Гроздови семки CO2 екстракт (Vitis Vinifera)

  • Колекция: Буджак

Гроздови семки CO2 екстракт (Vitis Vinifera)

 

Описание: CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител. Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални

 

СО2 екстракт от Гроздови семки се получава чрез процеса на CO2 екстракция (суперкритична екстракция с въглероден диоксид). Този процес е технологичен и напълно безвреден към околната среда и човешкото здраве, което го прави популярен метод за извличане на различни съставки от растения.

Гроздовите семки са богати на полифенолни съединения, особено на проантоцианидини и флавоноиди, които са мощни антиоксиданти. Тези съставки помагат на организма да се бори със свободните радикали и да предпазва клетките от увреждания.

CO2 екстрактът от Гроздови семки се използва в различни области, включително:

  1. Хранителни добавки: Заради антиоксидантните си свойства, той се използва като добавка към храната и хранителния режим, което може да помогне за защитата на клетките и да подпомогне общото здравословно състояние.

  2. Козметични продукти: Гроздовите семки съдържат линолева киселина и витамин Е, които са благоприятни за кожата. CO2 екстрактът се използва в козметични продукти за лице и тяло за хидратиране и подобряване на състоянието на кожата.

  3. Фармацевтика: Някои проучвания показват, че CO2 екстрактът от гроздови семки може да има благоприятен ефект върху кръвното налягане и сърдечно-съдовата система.

  4. Масажни масла: Екстрактът може да се добавя в масажни масла, за да се подобри кръвообращението и да се оказва успокояващ ефект.

Въпреки тези потенциални ползи, е важно да се обърне внимание на качеството на продукта и да се спазват препоръки за дозиране. Преди да започнете да използвате CO2 екстракт от гроздови семки или други добавки, е препоръчително да се консултирате със здравен специалист, особено ако сте бременни, кърмите или имате някакви здравословни проблеми.

 

Ботаническо (Латиснко) име: Vitis Vinifera

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.

 

Аромат: без мирис, нейтрален

 

Применение:

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини или алкохол.

 

Произход: България

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

Вид: Кремообразна, пастообразна, или течна форма. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

Срок на годност: до 3 години

8,50 лв. 10,00 лв.
Базова цена:8,50 лв.
Подобни продукти