Флорална вода от Мащерка (Thymus vulgaris) 200 мл.

  • Колекция: Буджак

Флорална вода от Мащерка (Thymus vulgaris) 200 мл.

Флоралната вода - хидролат от Мащерка (Thymus vulgaris), известна още като цветна вода от Тимян, се произвежда чрез парна дестилация на цветовете и листата на мащерката. Мащерка е билка с множество ползи и традиционно се използва за своите антисептични и антибактериални свойства. 

СВОЙСТВА: дезинфекционно, противопаразитно, фунгицидно, стимулиращо, тонизиращо.

Свойства на флоралната вода от Мащерка:

1. Антисептични свойства: Мащерката е известна със своите антисептични и противовъзпалителни свойства, които могат да бъдат полезни за кожата.

2. Тонизиращо действие: Флоралната вода от Мащерка може да бъде използвана като тоник за кожата, подпомагайки тонизирането и освежаването й.

3. Аромат: Има характерен аромат на Мащерка, който е свеж и билков.

4. Успокояващ ефект: Може да помага за успокояване и релаксация при ароматерапевтично приложение.

 

Начини на употреба на флоралната вода от Мащерка:

1. Тоник за лице: Намокрете памучен тампон с флоралната вода от мащерка и почистете лицето си след почистване за подобряване на тонуса на кожата.

2. Спрей за лице: Поставете флоралната вода Мащерка във флакон с помпа и напръскайте лицето си през деня за хидратация и освежаване.

3. Лечение на кожни проблеми: Използвайте флоралната вода от мащерка за облекчаване на раздразнения, акне или други кожни проблеми.

4. Ароматерапия: Използвайте я в аромалампа, увлажнител на въздуха или като добавка в ваната за създаване на релаксиращ аромат във вашия дом.

5. Облекчаване на дихателните проблеми: Използвайте я като инхалатор за облекчаване на дихателните проблеми при настинка или замърсена въздуховодна система.

КЪДЕ СЕ ИЗПОЛЗВА: Пръскане на закрито за повишаване на концентрацията и облекчаване на умората, върху кожата, за премахване на негативните ефекти, свързани с наличието на кожни паразити.
 
НАЧИН НА УПОТРЕБА: Нанесете върху участъците, изискващи грижа, под формата на спрей или с памучен тампон, напоен с хидролат. Напръскайте на закрито в посока нагоре за по-добро разпръскване.
 
- Подходящ за мазна кожа
 
- Насърчава регенерацията на тъканите, резорбцията на хематоми
 
- Почистете инфектирани рани
 
- Успокоява сърбежа, намалява възпалението на мастните жлези
 
- Помага в борбата с дерматит, акне,  гъбични инфекции на кожата.
 

Приложения на флоралната вода от Мащерка:

1. Грижа за кожата: Флоралната вода от мащерка е подходяща за мазна и проблемна кожа, тъй като може да помогне в регулирането на излишния себум и облекчаването на възпалението.

2. Ароматизиране на помещения: Използвайте я като спрей в стаята или добавка в аромалампа за подобряване на атмосферата и освежаване на въздуха.

3. Подпомагане на имунитета: Ползвайте флоралната вода за инхалации при замразяване или като средство за укрепване на имунната система.

 
 
Хидролатът от мащерка се препоръчва при мазна и смесена кожа, склонна към обриви и възпаления. Има мощни заздравяващи рани и антисептични свойства, а също така активно регенерира увредените клетки, насърчава производството на колаген, възстановява водния баланс и почиства кожата.  
 
 
 
 

Преди употреба направете тест за чувствителност на малка площ на кожата или китката на ръката.

 

 

Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 15 °C.

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на Флорална вода за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на Флорална вода за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на Флорална вода за животни.

* Само за външна употреба.

8,00 лв.
Базова цена:8,00 лв.
Сертификати и анализи
Сертификати и анализи
Приложение:
мазна кожа, акне, дерматит, комбинирана (смесена) кожа, нормална кожа, за краката (неприятна миризма, гъбички)
Подобни продукти