Флорални води (Хидролати)

Флоралните води, известни още като хидролати или билкови води, са продуктите, получени по време на парната дестилация на растения за производство на етерични масла. При парната дестилация се използва вода, която преминава през растението и се загрява, за да се извлече етеричното масло. В резултат на този процес се образува водна пара, която се кондензира и събира заедно с етеричното масло.

Флоралните води имат нежни аромати, подобни на тези на растението, от което са произведени, но в по-слаба концентрация в сравнение с етеричните масла. Те съдържат хидросоли и малки количества етерични масла, което им придава лека ароматна и лечебна сила. Въпреки че съдържат по-ниски концентрации от активните съставки в сравнение с етеричните масла, флоралните води все пак имат ползотворни свойства и се използват в различни области, включително козметика, парфюмерия, ароматерапия и грижа за кожата.

Флоралните води имат успокояващо, охлаждащо и хидратиращо действие върху кожата. Те могат да бъдат използвани като тоник за лице, за овлажняване на кожата, за подпомагане на циркулацията и като освежител за лице и тяло. Някои от най-популярните видове флорални води са розова вода, лавандулова вода, хамамелисова вода и ромашкова вода, но съществуват и други, получени от различни растения.

Флоралната вода е билков извлек, които се получава при дестилация на различни растения. Може би звучи объркващо, но ще разсея всякаква неяснота само с един пример – познатата на всички ни розова вода. Тя обаче съвсем не е единствена по рода си, а само една от десетките, дори стотици флорални води.

Хидрозолите и хидролатите или наречени флорални води са страничен продукт от процеса на дестилация на етерично масло.

За разлика от етеричните масла, естествените ароматни води също съдържат водоразтворими растителни компоненти. Концентрацията на ароматни елементи с терапевтичен ефект определя тяхната пълна разтворимост във вода и хомогенност на разтвора.

Висококачествените хидрозоли са тези, които не са странични продукти в процеса на получаване на етерични масла, но се произвеждат по специална технология. В повечето случаи тези води имат приятен и свеж аромат. В процеса на дестилация микрочастиците от етерични масла влизат във водата, придавайки на дестилата определен аромат. Обикновено хидрозолът съдържа най - малко 0,02% етерично масло.

Приложение на естествени ароматни (билкови) флорални води на Буджак.

Естествените ароматни води са прекрасни лекове, чиито свойства са били предмет на различни изследвания. Причината за това е нарастващото ниво на тяхното потребление. Те са по -малко концентрирани от съответните им етерични масла, което им позволява да се използват като готови козметични продукти. Те работят чудесно след баня или душ, могат да се добавят към вани - подхранват кожата, освежават и тонизират цялото тяло. Вземете ги със себе си на пътя - те ще ви бъдат полезни, за да почистят лицето ви и да освежат, да се отърват от комари и други ухапвания от насекоми. Флоралните води предпазват кожата и косата от вредното въздействие на атмосферата - слънчева светлина, вятър, ниски температури; предотвратяват появата на бръчки, стимулират растежа на косата. Те помагат при премахването на някои козметични дефекти - лунички, комедони и др. Те могат да се използват за овкусяване на дрехи и спално бельо, за освежаване на въздуха в стаите. Ароматът им влияе върху емоционалното състояние, насърчава, облекчава психическия и физически стрес, подобрява тонуса и освежава.

Подреди по
Филтри
Колекции
Приложение:
Цена