Флорална вода от Жълт Кантарион (Hypericum perforatum) 200 мл.

  • Колекция: Буджак

Флорална вода от Жълт Кантарион (Hypericum perforatum) 200 мл.

 

Флоралната вода от Жълт Кантарион (Hypericum perforatum) се получава чрез парна дестилация на цветовете и връхчетата на самия стрък от билката. Жълтият кантарион, познат още като "светлоцвета" или "звъника", е лековито растение, използвано в традиционната медицина поради своите благоприятни свойства.

Свойства и приложения на флоралната вода от Жълт Кантарион:

1. Успокояване на кожата: Флоралната вода може да бъде използвана за успокояване на чувствителна или раздразнена кожа. Тя може да помогне при уморени участъци на кожата.

2. Тонизиране на кожата: Флоралната вода има тонизиращ ефект върху кожата, който може да подпомогне стягането на порите и поддържането на еластичността на кожата.

3. Хидратация: Благодарение на влагоретентните свойства, флоралната вода от жълт кантарион може да бъде използвана за хидратация на кожата. Пръскайте я върху лицето или тялото, за да осигурите допълнителна влага.

4. Облекчаване на раздразнена кожа: Активните съставки в жълтия кантарион се считат за благоприятни при облекчаването на раздразнена кожа. Флоралната вода може да се приложи върху области с раздразнения или зачервена кожа.

5. Ароматерапия: Аромата на жълтия кантарион може да бъде свеж и успокояващ. Флоралната вода може да се използва в ароматерапията за създаване на релаксираща обстановка.

6. Терапия след слънце: Флоралната вода може да се използва след излагане на кожата на слънце. Тя може да помогне при успокояването и хидратацията на кожата след дълги периоди на слънчева експозиция.

 

КОЗМЕТИЧНИ СВОЙСТВА на Флорална вода от Жълт Кантарион (Hypericum perforatum) 

 
ЗА КОСА:

1. Укрепва и насърчава растежа на косата;

2. Препоръчва се при пърхот (себорея);

3. Подходящ за мазна коса.

 
ЗА КОЖАТА:

1. Подходящ за мазна, комбинирана и чувствителна кожа;

2. Има антиоксидантно и антиейдж действие;

3. Тонизира и овлажнява;

4. Облекчава раздразнението и изравнява тена на кожата;

5. Елиминира акне, черни точки и свива порите;

6. Регенерира и възстановява кожните клетки;

7. Намалява тъмните кръгове под очите;

9. Изсветлява кожата.

 

Начин на употреба на Флорална вода от Жълт Кантарион (Hypericum perforatum).

Флоралната вода (хидролат или хидрозол) от Жълт Кантарион има лифтинг ефект, регенериращи и тонизиращи свойства. Изглажда бръчките, изравнява тена и ревитализира кожата. Укрепва косата, нормализира омазняването на скалпа.
Има антидепресантни и седативни свойства, благодарение на които ще ви помогне да се ободрите, да облекчите умората и безпокойството и да създадете комфортна атмосфера.
 

Флоралната вода от Жълт Кантарион (Hypericum perforatum) може да бъде използвана по няколко начина в грижата за кожата и козметичните процедури.

1. Тоник за лице: Напръскайте флоралната вода от жълт кантарион върху лицето след почистване. Този процес може да помогне за стягане на порите и успокояване на кожата.

2. Хидратация на кожата: Пръскайте флоралната вода върху кожата, за да я хидратирате и освежите през деня.

3. Облекчаване на раздразнена кожа: Ако имате раздразнена кожа, намокрете памучен тампон с флоралната вода и приложете върху засегнатите области.

4. Лечение след слънце: Флоралната вода може да се използва след излагане на кожата на слънце, за да помогне за успокояване и възстановяване.

5. Добавка към маски или кремове: Добавете няколко капки от флоралната вода към вашите любими козметични продукти, като маски за лице или кремове.

6. Ароматерапия: Използвайте флоралната вода в ароматерапията, като я добавите в дифузер или я разпръскайте във въздуха.

7. Терапия за косата: Напръскайте флоралната вода върху косата, за да я освежите и подхраните. Може да се използва и след шампоан.

8. Подготовка преди грим: Преди нанасяне на грим, напръскайте малко количество флорална вода, за да подготвите кожата.

 

Преди употреба направете тест за чувствителност на малка площ на кожата или китката на ръката.

 

 

Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 15 °C.

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на Флорална вода за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на Флорална вода за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на Флорална вода за животни.

* Само за външна употреба.

8,00 лв.
Базова цена:8,00 лв.
Сертификати и анализи
Сертификати и анализи
Приложение:
анти ейдж, мазна кожа, чуствителна кожа, акне, тъмни кръгове под очите, комбинирана (смесена) кожа, мазен скалп, против пърхот, пигментация, себорея
Подобни продукти