Конкрет от Салвия (Salvia officinalis)

  • Колекция: Буджак
Описание на продукта: Конкрет от българска Салвия оффициналис - градински чай, восъчна маса със зеленикаво-кафеникав цвят с характерен устойчив, изразен балсамово-кехлибарен аромат.
 

Конкрет от градинска салвия (Salvia officinalis) е концентриран продукт, получен чрез използване на екстракция с петролни разтворители - хексан. Целта на извличането  да се запазят активните съставки на растението. Този конкрет се използва в медицината, ароматерапията и козметиката поради своите лечебни и ароматни свойства.

Ето някои възможни приложения на Конкрета от градинска салвия:

  1. Медицински: Конкретът от салвия съдържа множество биологично активни съставки, включително флавоноиди и ефирни масла, които могат да имат антисептични, противовъзпалителни и антимикробни свойства. Той се използва в традиционната медицина за лечение на различни състояния, като например гърлови и устни инфекции.

  2. Ароматерапия: Конкретът от салвия се използва в ароматерапията за своята характерна ароматна нотка, която се описва като свежа, билкова и релаксираща. Този аромат може да се използва за подобряване на настроението и създаване на спокойна обстановка.

  3. Козметика: Екстрактът от салвия се добавя в козметични продукти, като кремове, лосиони и шампоани, поради своите антисептични и антимикробни свойства. Той може да помогне при проблеми с кожата като акне и пъпки.

  4. Подправка: В кулинарията, сушената салвия или екстрактът от салвия се използват като подправка за подобряване на вкуса на ястията, особено на месни и зеленчукови ястия.

  5. Други приложения: Конкретът от салвия може да се използва и в различни други приложения, като например добавяне към сапуни, лозиони за тяло и ароматизирани свещи.

 
 

Метод: Екстракция с Хексан разтворител.

 

 

Приложение: Използва се в парфюмерийната, козметичната индустрия и ароматерапия.

- Ароматизиране на сапун, лосион, шампоан (за да се получи устойчива балсамово-кехлибарена миризма на 1 кг сапун, са достатъчни 10-15 г. конкрет от салвия);


- Изработване на солиден, скъп парфюм;

 

- Конкрет от Салвия понякога се използва за извличане на остатъчното количество етерично масло.

 

Това се дължи на факта, че структурата на самото растение - листа и стебло с етерично масло от градински чай са изключително крехки и лесно се повреждат по време на прибиране, транспортиране и манипулиране на суровините. За 3 часа съхранение на сянка масленото съдържание на суровините намалява средно с 27%, а при съхранение и транспортиране на слънце - с повече от 54%. Следователно периодът от косене до получаване на обработката на градински чай трябва да бъде от 1 до 3 часа.

Традиционната дестилация на градински чай с водна пара винаги е придружена от химични трансформации на линалил ацетат (етеричното масло в контейнерите за етерично масло от градински чай съдържа 84-95% линалил ацетат), а най-качественото етерично масло от парна дестилация съдържа не повече от 74- 75%.

При използване на схемата за извличане на етерично масло от конкрет Салвия, добивът на масло се увеличава с повече от 20%, линалилацетат - с 50%, като по този начин значително се подобрява качеството на етеричното масло.

♦ Чрез третиране на конкрета с алкохол (96% етилов алкохол при 50°C или 60% етилов алкохол при стайна температура), последвано от кристализация (замразяване) - можете да изолирате алкохолната мицела от абсолют и восъци.

 

 

Произход на продукта: България, произведено от "Буджак" ЕООД

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Противопоказание: Конкрета преди да се приложи върху кожата или тялото, е необходимо да се направи тест за алергия.

За бременни жени и деца под 12 години - употребата е само след консултация с доктор.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

8,50 лв. 10,00 лв.
Базова цена:8,50 лв.
Подобни продукти