Флорална вода Риган (Origanum Vulgare) 200 мл.

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: OW-001

Флорална вода Риган (Origanum Vulgare) 200 мл.

 

Флорална вода от Риган е тонизираща и ароматизирана от природата със силни антибактериални свойства. Хидролатът от Риган е в състояние да повлияе на производството на себум в кожата, помага да се отървете от черните точки и гарантира отлично превантивно третиране на кожата. Антибактериалният ефект на водата от риган е полезен срещу акне, особено ако приготвяте глинена маска на нейна основа.

 

Действия на Флорална вода Риган (Origanum Vulgare):

Флоралната вода от Риган, освен изразени козметични свойства, има общи лечебни ефекти за организма: помага срещу грип и настинка, добър е антисептик с противогъбично действие, има добър ефект върху храносмилането (приема се преди хранене) и има противопаразитно действие ефект при перорално приложение. Ваните за душ и седене с хидролат от риган са ефективни срещу кандидоза и вагинит (използвани заедно с лайка, лавандула, безсмъртниче, тамян).

Предимството на козметичната употреба на хидролат е неговият по-мек ефект от действието на етеричното масло от риган; под формата на хидрозол веществото риган не предизвиква изгаряне на кожата и лигавиците.

 

Свойства на Флорална вода Риган (Origanum Vulgare)

Антимикробни свойства: Риганът съдържа етерични масла с антимикробни и антисептични свойства, които могат да бъдат полезни за грижа за кожата.

Антиинфламаторни свойства: Флоралната вода от риган може да помогне при състояния на възпаление и раздразнение на кожата.

Антиоксидантни характеристики: Риганът съдържа антиоксиданти, които помагат в борбата със свободните радикали и поддържат здравето на кожата.

Тонизиращ ефект: Флоралната вода може да тонизира и освежи кожата, придавайки ѝ здрав и естествен блясък.

- Антисептик за проблемна и мазна кожа;
- Подходящ за лечение на рани, язви, абсцеси и други кожни лезии;
- Антисептичен тоник риган за смесена, мазна, акне кожа, дерматити, има антибактериален ефект, почиства и лекува кожата;
- Водата от риган добре дезодорира тялото и козметиката, подходяща е за включване в парфюмите - дезодоранти, спрейове за тяло и козметика за крака;
- Ефективен антивирусен и противогъбичен агент;
- Има успокояващ противовъзпалителен ефект върху кожата и лигавиците;
- Омекотява и подхранва кожата, може да бъде включен в съставите на продукти за епилация и бръснене;
- Козметичната вода от риган може да се използва в различни козметични продукти като водна фаза на състава  - подхранващи кремове, тоници за измиване, антисептични лосиони, в сапуни, гелове и др.;
- Отлична вода за уста при заболявания на венците и като антисептично и антибактериално средство при тонзилит.

 

Начин на употреба на Флорална вода Риган (Origanum Vulgare): като тоник, напръскайте кожата на шията и лицето след измиване, избършете с памучен тампон, ако желаете, нанесете отново и оставете върху кожата. Препоръчва се за ежедневна грижа.

 

Специални инструкции и противопоказания: Не са установени противопоказания и алергични реакции, но индивидуалната чувствителност никога не трябва да се изключва. Преди първата употреба направете тест - нанесете малко количество от продукта върху кожата (китката или огъването на лакътя). Ако е необходимо, може да се разрежда с чиста вода в съотношение 1:1 или 2. Водата от Риган лютива.

 

Преди употреба направете тест за чувствителност на малка площ на кожата или китката на ръката.

 

 

Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 15 °C.

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на Флорална вода за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на Флорална вода за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на Флорална вода за животни.

* Само за външна употреба.

8,00 лв.
Базова цена:8,00 лв.
Сертификати и анализи
Сертификати и анализи
Приложение:
мазна кожа, акне, след бръснене, дерматит, комбинирана (смесена) кожа, за краката (неприятна миризма, гъбички), устна хигиена
Подобни продукти