Конкрет от Невен (Calendula officinalis)

  • Кат. номер: CO-001

Конкрет от Невен (Calendula officinalis)

 

Конкрет от Невен (календула) е концентриран екстракт от цвят на невен, известен още като маргаритка. Този растителен екстракт има редица полезни свойства и се използва широко в медицината, козметиката и ароматерапията.

 

Как да се използва конкрет от Невен?:

 

1. Медицински приложения: Невенът има противовъзпалителни, антимикробни и заздравяващи рани свойства. Конкретът от невен може да се използва за лечение на леки порязвания, изгаряния, ожулвания, както и за успокояване на раздразненията и намаляване на възпалението на кожата.

 

2. Козметика: Невенът често се добавя към козметика като кремове за лице, лосиони за тяло, шампоани и сапуни заради своите успокояващи и овлажняващи свойства.

 

3. Ароматерапия: Ароматът на невен може да помогне за облекчаване на стреса и напрежението. Добавянето на бетон от невен към ароматен дифузьор или използването му в ароматни масла може да създаде релаксираща атмосфера.

 

4. Масажно масло: Разреден невен може да се използва като масажно масло. Това ще помогне за овлажняване на кожата, облекчаване на мускулното напрежение и подобряване на кръвообращението.

 

5. Продукти за грижа за кожата: Невенът често се използва като активна съставка в продукти за грижа за кожата като тоници и маски за подобряване на състоянието на кожата и омекотяване на нейната текстура.

 

 

Метод: Конкретът Невен се получава чрез екстракция на свежа суровина с разтворител Хексан. Той е с оранжево-кафяв цвят и вазелиноподобен като маса. Има свеж билков аромат.

 

 

Приложение на конкрет от Невен:

Конкрета от Невен използва се в парфюмерийната и козметичната индустрия, ароматерапи, медицина. Действа успокояващо и омекотяващо на кожата, има противовъзпалителни свойства. Подходящ за суха кожа. Повече информация за продукта във раздел Абсолю от Невен.

 

 

Произход на продукта: България, произведено от "Буджак" ЕООД

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банков път, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

15,00 лв.
Базова цена:15,00 лв.
Подобни продукти