Флорална вода от Мента (Mentha piperita) 200 мл.

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: MW-001

Флорална вода от Мента (Mentha piperita) 200 мл.

Флоралната вода от мента (Mentha piperita) се произвежда чрез парнса дестилация на цветовете и листата на ментата и е популярна поради своя освежаващ аромат и благоприятни свойства.

Ментова флорална вода е 100% чист и натурален продукт, получен чрез парна дестилация на пресни стръкове от мента. Ментовата вода създава усещане за свежест и е често използвана през летните месеци, след като кожата е била изложена дълго време на слънце. Идеална е и като тоник, защото свива порите на лицето. Подходяща е за хора с мазна кожа.

 

Действие флоралната вода от мента:

Ментовата цветна вода е отлична като компрес за главоболие и мигрена. Успокоява раздразненията, облекчава сърбежа, предотвратява изпотяването, дезодорира, активира кръвообращението. Водата от мента подобрява храносмилането, полезна е при колики, киселини и други проблеми с храносмилателната система. Противовъзпалителните свойства на ментовата вода се използват при мускулни болки, натъртвания и навяхвания.

  • Отлични охлаждащи свойства;
  • Ободрява, освежава и тонизира тялото и сетивата;
  • Особено подходяща при температурни промени;
  • Най-добър избор за почистване кожата на краката;
  • Помага за почистване на кожата и стягане на порите;

 

Свойства на флоралната вода от Мента:

1. Охлаждащ ефект: Ментата е известна със своите охлаждащи свойства, които могат да бъдат особено полезни при лятно време или след физическа активност.

2. Антисептично и противовъзпалително действие: Ментата има антисептични и противовъзпалителни свойства, които я правят подходяща за грижа за кожата.

3. Стимулиращ ефект: Ароматът на мента може да бъде стимулиращ за ума и сетивата.

4. Успокояващ ефект върху дихателната система: Ментовият аромат може да помогне при облекчаване на дихателните проблеми и засилване на чувството за свежест.

 

Начини на употреба на флоралната вода от Мента:

1. Тоник за лице: Напоен памучен тампон с флоралната вода от мента  и използвайте като тоник след почистване на лицето за освежаване на кожата.

2. Спрей за лице: Поставете флоралната вода мента във флакон с помпа и напръскайте по лицето през деня за бързо освежаване.

3. Ароматизиране на помещения: Използвайте ментовата вода като спрей в стаята или добавка в аромалампа за приятен аромат във вашия дом.

4. Коса и скалп: Използвайте ментовата вода като лек тоник за косата или при добавяне към шампоана за стимулиране на скалпа.

5. Облекчаване на мускулното напрежение: Напръскайте ментова флорална вода върху областите с напрегнати мускули за по-добро усещане.

 

Приложения на флоралната вода от Мента:

1. Грижа за проблемна кожа: Флоралната вода от мента може да помогне при проблеми като акне и раздразнения на кожата.

2. Лечение на главоболие: Напръскайте малко флорална вода мента върху врата и височините, за да помогнете при главоболие и напрежение.

3. Облекчаване на дихателните проблеми: Използвайте ментовата вода при парене, във вода за инхалации при настинка или замърсена въздушна пътека.

4. Ароматизиране на храни: Добавете малко флорална вода от мента в десерти, напитки или вода за приятен аромат и вкус.

 

Преди употреба направете тест за чувствителност на малка площ на кожата или китката на ръката.

 

 

Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 15 °C.

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на Флорална вода за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на Флорална вода за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на Флорална вода за животни.

* Само за външна употреба.

8,00 лв.
Базова цена:8,00 лв.
Сертификати и анализи
Сертификати и анализи
Приложение:
мазна кожа, за краката (неприятна миризма, гъбички)
Подобни продукти