват за добив на етерично масло и флорална вода, е известен със своите ароматни и благотворни свойства.

 

Свойства и приложения на Флорална вода от корени на Здравец (Geranium Macrorrhizum)

1. Тонизиране на кожата: Флоралната вода от здравец може да бъде използвана като тоник за лицето. Този продукт може да помогне за стягането на порите и поддържането на еластичността на кожата.

2. Хидратация: Пръскайте флоралната вода върху кожата за лека и освежаваща хидратация. Това е особено полезно през горещите летни месеци.

3. Ароматерапия: Аромата на здравеца е приятен и успокояващ. Използвайте флоралната вода в ароматерапията, като я добавите в дифузер или пръскате леко във въздуха.

4. Лечение на раздразнена кожа: Флоралната вода може да бъде използвана за облекчаване на раздразнена кожа, като се нанася върху засегнатите области.

5. Облекчаване на стреса и напрежението: Аромата на здравеца се счита за успокояващ и може да помогне при релаксацията и облекчаването на стреса.

6. Подхранване на косата: Флоралната вода може да бъде разпръскана по косата за лека подхранваща грижа и освежаване. Флоралната вода може да се използва и в грижата за косата, като се прилага върху скалпа, за да помогне при укрепването на косата и предотвратяване на косопада.

7. Антисептична и противовъзпалителна: Здравецът е известен с антисептичните и противовъзпалителни си свойства. Това може да помогне при облекчаването на възпалени участъци на кожата. Здравецът съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат за предпазването на кожата от свободните радикали.

8. Балансиране на мазнините на кожата: Флоралната вода може да бъде полезна за балансиране на производството на себум и контролиране на омазняването на кожата.

9. Лечение на акне и проблемна кожа: Антисептичните свойства на здравеца могат да бъдат полезни при грижата за проблемна кожа и при лечението на акне.

 

Козметичен ефект на Флорална вода от корени на Здравец (Geranium Macrorrhizum)

1. Препоръчва се за грижа за нормална кожа.

2. Предпазва кожата от вредните влияния на околната среда.

3. Стимулира и тонизира кожата.

4. Насърчава хидратацията на кожата.

5. Подобрява тена.

6. Придава на кожата здрав, свеж вид.

7. Помага за премахване на лющенето на кожата.

8. Подмладява кожата.

9. Предпазва кожата от преждевременно стареене.

10. Има избелващ ефект.

11. Помага за премахване на хиперпигментации.

12. Подобрява цвета на кожата.

13. Изравнява тена на кожата.

14. Когато се добави към шампоани и балсами, насърчава растежа на косата.

15. Страхотен за грижа за мазен скалп, помага при себорея.

16. Има антисептични свойства.

Начин на употреба на Флорална вода от корени на Здравец (Geranium Macrorrhizum)

Хидролатът от Здравец (Geranium macrorrhizum), също наричан флорална вода, може да се използва по няколко начина в грижата за кожата и козметиката. Ето някои предложения за начини на употреба:

1. Тоник за лице: След почистване на лицето, напръскайте нежно хидролата от здравец върху кожата като тоник. Това може да помогне за тонизиране на кожата и стягане на порите.

2. Хидратация на кожата: Пръскайте хидролата директно върху кожата, за да я освежите и хидратирате. Този процес може да се повтаря през деня за допълнителна влага.

3. Лечение на раздразнена кожа: Ако имате раздразнена кожа, използвайте хидролата като лек спрей за облекчаване на раздразнението и успокояване на кожата.

4. Подготовка преди нанасяне на грим: Преди грима, използвайте хидролата от здравец, за да подготвите кожата и да я направите по-приемлива за грим продуктите.

5. Облекчаване след слънце: Хидролатът от здравец може да се използва след излагане на кожата на слънце, за да помогне за успокояването и хидратацията й.

6. Ароматерапия: Ползвайте хидролата като освежител в ароматерапията. Пръскайте в стаята или върху възглавницата, за да създадете приятна ароматна обстановка.

7. Грижа за косата: Напръскайте хидролата от здравец върху косата, за да я омекотите и подхраните. Може да се използва и след шампоан.

8. Парфюм: Хидролатът може да се използва като естествен парфюм. Пръскайте го леко върху кожата за приятен аромат.

 

Преди употреба направете тест за чувствителност на малка площ на кожата или китката на ръката.

 

 

Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 15 °C.

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на Флорална вода за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на Флорална вода за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на Флорална вода за животни.

* Само за външна употреба.

 

8,00 лв.
Базова цена:8,00 лв.
Сертификати и анализи
Сертификати и анализи
Приложение:
анти ейдж, мазен скалп, пигментация, себорея, нормална кожа
Подобни продукти