Глог CO2 екстракт (Crataegus monogyna)

Глог CO2 екстракт (Crataegus monogyna)

 

Описание: CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител. Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални свойства за екстракция на различни съставки от растенията.

 

Глогът (Crataegus monogyna) е растение, което се използва традиционно в народната медицина за подпомагане на сърдечното и кръвоносната система. Този вид глог е също известен като обикновен глог или единствен цветен глог. Ето някои от основните ползи и приложения на глога:

  1. Подпомагане на сърдечната функция: Глогът се използва традиционно за укрепване на сърдечния мускул и подпомагане на циркулацията. Също така може да помогне при леки сърдечни проблеми като леки сърдечни нередности и лека наднормена сърдечна дейност.

  2. Намаляване на кръвното налягане: Глогът може да помогне за регулиране на кръвното налягане и да подобри кръвообращението.

  3. Антиоксидантни свойства: Различни части от глога съдържат антиоксиданти, които помагат на организма в борбата срещу свободните радикали и предпазват клетките от увреждане.

  4. Облекчаване на стрес и тревожност: Глогът може да помогне при стрес и тревожност, като създава усещане за спокойствие и релаксация.

  5. Подпомагане на храносмилането: Този растеж се използва и за подпомагане на храносмилането и облекчаване на стомашни разстройства.

  6. Подобряване на сънта: Глогът може да помогне при сънни проблеми и безсъние.

Глогът се предлага в различни форми, включително като чай, тинктура и хранителни добавки.
 
 

 

Ботаническо (Латиснко) име: Crataegus monogyna

 

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.

 

 

Аромат: СО2 Екстрактът от глог (Crataegus monogyna) не е известен със силен аромат. В най-често срещаната форма на екстракция, този екстракт има слаб, благороден аромат, който може да бъде описан като меко билков и леко плодов.

Ароматът на екстракта обикновено не е наистина силен или доминиращ, което го прави подходящ за включване в различни козметични и хранителни продукти, както и в хранителни добавки.

 

Този аромат го прави популярен състав в парфюмерията и ароматерапията.

 

 

Применение:

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини или алкохол.

 

 

Произход: България

 

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

 

Вид: Кремообразна, пастообразна, или течна форма. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца и домашни любимци.

 

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

 

Срок на годност: до 3 години

 

21,25 лв. 25,00 лв.
Базова цена:21,25 лв.
Подобни продукти