Конкрет от Лавандула (Lavandula angustifolia)

  • Колекция: Буджак

Конкрет от Лавандула (Lavandula angustifolia)

 

Лавандуловият конкрет е прекрасен природен продукт с високо съдържание на етерично масло и лавандулови смоли. Използва се в много продукти, включително кремове за грижа за кожата, слънцезащитни продукти, балсами за устни, нокти, продукти за грижа за косата, шампоани против пърхот, сапуни, масажни плочки, хидрофилни маслени смеси, за твърди парфюми (устойчиви на миризма) и като независим продукт.

Може да се използва като завършен продукт за нанасяне върху пулсиращи точки (като натурални парфюми) и за ароматерапия.
Подходящ за всяка кожа, особено за суха, застаряваща, подхранва, насърчава по-дълбоко проникване на хранителни вещества, предотвратява преждевременното стареене, изглажда фините бръчки. Има антисептично и бактерицидно действие, ускорява регенеративните процеси, лекува рани, натъртвания, порязвания. Ефективен е при гъбични заболявания, псориазис, втриване на конкрет от лавандула в проблемната зона.

 

 

Метод: екстракция с разтворител Хексан.

 

 

Приложение на конкрета от лавандула: Използва се в парфюмерийната, козметичната индустрия. Ароматерапия.

 

В дървените части на гардероба, леглото, в крилата на прозорците се втрива малко лавандулов конкрет за по-доюър мирис. Миризмата е деликатна и дълготрайна, издържа много по-дълго, отколкото от е/масло, което молецът наистина не харесва.

Добавя се към козметиката за обогатяване. Конкретита съдърже всички полезни свойства на растенията, имат устойчива миризма, имат мирис, който е най-близък до естествения, по-мощен, пълен, многостранен, затова се използва като парфюм, за ароматизиране на бельо, в сауна, за добавяне към козметика.

Конкрета е стабилен по време на съхранение, неразтворим в алкохол, вода, лесно се абсорбира в кожата, дървото, дрехите. Когато се добавя към козметиката, тя трябва да се загрее на водна баня. Не е наркотично вещество!

 

Основни компоненти: Натурален продукт лавандулов конкрет, който има мазна или восъчна субстанция, смес от восък, мазнини, етерични масла и други вещества, извлечени чрез разтворители от сурови растителни материали.

 

 

Лавандуловият конкрет е концентриран екстракт от цветовете на Lavandula angustifolia. Има силен аромат и много полезни свойства. Ето няколко начина за използване на лавандулов конкрет:

 

1. Ароматерапия: Добавете няколко капки лавандулов конкрет към ароматна лампа или дифузер. Неговият успокояващ аромат ще помогне за облекчаване на стреса, ще подобри настроението ви и ще създаде атмосфера на релаксация.

 

2. Масажно масло: Разредете лавандулов конкрет в носещо масло като бадемово или зехтин и използвайте за масаж. Това ще помогне за облекчаване на мускулното напрежение и подобряване на кръвообращението.

 

3. Козметика: Добавете малко количество лавандулов конкрет към кремове, лосиони или маски за лице и тяло. Това ще помогне за овлажняване и успокояване на кожата, както и за успокояване на раздразненията.

 

4. Антисептично: Лавандуловият бетон има антисептични свойства, така че може да се използва за лечение на малки порязвания, изгаряния или ожулвания.

 

5. Ароматизиране на спално бельо и стаи: Няколко капки лавандулов бетон могат да се добавят към ленени инхаланти или да се използват като аромат на стая.

 

6. Репелент: Лавандуловият бетон може да се използва като естествен репелент срещу насекоми като комари и мухи. Добавете няколко капки към кърпа или ароматна лампа.

 

7. Ароматна вана: Добавете няколко капки лавандулов конкрет към водата за вана, за да насърчите релаксацията и да намалите умората.

 

 

Произход на продукта: България, произведено по поръчка на "Буджак" ЕООД

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Противопоказание: Лавандулов конкрет преди да се приложи върху кожата или тялото, е необходимо да се направи тест за алергия.

За бременни жени и деца под 12 години - употребата е забранена.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банков път, с карта.

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

8,50 лв. 10,00 лв.
Базова цена:8,50 лв.
Подобни продукти