Как да се вдигне ЛИБИДОТО?

30 август 2023

Абсолютът на лабданум (Cistus ladaniferus) е силно концентриран ароматен екстракт, получен от смолата на храста лабданум. Лабданумът е известен със своя плътен, богат, балсамов и смолист аромат с нотки на кехлибар, кожа и дърво. Този екстракт се използва широко в парфюмите, козметиката и ароматерапията поради дълбокия си и траен аромат.

прочети още

Можете да попълнете и да ни изпратете следната стандартна форма за отказ по чл. 52, ал. 2 от ЗЗП:  Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора: (попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

прочети още

Укрепване на косата и скалпа, Антисептични свойства, Хидратация на кожата, Антимикробни свойства, Намаляване на възпалението!

прочети още

Масло от мускус, извлечено от мускусния елен, беше ценен състав в много парфюми и допринасяше за сложния и дълготраен аромат. Този природен мускус се използваше в парфюмерията, но тъй като процесът на добив беше контроверсиален и включваше зловредни действия върху животните, използването му стана неприемливо и незаконно. Днес, за да се постигне аромата на мускус в парфюмерията, парфюмерите използват синтетични мускусни аромати. Тези синтетични съставки са създадени химично и имитират аромата на естествения мускус, но не съдържат реални животински продукти и не нарушават животните. Те се използват широко в парфюмерията и козметиката и са по-етична и устойчива алтернатива на естествения мускус.

прочети още

Етеричните масла са добър помощник в борбата с Акне. Ето някои етерични масла, които могат да помогнат в борбата с акнето: масло от Чаено дърво, масло от Лавандула, масло от Розмарин, масло от Джинджифил и Бергамот. Как да ги използвате вижте в статията.

прочети още

Ароматерапия, грижа за кожата и косата, масаж, лечебни свойства, имунна и дихателни системи, подобряване на сън, козметика, говене.

прочети още

Хидролатите могат да се използват като естествени тоници за лице. Помагат за балансиране на pH на кожата, овлажняват я и облекчават раздразнението.

прочети още

Най-често хидролатът за лице се използва като алтернатива на тоника. Продуктът овлажнява кожата, предотвратява изсушаването, подхранва и тонизира, има антисептично действие и помага в борбата с обривите. Отлично освежава в горещо време или през отоплителния сезон.

прочети още

Заповядайте във фирмен магазин на Буджак в г. Пловдив, ул. Белград 24А, (на ъгъла на ул. Полковник Бонев) отсреща Новотела. Тук е представена цялата ни гамма с продукти, също така има и щанд с мостри на етеричните масла, които може да тествате.

прочети още

Фирма Буджак ЕООД, притежава сертификат органик, или биологичен статут на етерични масла, флорални води, билки, конкрети, абсолюти. Официално регистриран в био регистъра до 31.12.2022г. Сертифициращ орган Серес BG-BIO-04.

прочети още

Буджак ЕООД предлага висококачествени български и вносни суровини, които се реализират на българския пазар и в чужбина. Допълнителна дейност на Буджак е събирането на диви горски и планински билки. Какво предлагаме: • Богата гама от натурални етерични масла; • Базови (растителни) натурални масла, получени от зърна, семена, ядки, плодове, зърнени култури и цветя; • Флорални води - Хидролати; • Различни категории натурални масла, включително: козметично качество, конвенционално и органично (био) качество, студено пресовано, рафинирано и фармацевтично качество. • Екстракти, включително: конкрети, абсолюти, Co2, гликолов екстракт, восъци; • Сухи билки, пудри (брашно за маски и ексфолианти) от сушени билки. • Гъвкавост на предлаганите продукти (опаковане и съхранение) • Документална поддръжка: аналитични справки и анализи, сертификати за качество, сертификати за произход; Вижте също листове за алергени и информационни листове за безопасност. • Пълен ангажимент към качеството, безопасността, околната среда и здравето; • Транспортни услуги в страната и чужбина.

прочети още

При поръчки на сума над 100лв. безплатна доставка до офис на Спиди или офис на Еконт.

прочети още

Етеричното масло се определя като летливата част на естествен продукт, която може да бъде получена чрез дестилация, парна дестилация или пресоване в случай на цитрусови плодове. То съдържа главно летливи въглеводороди. Етеричните масла се извличат от различни части на растенията. Маслото е „етерично" в смисъла, че носи отличителния аромат или представлява екстракт от растението. Допълнително съдействие можете да получите от Европейската федерация по етерични масла (EFEO) и Международната асоциация за ароматичните съставки (IFRA).

прочети още

Фирма "Буджак" ЕООД от слънчева България ще ви разкаже какви методи съществуват за получаване на ЕТЕРИЧНИ МАСЛА.

прочети още

Online store for wholesale purchases of Bulgarian essential oils, base oils - cold pressed, hydrolates, concretes, absolutes, glycol extracts. www.naturaloilbg.com The new distillation season starts in April 2022. With a preliminary coaxing and signing of an agreement on the production of raw materials - a 30% discount. Firm Budzhak Ltd also works under the individual order of the buyer. For more information write to WhatsApp at +359876588415 We can do everything...

прочети още

Следващият списък показва основната идея за преобладаващият характер на избраните масла. ВРЪХНА НОТА Евкалипт, лимон, босилек МОДИФИКАТОР Гераниум, лавандула, риган ОСНОВА( БАЗА) Пачули, жасмин, мирта Добре балансиран аромат се нарича този, който съдържа елементи от трите различни категории, с определено количество, независимо дали е тежък ориенталски или лек цветист.Тази теория се използва главно в парфюмерийната дейност, но същите принципи могат да се приложат и в ароматерапията и в домашното приготвяне на лекарства.

прочети още

Масаж: 5-8 капки от маслото се смесват с 10 гр. Растително масло например: бадемово, царевично, пшеничен зародиш, или избран крем. За успокояване на възпалена и подхранване на суха кожа 3 капки лавандулово масло се смесват с 10 капки зехтин и с тази смес се прави масаж на кожата на лицето. Парни бани: за тонизиране на всякакъв тип кожа 2-3 капки лавандулово масло в 150 мл. Вода. Бани: при кожни възпаления, обриви, акне, слънчеви изгарения се правят топли вани – 10 капки масло се добавят във водата непосредствено преди ползване. Ароматизиране на помещения: 4-5 капки в аромалампата – при повишено нервно напряжение, безсъние, главоболие и мигрена. Сауна: 5-10 капки масло в съд с гореща вода се поставят на грния етаж на нагревателя. Инхалации: 2-3 капки масло в съд с гореща вода – при простуда и грип, кашлица и възпаление на гърлото / при процедурата очите трябва да бъдат затворени. Обоготяване на кремове, тоници, шампоани – 2-3 капки масло от 5 гр. основа.

прочети още

Кратка информация за употреба: 1. Вани: 4-5 капки масло се прибавят във ваната непосредствено преди ползване, прилагат се за тонизиране и освежаване на кожата. 2. Компреси: в комбинация с подходящ носител /растително масло - базаво/ се прилага при кожни обриви, възпалена и раздразнена кожа. 3. Инхалации - за повишаване на апетита и подобряване на храносмилателните процеси, а също така има добър ефект при катар на горните дихателни пътища и бронхиална астма.

прочети още

Факти за евкалипта Ароматът на това етерично масло отблъсква насекомите, особено комарите. Ефективно дезинфекцира и премахва неприятните миризми във въздуха. Предотвратява разпространението на вируси и инфекции във въздуха, което позволява да се използва като основен профилактичен агент.

прочети още

Етеричното масло от кипарис се извлича от иглолистно растение, растящо в смесени, иглолистно-широколистни гори, което има ботаническото име Cupressus sempervirens. Кипарисът е вечнозелено растение с малки, заоблени пъпки, люспести игли и малки съцветия. Маслото, извлечено от борови иглички, се цени заради способността си да се бори ефективно с инфекции, особено на горните дихателни пътища. Също така етеричното масло от кипарис помага за премахване на токсините от тялото и влияе положително върху функционирането на нервната система, елиминира превъзбуждането и нервността. Cupressus sempervirens може да се нарече фармакопейно дърво поради множеството му специфични ботанически свойства. Според проучване, публикувано в списание BMC Complementary & Alternative Medicine, тези специфични свойства включват устойчивост на суша, силни и силни пориви на вятъра, повишен прах при вятъра, дъжд и сняг и замърсяване с газ. Кипарисът също има силно развита коренова система, която му позволява да процъфтява както в кисели, така и в алкални почви. Младите издънки, стволовете и иглите на кипарис, участващи в процеса на парна дестилация, щедро даряват хората с етерично масло с чист и ободряващ аромат. Основните съставки на продукта за парна дестилация са: алфа-пинен, карен и лимонен. Самото масло е добре известно със своите антисептични, антибактериални, антиревматични и стимулиращи свойства.

прочети още

Фирма "Буджак" ЕООД, през 2021 г. придобива Сертификат за биологични продукти произведене в България от "СЕРЕС - Сертификация на екологични стандарти" ООД ... BG-BIO-04. Биологичните продукти са изброени във раздел 2 от Сертификата.

прочети още

Добре балансиран аромат се нарича този, който съдържа елементи от трите различни категории, с определено количество, независимо дали е тежък ориенталски или лек цветист.Тази теория се използва главно в парфюмерийната дейност, но същите принципи могат да се приложат и в ароматерапията и в домашното приготвяне на лекарства.

прочети още

По принцип етеричните масла се смесват по две причини: - Заради техният лечебен ефект и благоприятно въздействие върху организма - За създаване на парфюми - За домашна козметика - За ароматерапия

прочети още

Анфльораж - е метод за извличане на суровини, използвани във връзка с определени видове цветя, които са доста деликатни или губят своите парфюмерни свойства по време на третиране с вода, пара или летливи разтворители. Също така, anflerage се използва, ако добивът на суровини по време на екстракция с летливи разтворители се счита за незначителен.

прочети още